Nakup fotoaparata

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

Nakup fotoaparata

OdgovorNapisal/-a kasaudio » To Nov 29, 2011 10:26

Po 10ih letih bo treba zamenat... Canon PowerShot G5. G5 sicer deluje ko urca, optika je za moje potrebe čist OK, težava je pri slikah, kjer so svetlobni pogoji slabi (zelo svetlo/temno) in tudi filmčki imajo slabo resolucijo.

Skratka stvar je out.

Nisem noben profič, rabil bi lahek aparat s čimboljšo optiko, zelo zaželjeni so tudi filmčki (HD), zaželjena je tudi možnost "rafala" za hitro premikajoče motive. Razne SLR variante mi zaradi teže niso preveč všeč. Tudi flash posebej odpade.

Use case:

Furaš se s čolnom, aparat je spravljen v volanski konzoli, vidiš delfine, hitro pograbiš aparat in zadevo pofotkaš in pofilmaš... Brez kompliciranja, nastavljanja,...

Všeč mi je tole:

Nikon 1 J1 (ker lahko tudi menjavaš objektive, če bi se odločil za to, bi zraven kupil še širokokotni objektiv)

A je še kaj boljšega za ta dnar (okrog 500€ za aparat z osnovnim objektivom)?

LP, hvala
Uporabniški avatar
Masterpiece
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Masterpiece » To Nov 29, 2011 15:46

canon g 12
http://www.e-fotografija.si/templates/?a=2725

meni se zelo dopade.Imaš vskoraj vse kar imaš na dlsr-jih a je še vedno kompakt tako da ga spraviš v žep ali predalček da je vedno pri roki.cena novega cca 450 €
matjaz007
Viceadmiral
Kraj: Radenci-Premantura

OdgovorNapisal/-a matjaz007 » To Nov 29, 2011 17:03

Jaz sem dober mesec lastnik olympus tough 810 in sem zelo zadovoljen. zelo ok v slabih svetlobnih pogojih. vodotesen do 10m globine. zavzame malo prostora, 4x optični zoom, super filmčki. možnost dokupa podvodnega ohišja do 40m.
imel sem že vse možne znamke fotoaparatov. po menijih mi je najbližje canon, barve so pa bile pri olympusih vedno lepše.
doma imam še canon s3is sicer tudi zelo v redu ampak nasičenost je pri olympusu boljša, je pa res da gre tehnika naprej in ima omenjeni canon 5mp olympus pa 14mp.
če si imel prej g5 je po mojem mnenju olypus prava izbira.

lp
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Sr Nov 30, 2011 15:16

Hvala vsem za odgovore!
bmk
Kapitan
Kraj: Ljubljana - Borik - Korčula

OdgovorNapisal/-a bmk » Pe Dec 02, 2011 08:14

ojla, poglej mogoče tudi Panasonic Lumix DMC-FT3 vendar bodi pozoren, ker ta model je delan za Evropo, drugi Panasonic Lumix DMC-TS3 pa za Ameriko. Jest imam ameriško varianto in je vse v feetih, softwersko se pa ne da zamenjat, kljub temu, da je osnova ista. Dela solidne fotke in HD filme. Glede na to, da ga rabiš za na čoln bi ti svetoval kakšno od teh variant Lumix, Oly,... Tole kar si predlagal ni ne tič ne miš, s tem mislim, da dobiš poceni body z osnovnim objektivom, če pa hočeš dokupiti kvalitetno lečovje so pa €€. Če bi ga rad stestiral (Lumixa) se lahko dobiva.
Aja tegale imam za v žep, o ostalem hardwerju sem pa že pisal v drugi temi ( http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... ht=medvedi ).
bmk
Kapitan
Kraj: Ljubljana - Borik - Korčula

OdgovorNapisal/-a bmk » Pe Dec 02, 2011 09:54

Splača se ti pogledat tudi tale naslov, kjer so cene kar ugodne www.fordigit.com. Edini problem je v tem, da je trgovina v San Marinu in če ti pošljejo plačaš še carino. Lp m

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov