"Prepucavanje" dveh naših članov... :)

Člani foruma sporočamo, čestitamo...

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Mar 14, 2014 13:17

Kr en saj jaz govorim ravno otem. Ne govorim o formulah ampak informacijah. Tudi kje se je. Pac posploseno so to tehnicne informacije.

Ko si omenul saljive komentarje gregorja. Meni ni saljivo ce me primerja z cigani... pa ta zadeva je resena sva se ob frisnem zmenila in ni nobenih zamer. Samo povedati sem pa mogel ker si ravno omenil.
Odpri zadnjih 20 tem. Nima veze o cem. Prav vse so na koncu in tudi vmes off. 30% teh pa pa vsebujejo prepu avanje zaljenje oziroma vsej nekaj malega podjebavanja.
Nekomu je podjebavanje zabavno. Vecini pa verjetno ne!

Ni zdaj bom pa nehal. Saj se v vecini vsi strinjamo samo pomagati si pa ne znamo.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

@kr en pa tudi k temu, kar je napisal mM, pa...

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Mar 14, 2014 16:42

@kr en
    Kar počneš, po mojem ne more biti bolje. Bereš in pišeš o tem, kar te zanima, ne težiš pa tistim, ki jih recimo zanimajo podrobnosti, ki tebe ne...

In mogoče te kdaj celo bodo, kdo ve... Pa ko je na sporedu prestavljeni beli dan: Tudi admin je tudi nekoč napisal ... (glej spodaj: -->* ).

Pametni posti, admin, NT...
    Kar zadeva 'pametne poste', admin in Nikola Tesla v zadnje času pišeta zelo malo. Admin ima po vsem sodeč čez glavo drugega dela in ne utegne, NT pa je imel (upam da le za nekaj časa) dovolj takega, kot je bilo v enem od odgovorov na njegov prispevek tule. .

Če taki odgovori vsaj pojenjajo, če že ne nehajo, upam, da se bo spet oglasil. Spomnimo se - NT ni pisal samo 'pametnih postov', ampak tudi o plovbi in potepih, doživetjih, ribah (tako v vodi kot na krožniku, fotke, potep iz Ljubljane na Punat... in odprl oziorma začel tudi precej tem, v katere je napisalo in piše prispevke mnogo drugih morjeplovcev (zanimivi linki, video posnetki in slike, pa mislim da tudi kaj drugega še počnemo, pa... ).

Po drugi plati odlične 'pametne' poste pišejo tudi 'mlajši' (po številu objav) morjeplovci - bolje da ne naštevam, ker je seznam predolg. In če domnevam, da imaš- kr en - s 'pametni' v mislih take, ki so bolj podrobni, kot te zanimajo, je vendar veliko - po mojem večina - tudi teh 'pametnih' postov napisana tako, da so razumljivi večini, ki jih zanimajo.

... se tudi iz foruma ali iz knjige ne boš naučil.
    NT, Joško in štromarji so se nekoč nekje srečali s takimi rečmi prvič na tak način, da jih je to začelo zanimati - in taki prispevki na forumu so med drugim priložnost, da se s tem sreča - in med seboj tudi 'skreše mnenja' - naslednji rod.

Ena od poti, kjer sem se naučil zelo veliko (elektronika, protokoli... prej, preden sem sploh naletel na računalništvo), je bilo radioamaterstvo - in to je bilo podobno, kot forum. O tem, kako vse se da česa (tudi dobro) naučiti se, se pač ne strinjamo - in to je dragoceno, saj se naši pristopi dopolnjujejo.
... kaj če meni podatek .... kakšen presek kabla...
    Mnogi se motamo ne preveč daleč od obal - in serviserjev, in za take - če ji ne zanima - zlahka velja, kar si napisal.

Ampak če (ali ko...) se kdaj odločiš, da pojdeš kam dlje - in za tiste, ki jih to že zanima - ne zadošča, da se zaneseš na strokovnjaka, ne da razumeš vsaj osnove, vsaj toliko, da lahko pogledaš v priročnik ali ti kdo pove kaj po radiu - pa razumeš in lahko porabiš, kar si prebral ali slišal...
in Slika
kr en napisal/-a:Kaj čmo. 100 ljudi, 100 čudi. Vsak pa zase lahko nekaj najde. Le smetiti teme se bo potrebno odvaditi. Ker tako postaja forum nepregleden.

-->* 'Zagovorjenega kruha se največ poje'
    Forum in tudi admin sta mislila, da admin ne bo nikoli smučal, če voda ne bo tekoča, pa...

2. morjeplovski beli dan, 2002
    http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... 76&start=5
      ...
      skiper1 napisal/-a:Ja admin lahko štarta samo z vodnimi smučmi ali pa s kolesom. :D

...
      admin napisal/-a:
      Matejc napisal/-a:Pa valda ni tak pacient da bo poseko delu.... mu bomo zrihtal kšno učiteljico smučanja pa bo....

Hahahahahaha, Matejc, pomoje sem kar ta prav talent za GOLOSEK!!! Tako da od mojega smučanja ne pričakujte prav nič, ker ga vsaj do maja ne bo. :D :D :D

...
      Tole sicer ni bil admin z učiteljico, ampak dva druga na tekmi dvojic
      Slika

2013, dve tri leta pozneje
      http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... 6&start=18
      admin napisal/-a:
      Jape napisal/-a:
      Matejc napisal/-a:No pa še ena kost da boste bl letel u šoping.... Letošnja kolekcija -40% in več odvisn od modela....

a dilce tud ? :?
      Če ja me zanima SLX Waveflex Fusion 155cm .

Dilce bodo ziher vsaj 30% dol sedaj na koncu sezone...
      Kdo bo pa pri vas furov to slalomco? Zate je prekratka, za B pa tud pomoje... Poleg tega je treba pa tole dilo kar fajn gonit, če hočeš iz nje kaj dobit... :wink:
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Pe Mar 14, 2014 17:38

Jaz v Aziji nisem mogel na forum (stalno mi je javljalo nek error) pa vidim, da nisem nič zamudil :roll:
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Mar 14, 2014 18:38

Če imam prav, je za nekaj časa 'tahujše' minilo.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
CC
Admiral
Kraj: Veleje~Dunat

OdgovorNapisal/-a CC » Pe Mar 14, 2014 18:50

brane40 napisal/-a:Jaz v Aziji nisem mogel na forum (stalno mi je javljalo nek error) pa vidim, da nisem nič zamudil :roll:

zamudil si srečanje prjatu :wink:
Lp CC
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Pe Mar 14, 2014 18:56

CC napisal/-a:zamudil si srečanje prjatu :wink:

Saj ni bilo zadnje. Na naslednjega me sicer tudi ne bo, ker bom spet v Aziji, ampak pred ruto se upam še vidimo... če ne pa na ruti :wink:

Btw MT, tole mi je napisalo, ko sem hotel na forum:

You don't have permission to access /forum/search.php on this server.

Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Ti si računalniški stručko. A je problem v našem forumu, ali azijskih serverjih?
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Mar 14, 2014 19:23

brane40 napisal/-a:...
Btw MT, tole mi je napisalo, ko sem hotel na forum:

You don't have permission to access /forum/search.php on this server.

Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Ti si računalniški stručko. A je problem v našem forumu, ali azijskih serverjih?

Jaz sem 'računalniški stručko' slabi dve leti do upokojitve - tako da se že malo varčuje pri mojem 'updatingu', ampak...

Jaz podobna sporočila dobivam tudi tu. Zadeva se ne zgodi vedno enako...

Običajno je povezano z dvema rečema:
  1. Poskušam objaviti (že predogled) prispevek z več kot včasih tri, včasih 5, včasih deset pod besedilo ali slike skritimi povezavami.

To je razlog za 'kažin' pri urejanju baze znanja (recimo vremenske teme tam). To enostavno ne gre - treba bi bilo izvleči vse povezave izpd slik in jih 'nalimati' spodaj in enako tiste, skrite pod besedami v kazalih...
  2. Sem za enim preobremenjenim 'firewall-om' in enim preobremenjenim proxy-jem

V tem primeru včasih dobim kako tvoji podobno diagnozo - pa ponovim in pri ponovitvi največkrat uspe. Bom malo beležil, kdaj (dnevni časi...) da in kdaj ne, da bom videl, če najdem kak vzorec (to verjetno zeza tudi druge aplikacije).

3. Kombinacija obojega

Doslej - dokler nisi ti napisal tegale - sem mislil, da je to povezano s tem, da serverja, na katerem teče forum (pravega/virtualnega...) že predolgo niso restartali.

Po tejle tvoj info mislim, da je lahko tudi kako povezano z infrastrukturo (stikala itn. itn. na poti, po kateri gre promet).

Da ne bo spet prehud - in še nenavtični - prosti spis, še malček več podrobnosti drugje.
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Pe Mar 14, 2014 20:42, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

Re: @kr en pa tudi k temu, kar je napisal mM, pa...

OdgovorNapisal/-a kr en » Pe Mar 14, 2014 20:20

Marjan Tomki napisal/-a:
Pametni posti, admin, NT...
[list]Kar zadeva 'pametne poste', admin in Nikola Tesla v zadnje času pišeta bolj malo...]

MT ! Nisem jaz napisal, da t.i. pametni ali strokovni posti niso dobrodošli. Nasprotno! Zelo koristni so. Ampak, če bi jih bilo 90% vsebine foruma, bi padel obisk. To pa zato, ker nas je (nažalost) več analfabetov, kot strokovnjakov. :oops:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
al

OdgovorNapisal/-a al » So Mar 15, 2014 10:43

a ni Časar tud v Aziji... no, razmišljam pač :D
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » So Mar 15, 2014 12:39

A to leti name?
al

OdgovorNapisal/-a al » So Mar 15, 2014 13:30

mah.... pa je šla šala...
ne, ne leti nate....
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » So Mar 15, 2014 15:26

Mirante je - z manj podrobnostmi kot brane40 - napisal, da ni mogel na morjeplovca iz Soči - in imam vtis, da je bil enak ali zelo podoben problem.

Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Mar 16, 2014 08:00

al napisal/-a:mah.... pa je šla šala.

Sorry, men ni smešno, če me kdo primerja s Časarjem.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Ne Mar 16, 2014 08:17

Ej, brane, samo imata pa oba rada morje :twisted:
Ti z srcem, on z denarnico ;)
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Mar 16, 2014 08:23

Tex napisal/-a:Ti z srcem, on z denarnico ;)

Tudi jaz z denarnico... sej veš kolk košta barka :twisted:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov