Pravilna DRAG nastavitev

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Ne Maj 01, 2011 14:02

Bi bilo bolje, če bi odprla kakšno temo v zvezi s tem, ker bomo zasmetili temo, ki naj bi bila o DRAGU.

Ja, z samo tehniko VJ jigging imam izkušnje, vendar zaenkrat še nisem nič ulovil. Imam en komplet, Shimano stella SW z trevala palico.
Nekaj jiggov Shimano butterfly in Maria.

Če mene vprašaš, to deluje le na področju bogatem z zobatci (to je bil v mojem primeru ciljan ulov), menim da je veliko lažje uloviti npr zobatca, z živo vabo npr. lignjo, kjer preiščeš veliko večje območje kot pri VJ.
Poznam, pa kolega iz Njivic na Krku, ki jih uspešno lovi na VJ, jaz sem osebno mnenja da je lažje ujeti na živo vabo in panulo.

maestro9, saj pravim, greš enkrat z opremo na vodo in v 1h skužiš zadevo,
pa ne lovi multirola ali palica, ampak vaba, če je na pravem mestu ob pravem času :lol:
Kaj si imel za vabo in kako si lovil, dajmo raje to malo predebatirat, je bolj koristno, kot vsa debata o opremi, probaj čimbolj detaljno opisat.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Maj 02, 2011 16:14

@Gaso...
Se opravičujem še enkrat, ker sem te narobe razumel.
Spet bi pa te popravil. Kot palice je pomemben. Zdaj sem bil na morju, kjer smo probavali in palico je potegnilo ven, ker je premajhen kot.
Torej moje vprašanje je lahko vredno min 300€
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » To Maj 03, 2011 04:00

Ne rabiš se kaj meni opravičevati, je pa res da ko nekdo bere kar nekdo napiše, se včasih ustvari drugačen vtis, kot če bi enako povedal v živo. :wink:

bom kar sebe citiral
Gaso napisal/-a:Glede draga, se pravi ko riba še ni ulovljena, ga nastaviš toliko, da ti svinec in upor ne potegne ven laksa, nato pa še kakšno kg več

Gaso napisal/-a:... potegneš na roko po občutku, kolikor se ti zdi OK...

Če narediš tako in testiraš z roko, tako da potem potegneš laks in pri tem ne potegne ven palice, niti v teoriji ni možno, da jo kasneje kaj potegne ven.

Sem pa nekje v eni temi v zadnjih 14 dnevih napisal, da se morajo palice tudi privezati, bolj zaradi tega, če slučajno pade komu iz rok kot kaj drugega, zato imaš rinko na nekaterih multiplikatorjih ali pa palicah. Sicer, jaz osebno jih ne vežem nikamor, sem jih pa v začetku, raje bi kakšen mobitel privezal kot pa palico, je večja verjetnost da se znajde na dnu morja.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta