ČE BI FOVŠIJA GORELA...

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Rookie
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljanski kotliček

ČE BI FOVŠIJA GORELA...

OdgovorNapisal/-a Rookie » Če Jul 29, 2010 23:43

Pozdrav vsem, ki prebirajo ta res zelo dober forum.
Sem v svojih najlepših letih, in ker (še) lahko garam po 14 ur na dan(in sem za to tudi plačan), sva se z mojo boljšo polovico letos odločila da si izpolniva eno skrito željo in (v španoviji s sorodnikom, ki je domačin na obali), kupila starega fishermena z solidnim 40 konjskim motorčkom. Za prijetne izlete v dvoje, ribiške turneje z dobro ekipo in še kaj...
Do tu vse lepo.
Ker je sorodnik domačin iz Dragonje je predlagal da čoln privežemo v kanalu pri letališču Portorož, tako kot večina domačinov. V nedeljo 25.7.10 pa nas je doletela kruta realnost: živimo v državici kjer, če nekomu v tej okolici nisi po godu, ti enostavno POTOPIJO ČOLN!!! Ja... tako je... nek prenapetež, ki si očitno lasti našo že tako majhno obalo samo zase, nam je v tednu pred to nedeljo, komplet potopil čoln in seveda naredil precejšnjo škodo(motor je fuč, nov akumulator tudi...). Sosednjega, ki ne vem čigav je, so celo preluknjali! Da pa bo zadeva še ''lepša'' gremo to soboto na dopust! In če bo služba dopuščala kaj časa, bomo morda s seboj vzeli celo čoln, če seveda uspem vse popraviti do odhoda.
Ker tole pisanje, ni namenjeno storilcu(ki ga bom, mimogrede, odkril), bom nehal jamrati, zato sprašujem Vas vse, ki Vam morje in plovilo nekaj pomeni in Vam ni statusni simbol: ALI JE TO NORMALNO?! A mi bogi slovenčki res ne moremo normalno sobivati?! A se res moramo, pardon izrazu, ''jebat'' med sabo?! Čeprav se po lokalnih bifejčkih govori ''tako pač je, ker nisi domačin'', mislim da tisto malo slane vode, ki jo imamo, pripada vsem nam v tej državi enako. Ali se pač motim? To je tako kot bi nekomu iz obale, ki pride pozimi smučat v Kranjsko goro, enostavno razbili avto, ker ni domačin!
V glavnem sem si hotel le olajšati dušo po šoku v nedeljo, pa tudi ure v tem tednu, ki sem jih porabil za popravilo čolna že kažejo rezultate, tako da mislim da mi bo uspelo do dopusta spraviti zadevo v normalno stanje.

Povejte mi, ljubitelji morja, a mi zaplankani slovenčki res ne znamo drugače... :( :( :(
Če ne gre, vzamem večje kladivo.
Mat2000

OdgovorNapisal/-a Mat2000 » Pe Jul 30, 2010 00:13

..
Nazadnje spremenil Mat2000, dne To Mar 19, 2013 15:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Rookie
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Rookie » Pe Jul 30, 2010 00:15

Mat2000 napisal/-a:To je to. Slovenija. Tezak narod.
Moje sozalje.
Javi ce bo policija kaj odkrila.

Policija je že odkrila, da se z takimi ''malenkostmi'' ne ukvarja, ker ''vedo da se takšne stvari pač dogajajo...''
klemzi
Admiral
Kraj: trzin

OdgovorNapisal/-a klemzi » Pe Jul 30, 2010 06:47

Isto kalvarijo je doživel naš član bolid v Rovinju. Vendar mislim da tega niso storili morjeplovci ampak vandali lahko samo iz čiste objestnosti. Zadnja leta opažam da vse več vandalizma povzročajo tujci. Sploh nizozemci. Kolegu so prebrali podatke iz bančne kartice in dvignili gotovino na Poljskem.

LP Klemen
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Pe Jul 30, 2010 07:42

.

