Sea help ali EmergenSea

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Bouges Nina
Admiral

Sea help ali EmergenSea

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » To Jan 24, 2012 13:02

Pozdravljeni,
zanima me, kateri ponudnik je boljši.
Hvala za odgovore.
Uporabniški avatar
cwick
Kapitan bojne ladje
Kraj: NM-Biograd
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a cwick » To Jan 24, 2012 14:00

Emergensea je cenejši,lani sem pri njih vplačal članarino,vendar glede izkušenj slabih ali dobrih ti pa ne morem odgovorit,ker jih nisem potreboval.Je pa pomojem eno in isto.Mogoče je kdo od članov sprobal oboje pa bo kaj več povedal.

LPA
Uporabniški avatar
vili
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a vili » To Jan 24, 2012 14:08

Jaz imam že par let pri Sea Help,hvala bogu še jih nisem potreboval. Plačam za čoln do 8 metrov 120€. Poglej malo kako imajo eni in drugi pokriti teren,samo mislim da so oboji dobri in je čist vseeno za koga se odločiš.

L.P.
dušan
Viceadmiral
Kraj: Krško

OdgovorNapisal/-a dušan » To Jan 24, 2012 15:39

S sea helpom imam dobre izkušnje .Jaz sem jih potreboval in je bilo vse korektno in fajn.
Lp
francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » To Jan 24, 2012 16:37

Ravno pregledujem cene in pogoje.
Ali prav razumem, da je pri Sea Help pomoč brezplačna za vsakega od kritih dogodkov, če se enak dogodek ne ponovi več kot trikrat v enem letu?
Emergensea pa ponuja brezplačno le eno "reševanje" za vsakega člana, ostalo po ceniku?
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » To Jan 24, 2012 19:29

Najboljša je Morjeplovska pomoč na morju. Tudi pokritost je zelo dobra skoraj po celem jadranu :D Preizkušeno na lastni koži :)
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Baufix
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Baufix » To Jan 24, 2012 19:49

Doslej sem SeaHelp gumenjake videl v Rovinju, na Malem Lošinju, v Sukošanu.

EmergenSea gumenjakov še nisem videl nikjer, niti osebno nikogar ne poznam, da bi imel kakršnokoli izkušnjo z njimi.

Sam plačujem članarino (in podaljšujem) za Sea Help, čeprav njihove pomoči še nisem koristil. Sem pa enkrat srečal znanca v Lošinju, ki ga je do tja iz Kvarnerja prišlepal Sea Help.

Skratka, jaz bi se odločil za ponudnika, ki nudi boljšo pokritost področja.

Morda še tole:
Če pogledaš website enega in drugega ponudnika, se mi zdi, da SeaHelp precej bolj gosto pokriva severni del jadrana, Emergensea pa je bolj razporejen čez celoten jadran, bolje pa pokriva srednji jadran.

SeaHelp:

Slika

Emergensea:
Slika
Uporabniški avatar
jonyyy
Viceadmiral
Kraj: primorska

OdgovorNapisal/-a jonyyy » To Jan 24, 2012 20:10

sea help gumenjak sem večkrat videl tudi v piranu pod cerkvijo . tako da severni jadran imajo kar dobro pokrit.
urqlle
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a urqlle » To Jul 03, 2012 20:08

zanima me, če jih lahko pokličeš tudi v primeru, da nisi član? seveda razumem, da plačaš storitve pač po ceniku

lp
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Sr Jul 04, 2012 08:24

evovii napisal/-a:Najboljša je Morjeplovska pomoč na morju. Tudi pokritost je zelo dobra skoraj po celem jadranu :D Preizkušeno na lastni koži :)

Res je!!! Pokritost je pa praktično v vsaki marini!!
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
No. 1
Admiral
Kraj: Vodice & Novigrad

OdgovorNapisal/-a No. 1 » To Feb 09, 2016 14:30

SeaHelp se meni sliši domače, EmergenSea pa kao neka alternativa.

Gledam cene za do 8m in SeaHelp je 133€, EmergenSea pa 90€.

SeaHelp ima 3x za isto okvaro v eni članarini, EmergenSea piše, da imaš eno od navedenih uslug na leto.

Moj zaključek je da je SeaHelp za "povratnike" EmergenSea pa za vsak slučaj... odločila bo pa zavarovalnica če da za koga kak skonto ;)
Wellcraft 2600 Martinique
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » To Feb 09, 2016 16:00

Ko že omenjaš zavarovalnico. Zavarovalnica Maribor ima pri kasko zavarovanju čolna že avtomatsko vključeno asistenco plovilu.

Vsekakor vredno razmisleka :roll:

Sicer pa kot že omenjeno morjeplovska pomoč, ki je dobro razporejena po vsem Jadranu, le kontakte je potrebno imet :P
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
No. 1
Admiral
Kraj: Vodice & Novigrad

OdgovorNapisal/-a No. 1 » To Feb 09, 2016 16:02

jozko napisal/-a:Ko že omenjaš zavarovalnico. Zavarovalnica Maribor ima pri kasko zavarovanju čolna že avtomatsko vključeno asistenco plovilu.

Vsekakor vredno razmisleka :roll:

Sicer pa kot že omenjeno morjeplovska pomoč, ki je dobro razporejena po vsem Jadranu, le kontakte je potrebno imet :P

Viš to pa nism vedu, za prvi del... za drugi del pa sem lokalno že veliko sprobal, letos mislim pa iti čisto južno, tam pa kontakti bledijo, razdalija je večja in s tem tudi problem večji ;)
Wellcraft 2600 Martinique
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » To Feb 09, 2016 21:05

jozko napisal/-a:

Smo imeli en zemljevid z lokcijami, nicknami in nekateri smo zaupali tudi tel. št. v namen pomoči na morju. Na žalost ze zadeva ni prijela do te mere, da bi bila uporabna.
https://vodovod-rh.si/
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Feb 09, 2016 21:25

Mislim, da če objaviš težavo na forum, boš tudi hitro dobil kakšen uporaben nasvet in tel. številko. Mislim v sezoni, konkretno na morju. Mogoče ne tisto sekundo, v dnevu, dveh, pa boš rešil zadevo.

Kdo je na strani

Po forumu brska: lslabe in 4 gosti