Lignjelov 2016

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Sr Jan 13, 2016 21:09

Ali kdo od vas uporablja za lov lignjev bait cast rolo, pa kako se obnese? Sem videl da jo uporablja Igor Felker (Rogi ribaru).
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Če Jan 14, 2016 08:12

NOVI FOSIL napisal/-a:
pajer1 napisal/-a:[quote="NOVI FOSIL"

Pobrisal pajer1, moderator in ve se zakaj!

Ti pa res nisi čisto gladek[/quote]

Res se je za vprašat kdo tukaj ni gladek!!!!

Pa kaj ti ni jasno, da izrabljaš post tri dni star in prikazuješ kot svežega, ker mu zbrišeš datum.
Pa ti res potrebuješ strokovno pomoč.

Kdaj boš dojel, da je Portal Morjeplovec in forum, odličen zaradi veliko posameznikov, ki na odprti sceni delijo znanje, izkušnje in še mnogo tega.
In ti posamezniki se ne skrivamo, še več. Družimo se. Na rednih že tradicionalnih srečanjih in tudi naključno, ko se srečamo.

Posamezniki, ki uletite, nisi prvi, in si utrjujete ego ali podaljšujete moškost, ker imate krizo srednjih let, drugo puberteto, ali kot pravi pregovor, ko glava sivi, potem rit nori, boste "spravljali v red" nekaj sto aktivnih članov. Mene in NT pa želiš na vsak način očrnit, polit z gnojnico, itd.

če boš tako nadaljeval te čaka pižamica, šlafrok, plastičnjaki in pogled v tla tri metre pred seboj!

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Če Jan 14, 2016 08:13

.

Ker NF ne neha utrujat, nabijat, lagat bo tale tema do nadaljnega zopet zaklenjena!

.
pajer 1

Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » So Jan 16, 2016 09:57

.

Zopet je odprta tema lignjelov!

In samo lignjelov prosim!

.
pajer 1

Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » So Jan 16, 2016 10:15

pajer1 napisal/-a:.

.

:D Lepo, da smo zopet v temi, ampak o lignjih ni sledu. Včeraj sem spet odšel pogledat če bo morje kaj dalo. Panulal sem od devinskega gradu pa do gradu miramare, čisto nič, kot da ni živega bitja v morju :shock: .
Pa nazaj ob šibki burji z malo genove lepo jadram in obenem panulam in ni in ni nič, pod devinskim gradom pa še navezo z mario zapravim :( , ko pridem na privez pa popijem eno pivce za živce :wink: pa domov na toplo :)
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » So Jan 16, 2016 10:17

.

Potrpljenje je božja mast, samo revež je tisti ki se z njo maže!

Saj bo, saj bo!

.
pajer 1

boštjan.knez
Poročnik bojne ladje
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a boštjan.knez » To Jan 19, 2016 03:29

alesjo napisal/-a:
pajer1 napisal/-a:.

.

:D Lepo, da smo zopet v temi, ampak o lignjih ni sledu. Včeraj sem spet odšel pogledat če bo morje kaj dalo. Panulal sem od devinskega gradu pa do gradu miramare, čisto nič, kot da ni živega bitja v morju :shock: .
Pa nazaj ob šibki burji z malo genove lepo jadram in obenem panulam in ni in ni nič, pod devinskim gradom pa še navezo z mario zapravim :( , ko pridem na privez pa popijem eno pivce za živce :wink: pa domov na toplo :)
Pozdravljen Alessio,pod Devinskim gradom ob vstopu v Ribiško naselje mora bit neka težka ovira na dnu,ker jo veddno primeva oba in je pol vsaj pol ure akcija reševanje Marije :twisted: ...je bolje tam okoli pobrat ven 8) ps:v zadnjih dveh tednih ni ulova
boštjan.knez
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a boštjan.knez » To Jan 19, 2016 03:34

Daki napisal/-a:Ali kdo od vas uporablja za lov lignjev bait cast rolo, pa kako se obnese? Sem videl da jo uporablja Igor Felker (Rogi ribaru).
Evo,jaz uporabljam bait-runner rolo za lignje in je pri panuli v veliko pomoč-vse kar rabiš je sluh-ko zapelje ( če ni dno ali klobuk ) je ligenj!
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » To Jan 19, 2016 08:27

Hvala za odgovor. Letos jo moram nabaviti. Katero znamko in model pa imaš? Jaz sem gledal Shimano-Caenan.
boštjan.knez
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a boštjan.knez » Sr Jan 20, 2016 02:35

Ma glej,Daki ...za lov na lignje uporabljam rolo OKUMA .Ni bila draga in dela zaenkrat lepo. lp,Boštjan
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Sr Jan 20, 2016 08:33

Tudi včeraj ne duha ne sluha o lignjih, kaže, da so velike roparice na pohodu :)
boštjan.knez
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a boštjan.knez » Če Jan 21, 2016 01:05

No,zgodbe se spreminjajo...današnji izhod je spet nekaj dal :) ,sam nisem ujel nič,prijatelj pa štiri komade med 30 in 60 dag.Tudi morje postaja vse bolj čisto.
lp,Boštjan
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Pe Jan 22, 2016 18:53

:) Današnji lignjelov pa je potekal takole, izplujem iz bonace, ribiško selo :wink: mimo devina, zapali burja, zavijem v sesljan kjer se mi pridruži Robert b :) greva ven, malo genove ter jadrava in panulava na odprto, burja pojenja in lignjelov se nadaljuje :D malo vamo malo tamo levo desno gore dole in :lol: .......................... slkco ulova pa bo Robert priflikal :wink: :D l.p. vsem lignjelovcem. alesjo :)
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Jan 22, 2016 19:53

A sta ujela kakšnega nevidnega lignja ? :D
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
RobertB
Kontraadmiral
Kraj: Sežana - Sesljan

OdgovorNapisal/-a RobertB » Pe Jan 22, 2016 20:25

alesjo napisal/-a::) Današnji lignjelov pa je potekal takole, izplujem iz bonace, ribiško selo :wink: mimo devina, zapali burja, zavijem v sesljan kjer se mi pridruži Robert b :) greva ven, malo genove ter jadrava in panulava na odprto, burja pojenja in lignjelov se nadaljuje :D malo vamo malo tamo levo desno gore dole in :lol: .......................... slkco ulova pa bo Robert priflikal :wink: :D l.p. vsem lignjelovcem. alesjo :)

Današnji ulov :D
Slika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta