Sem v svojih najlepših letih, in ker (še) lahko garam po 14 ur na dan(in sem za to tudi plačan), sva se z mojo boljšo polovico letos odločila da si izpolniva eno skrito željo in (v španoviji s sorodnikom, ki je domačin na obali), kupila starega fishermena z solidnim 40 konjskim motorčkom. Za prijetne izlete v dvoje, ribiške turneje z dobro ekipo in še kaj...
Do tu vse lepo.
Ker je sorodnik domačin iz Dragonje je predlagal da čoln privežemo v kanalu pri letališču Portorož, tako kot večina domačinov. V nedeljo 25.7.10 pa nas je doletela kruta realnost: živimo v državici kjer, če nekomu v tej okolici nisi po godu, ti enostavno POTOPIJO ČOLN!!! Ja... tako je... nek prenapetež, ki si očitno lasti našo že tako majhno obalo samo zase, nam je v tednu pred to nedeljo, komplet potopil čoln in seveda naredil precejšnjo škodo(motor je fuč, nov akumulator tudi...). Sosednjega, ki ne vem čigav je, so celo preluknjali! Da pa bo zadeva še ''lepša'' gremo to soboto na dopust! In če bo služba dopuščala kaj časa, bomo morda s seboj vzeli celo čoln, če seveda uspem vse popraviti do odhoda.
Ker tole pisanje, ni namenjeno storilcu(ki ga bom, mimogrede, odkril), bom nehal jamrati, zato sprašujem Vas vse, ki Vam morje in plovilo nekaj pomeni in Vam ni statusni simbol: ALI JE TO NORMALNO?! A mi bogi slovenčki res ne moremo normalno sobivati?! A se res moramo, pardon izrazu, ''jebat'' med sabo?! Čeprav se po lokalnih bifejčkih govori ''tako pač je, ker nisi domačin'', mislim da tisto malo slane vode, ki jo imamo, pripada vsem nam v tej državi enako. Ali se pač motim? To je tako kot bi nekomu iz obale, ki pride pozimi smučat v Kranjsko goro, enostavno razbili avto, ker ni domačin!
V glavnem sem si hotel le olajšati dušo po šoku v nedeljo, pa tudi ure v tem tednu, ki sem jih porabil za popravilo čolna že kažejo rezultate, tako da mislim da mi bo uspelo do dopusta spraviti zadevo v normalno stanje.
Povejte mi, ljubitelji morja, a mi zaplankani slovenčki res ne znamo drugače...