Ma navadni "pezdeti" smo kot narod. Nazaj zadirčni, navzgor ponižni. Na svojem dvorišču bi vzpostavili "svoja pravila in red svoje države" izven domačega območja smo pa večinoma zgubljenčki, ki potrebujejo lokalni bife z vaškimi posebneži, da cvilijo in jamrajo, kako težko je življenje. Oni so pošteni in pridni, nikomur nič dolžni, zmeraj imajo za en pir pa šnops v žepu, ker ne živijo na tuj račun, itd. Ostali smo pa pokvarjene barabe z dobrimi državnimi službami, podjetji, ki smo jih pokradli, že ata je kradu in zdaj sin nadaljuje, "nategnil" smo pol države pa nam nič ne morejo,
itd.

Rookie
Višji vodnik

Takole ti svetujem. Spravi zadevo v prvotno stanje in uživaj, uživajta, uživajte. Malce uredi stvari okoli "samozaščite" plovila, ki naj bo nevidna ker se bo tipček sam ujel. Ponavadi je kar veliko presenečenje, ko se ugotovi, komu gre taka reč v nos.

Optimistično naprej po najširši cesti!

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » Pe Jul 30, 2010 09:01

Če si imel čoln v kanalu Grande (struga stare Dragonje) se na to kar navadi. Žal. Meni so jeseni tudi vlomili v čoln in naredili škodo iz objestnosti (vandalizma). Sem tudi objavil na morjeplovcu. Mislim pa, da tega ne delajo domačini oziroma drugače, tako kot celinci so žrtve vandalizma tudi domačini. Vsaj v mojem primeru je bilo tako. Serijsko smo (so) nastradali vsi čolni na podoben način, ki so bili takrat tam. Tudi od domačinov. Vedo pa povedat domačini, da v kanalu Grande največ škode naredijo tranzitni Romuni, ki imajo zraven lepo parkirišče za kamione, in pokradejo vse, kar se da. Tudi gorivo. Domačinom se še najbolje obnese, da pustijo čolne kar odklenjene - vsaj nimajo škode zaradi vandalizma. Meni so takrat ukradli rezervoar za gorivo, ki ga je policija sicer kasneje našla, a ga še vedno ne morem prevzeti, ker čaka na obdelavo v kriminalističnem laboratoriju...
Toliko konkretno o kanalu Grande. Po mojih izkušnjah pa na Obali prideš dosti bolje skozi, če imaš avto s KP registracijo. Jaz jo imam že nekaj let in je razlika neverjetna - ne moreš verjeti. V Ljubljani je itak vseeno kakšno tablico imaš.
Kakorkoli že, jaz plovila nimam več tam. Pa tudi nekateri domačini so svoja plovila dali na varno in imajo v kanalu Grande banjice...
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Pe Jul 30, 2010 09:27

Ma ne sprašuj upam da ne bom sedaj kakšnega obalana užalil saj vsi niso taki ampak en res mislijo da je obala samo nnjihova in ostali, kontinentalci nimamo kaj tja hodit se vozit s čolni. lahko pa kej požremo tam pustimo keš in zginemo nazaj .
Že zadnjič k sm "kradu" svoj bivši ampak po kazni pa ne bivši čoln v katarini in ga ima tip očitno že kar nekaj časa v vdi brez antifaulinga in ima na dnu školčni nasad, so komentirali kao ;Ljubljanska svinjarija.
Pa una drča v katarini tud eni mislijo da so jo kupil s članarino oz s tem da so primorci. sem nekje že napisal, da sem zapeljal rikverc na rampo zapel čoln ga potegnil gor na karjolo je trajal(bejba je štopala) 7 minut, in se usedem v avto da bom speljal gor in en ata alora daj hitro hitro, če ne bi več nameraval pridet tja bi ga tik steral nekam da mu ne bi bilo nč jasn.
Saj eni gorenci na krvavcu so isti, kt da ja to sam njihov hrib.
Upam da dobiš bastrda pa mu kar daj cegle na okol vratu ob oseki naj se vsede na dno pa skupaj čakajta plimo :twisted: :twisted:
Uporabniški avatar
Mace
Kapitan fregate
Kraj: Perth

