Navodilo za lepljenje, dodajanje slik na forum
Moderator: moderator
Ma dajte prosim no, za prilepit sliko je potrebno točno 5 minut, če ne še manj !
Kaj je tako zakomplicirano ?
Najbolje da vam organiziram en tečaj po 10eu na osebo recimo četrtek pred srečanjem
med srečanjem boste ponavljali, po srečanju bo pa test ! Kdor ga ne naredi, pa bo plačal še 10eu kazni !
Navodila na forumu so brezhibna !
Kaj je tako zakomplicirano ?
Najbolje da vam organiziram en tečaj po 10eu na osebo recimo četrtek pred srečanjem

Navodila na forumu so brezhibna !

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
pajer1 napisal/-a:admin napisal/-a:Bomo zrihtal...![]()
Samo mene daje kronično pomanjkanje časa... Sem mislil, da bo bolje, pa sem se v zadnjih mesecih spustil še v en projekt... :evil:
Fantje fantovščina bo! Čutim nekaj takega!
Moramo bit pripravljen!
LP
.
Pajer, dokler so maškare se ne dam!

Maškare res malo jemljejo časa, samo ni pa to glavno...

Še en sistem lepljenja slik, ki je za moje pojme najenostavnejši, ne potrebujete registracije ne nič. V kolikor se registrirate pa imate shranjene slike tudi za kasneje. Velik plus je, da v enem koraku slike tudi pomanjsate in ne potrebujete posebej programa...
V brskalnih vnesemo naslov www.shrani.si
Odpre se naslednje:
Kliknemo na "IZBERI DATOTEKO"
Odpre se nam okno v katerem poiščemo sliko katero želimo pripeti. V mojem primeru je v mapi Slike. Izberemo željeno sliko jo dvakrat kliknemo ali pritisnimo spodaj Odpri (open)
V kolikor imamo velike slike, kliknemo "DODATNE MOŽNOSTI", tam obkljukamo "Slike pomanjšaj na širino" Po defoltu je tam širina 800, ki je po mojem primerna širina za forume.
Pritisnemo samo še "SHRANI"
Izgleda pa takole
Odpre se nam tole. Za klasično sliko izberemo 2. vrstico, jo samo prekopiramo na forum. Povezave vsebuje že vse potrebne img je in podobno šaro, ki jo potrebujemo, da se slika na forumu tudi vidi.
Upam, da kaj pomaga komu
Odpre se naslednje:

Odpre se nam okno v katerem poiščemo sliko katero želimo pripeti. V mojem primeru je v mapi Slike. Izberemo željeno sliko jo dvakrat kliknemo ali pritisnimo spodaj Odpri (open)

V kolikor imamo velike slike, kliknemo "DODATNE MOŽNOSTI", tam obkljukamo "Slike pomanjšaj na širino" Po defoltu je tam širina 800, ki je po mojem primerna širina za forume.
Izgleda pa takole

Odpre se nam tole. Za klasično sliko izberemo 2. vrstico, jo samo prekopiramo na forum. Povezave vsebuje že vse potrebne img je in podobno šaro, ki jo potrebujemo, da se slika na forumu tudi vidi.

Upam, da kaj pomaga komu
-
- Praporščak
pripenjanje fotk
Admin in ostali - hvala za vsa obširna navodila. Ampak imam vseeno težave (in kot berem tudi drugi člani).
Predlagam, da zadevo poenostavite, ker nismo vsi računalničarji.
Enostavno se naj omogoči, da izbrano fotko kliknemo pod copy in nato pod paste z desno miško pripnemo.
Lp, Zvone
Enostavno se naj omogoči, da izbrano fotko kliknemo pod copy in nato pod paste z desno miško pripnemo.
Lp, Zvone
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Re: pripenjanje fotk
zvone zinrajh napisal/-a:Admin in ostali - hvala za vsa obširna navodila. Ampak imam vseeno težave (in kot berem tudi drugi člani).
Lp, Zvone
Zvone, to je podobno, kot bi jaz rekel,
- naj se moj avto predela tako, da bom z desno šapo mačke kliknil na sedež, pa da se bo ta očistil, potem ko sem ga polil z mlekom...
Jaz nisem gospodinjska pomočnica in če se mi mleko polije bi rad imel, da bi uporabniški vmesnik omogočal kako tako enostavno funkcijo - saj je čisto enostavna, ali ne?
Pa še modul 'mačka' je že sprogramiran za lizanje mleka

Uporabniški vmesnik pri avtu, izdelovalcu avta, mački, mleku, zakonodaji

Tudi pri forumu ni.
- Saj nekaj podobnega verjetno (skoraj gotovo) sčasoma bo, ampak...
Ne vem če veš, ampak admin ne živi od portala in foruma, in zato ne smeta povrzočati prevelikih stroškov. Pred letom ali dvema je bilo blizu, da bi bil forum prestavljen na novejšo programsko opremo in tule lahko vidiš, da stvar ni bila enostavna in tako je bil prehod še odložen.
Obdržati vse prispevke čez menjavo programske opreme ni samo po sebi umevno. Obdržati vse povezave med prispevki je še precej težje in včasih ne uspe - in to pomeni, da bi bilo lahko treba popraviti večino povezav v bazi znanja.
In ko bomo tam in bo čas, bom verjetno jaz nekaj kar nekaj časa popravljal povezave...
Nekako je večina članov morjeplovca mnenja, da nam je tu pomembnejša vsebina kot videz in tudi pomembenjša vsebina kot to, da kakšna reč (recimo lepljenje slik) zahteva, da se naučimo kakšnega malo starejšega - lahko tudi malo zastarelega - postopka.
Saj ko bo kdo res pogruntal Slovenski narekovalnik (v Angleščini včasih že kar rata), ali bo potem sploh še kdo znal pisati? Bo potem še znal urediti misli, preden jih pove narekovalniku?
Se nam bo še dalo ne le pisati - ampak tudi misliti - ko ne bomo računalničarji?
V glavnem, če ne gre drugače, te pa do zamenjave programske opreme foruma - če se boš najavil - na kakšnem srečanju morjeplovcem na kakšnem prenosniku naučimo

Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Ja, pa da bo zadnje sporočilo v nizu zadnje navodilo za lepljenje...
Ti trije koraki so potrebni:
Navodilo MM poskrbi za vse troje.
Ti trije koraki so potrebni:
- Spraviti slike nekam na internet
spraviti slike v potrebno velikost
spraviti naslov slike v prispevek, kjer hočemo imeti sliko
Navodilo MM poskrbi za vse troje.
mamaMicka napisal/-a:Še en sistem lepljenja slik, ki je za moje pojme najenostavnejši, ne potrebujete registracije ne nič. V kolikor se registrirate pa imate shranjene slike tudi za kasneje. Velik plus je, da v enem koraku slike tudi pomanjsate in ne potrebujete posebej programa...
Odpre se naslednje:
Izgleda pa takole
Upam, da kaj pomaga komu
Correct me if I am wrong, please.
-
- Praporščak
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov