Pomožni motor za panulo !!!
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Pomožni motor za panulo !!!
Pozdravljeni !!
Imam pasaro z nadkabino (6m) in vgrajen diesel 10 KM. Imam tudi pomožni motor Tomos 4. Sedaj pa ne vem, če lahko pomožnemu motorju kaj dosti zaupam. Prav tako ne vem, če je možno z pomožnim motorjem tega tipa gosegati hitrost za panulo na živo vabo oz držati tako nizko hitrost (1NM).
Prosim za kakršnokoli informacijo vaših izkušenj s tem motorjem in hitrostjo ki bi mi omogočal pri panuliranju. Z dieselskim motorjem bi namreč zlahka izpolnil vse pogoje ampak me je zaradi dolgih ur panuliranja strah, da ne bi preveč nabija delovnih ur motorja.
Zanima pa me tudi kako je s katerim novejšim izvenkrmnim motorjem med 5 in 10 KM, ali se splača, hitrost, poraba itd...
ZA pomoč se vam vnaprej zahvaljujem.
Imam pasaro z nadkabino (6m) in vgrajen diesel 10 KM. Imam tudi pomožni motor Tomos 4. Sedaj pa ne vem, če lahko pomožnemu motorju kaj dosti zaupam. Prav tako ne vem, če je možno z pomožnim motorjem tega tipa gosegati hitrost za panulo na živo vabo oz držati tako nizko hitrost (1NM).
Prosim za kakršnokoli informacijo vaših izkušenj s tem motorjem in hitrostjo ki bi mi omogočal pri panuliranju. Z dieselskim motorjem bi namreč zlahka izpolnil vse pogoje ampak me je zaradi dolgih ur panuliranja strah, da ne bi preveč nabija delovnih ur motorja.
Zanima pa me tudi kako je s katerim novejšim izvenkrmnim motorjem med 5 in 10 KM, ali se splača, hitrost, poraba itd...
ZA pomoč se vam vnaprej zahvaljujem.
matjaz80 napisal/-a:jaz uporabljam na mojem gumenjaku 4.80 motor 2.5 KS 4T in doseže 1,7km/h to je skoraj 1 vozel ko dodam res minimalen plin (preverjeno z garminom na telefononu) . Odlična zadeva.
matjaz80 misliš da bi to tudi šlo z tomos 4 na 4,5 metrskem čolnu ?
------------------------------------------------------
I LovE SEA.... I LovE FISH.... I DON'T Love StorM....
I LovE SEA.... I LovE FISH.... I DON'T Love StorM....
-
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
-
- Admiral
-
- Admiral
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov