Sea help ali EmergenSea
Moderatorji: moderator2, moderator
-
Bouges Nina
- Admiral
Sea help ali EmergenSea
Pozdravljeni,
zanima me, kateri ponudnik je boljši.
Hvala za odgovore.
zanima me, kateri ponudnik je boljši.
Hvala za odgovore.
Doslej sem SeaHelp gumenjake videl v Rovinju, na Malem Lošinju, v Sukošanu.
EmergenSea gumenjakov še nisem videl nikjer, niti osebno nikogar ne poznam, da bi imel kakršnokoli izkušnjo z njimi.
Sam plačujem članarino (in podaljšujem) za Sea Help, čeprav njihove pomoči še nisem koristil. Sem pa enkrat srečal znanca v Lošinju, ki ga je do tja iz Kvarnerja prišlepal Sea Help.
Skratka, jaz bi se odločil za ponudnika, ki nudi boljšo pokritost področja.
Morda še tole:
Če pogledaš website enega in drugega ponudnika, se mi zdi, da SeaHelp precej bolj gosto pokriva severni del jadrana, Emergensea pa je bolj razporejen čez celoten jadran, bolje pa pokriva srednji jadran.
SeaHelp:
Emergensea:

EmergenSea gumenjakov še nisem videl nikjer, niti osebno nikogar ne poznam, da bi imel kakršnokoli izkušnjo z njimi.
Sam plačujem članarino (in podaljšujem) za Sea Help, čeprav njihove pomoči še nisem koristil. Sem pa enkrat srečal znanca v Lošinju, ki ga je do tja iz Kvarnerja prišlepal Sea Help.
Skratka, jaz bi se odločil za ponudnika, ki nudi boljšo pokritost področja.
Morda še tole:
Če pogledaš website enega in drugega ponudnika, se mi zdi, da SeaHelp precej bolj gosto pokriva severni del jadrana, Emergensea pa je bolj razporejen čez celoten jadran, bolje pa pokriva srednji jadran.
SeaHelp:
Emergensea:

SeaHelp se meni sliši domače, EmergenSea pa kao neka alternativa.
Gledam cene za do 8m in SeaHelp je 133€, EmergenSea pa 90€.
SeaHelp ima 3x za isto okvaro v eni članarini, EmergenSea piše, da imaš eno od navedenih uslug na leto.
Moj zaključek je da je SeaHelp za "povratnike" EmergenSea pa za vsak slučaj... odločila bo pa zavarovalnica če da za koga kak skonto
Gledam cene za do 8m in SeaHelp je 133€, EmergenSea pa 90€.
SeaHelp ima 3x za isto okvaro v eni članarini, EmergenSea piše, da imaš eno od navedenih uslug na leto.
Moj zaključek je da je SeaHelp za "povratnike" EmergenSea pa za vsak slučaj... odločila bo pa zavarovalnica če da za koga kak skonto
Wellcraft 2600 Martinique
Ko že omenjaš zavarovalnico. Zavarovalnica Maribor ima pri kasko zavarovanju čolna že avtomatsko vključeno asistenco plovilu.
Vsekakor vredno razmisleka
Sicer pa kot že omenjeno morjeplovska pomoč, ki je dobro razporejena po vsem Jadranu, le kontakte je potrebno imet
Vsekakor vredno razmisleka
Sicer pa kot že omenjeno morjeplovska pomoč, ki je dobro razporejena po vsem Jadranu, le kontakte je potrebno imet
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
jozko napisal/-a:Ko že omenjaš zavarovalnico. Zavarovalnica Maribor ima pri kasko zavarovanju čolna že avtomatsko vključeno asistenco plovilu.
Vsekakor vredno razmisleka![]()
Viš to pa nism vedu, za prvi del... za drugi del pa sem lokalno že veliko sprobal, letos mislim pa iti čisto južno, tam pa kontakti bledijo, razdalija je večja in s tem tudi problem večji
Wellcraft 2600 Martinique
jozko napisal/-a:
Smo imeli en zemljevid z lokcijami, nicknami in nekateri smo zaupali tudi tel. št. v namen pomoči na morju. Na žalost ze zadeva ni prijela do te mere, da bi bila uporabna.
https://vodovod-rh.si/
Kdo je na strani
Po forumu brska: lslabe in 4 gosti