OdgovorNapisal/-a Mace » Pe Jul 30, 2010 09:48

Ko smo še pred davnimi leti postavljal pomol v kanalu je prihrumel glasni domačin s sikero v roki in reku ,da nas bo use pobil po doulgem pregovarjanju se je umiril. Nekako smo pričakovali, da bo barko potopil vendar se od tega ni nič zgodilo nato smo mu prinesli en dan litr viskija in mu rekli če želi lahko parkera svojo podrtijo na drugo stran pomola in problem je biu rešen. Ljudje znajo biti zelo sumljivi v tistem okolišu primer Joško Joras.
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Pe Jul 30, 2010 10:03

Uhhh. Pa sej ne morš verjet kaj vse pade ljudem na pamet. Policija 100000% ne bo ugotovila nič, ker imaš napačen priimek. Tako deluje zadeva v Sloveniji. Če imaš dobre veze in poznanstva lahko narediš in dosežeš vse kar si želiš.

Upam da ti uspe zrihtat čoln. Koliko časa približno pa je bil čoln potopljen?
V8 + Jet drive
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Pe Jul 30, 2010 11:14

To največkrat počne objestna mularija, ki se ga napije in se potem izživlja. Najboljša preventiva je kasko zavarovanje in čoln čim težje dostopen.
Uporabniški avatar
JanezJ
Poročnik bojne ladje
Kraj: Slovenj Gradec

OdgovorNapisal/-a JanezJ » Pe Jul 30, 2010 13:22

Ej ne morš verjet. Ne obupat, popravi čoln in čimprej pozabi na vse skupaj. Je pa res treba veliko naredit na samozaščiti in po možnosti kasko zavarovat. Bojim se, da če se bo razslojevanje v družbi nadaljevalo vedno več novih vandalov in lopovščine.
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Pe Jul 30, 2010 16:28

Pozdravljen, ja tudi sam sem lansko leto nastradal, oziroma moje plovilo, ko sem tole bral, sem dobil roso na oči, saj vem kaj sem moral prestati.Pizda... se dogajajo in se bojo, škoda samo tega ker se ne ulovi teh falotov.Upam, da boš popravil, saniral zadevo in šel novim zmagam na proti :!:

Več o vsej stvari pa sem opisal tukaj
http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=2895
Ure dnevi leta tečejo....
Rookie
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Rookie » So Jul 31, 2010 07:27

Mike napisal/-a:Uhhh. Pa sej ne morš verjet kaj vse pade ljudem na pamet. Policija 100000% ne bo ugotovila nič, ker imaš napačen priimek. Tako deluje zadeva v Sloveniji. Če imaš dobre veze in poznanstva lahko narediš in dosežeš vse kar si želiš.

Upam da ti uspe zrihtat čoln. Koliko časa približno pa je bil čoln potopljen?

Vse je bilo podmornica cca 4-5 dni. Stikalna pllošča na armaturi se je razpadla, kleme na akumulatorju je pojedlo, motor sem pa dal v sladko vodo namočiti, na čoln pa drugega.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » So Jul 31, 2010 09:17

Najbolje ti ga je potopit v rezervoar nafte sladka voda ne bo ok,
mattheos
Poročnik korvete
Kraj: Atene - Grcija

OdgovorNapisal/-a mattheos » So Jul 31, 2010 11:57

PRED DVEMI LETI SEM PREZIVEL ISTO STORIJO
Z RAZLIKO DA JE BILA 16 M ZELEZNA LADICA (GRAND BANKS)
Z 2 X CUMMINS 240 HP

ODVEC JE NAPISATI DA ME JE SAMO SERVIS MASIN KOSTALO 5.000 EVROV

DA SEM MORAL ZAMENJATI DOSTI NOTRAJNOSTI DA SEM PLACAL KAZN ZA POLUTION IN DA LADICO SLEDI >> TISTA LADJA KI SE JE POTOPILA<<

CE TI NEBO USPELO RESIT

TI PREDLAGAM DA PRIDES V GRCIJO

TU TE CAKA MOJ COLN IN Z NJIM GRES LAHKO NA DOPUST

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov