Navodilo za lepljenje, dodajanje slik na forum

Obvezno preberi!!!

Moderator: moderator

Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » To Feb 07, 2012 16:06

Pa še te MAŠKARE ga dajejo.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Feb 07, 2012 16:26

Ma dajte prosim no, za prilepit sliko je potrebno točno 5 minut, če ne še manj !
Kaj je tako zakomplicirano ?
Najbolje da vam organiziram en tečaj po 10eu na osebo recimo četrtek pred srečanjem :) med srečanjem boste ponavljali, po srečanju bo pa test ! Kdor ga ne naredi, pa bo plačal še 10eu kazni ! :twisted:

Navodila na forumu so brezhibna !
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Feb 07, 2012 21:22

pajer1 napisal/-a:
admin napisal/-a:Bomo zrihtal... :wink:
Samo mene daje kronično pomanjkanje časa... Sem mislil, da bo bolje, pa sem se v zadnjih mesecih spustil še v en projekt... :evil:

Fantje fantovščina bo! Čutim nekaj takega!

Moramo bit pripravljen!

LP

.

Pajer, dokler so maškare se ne dam! :wink: Preveč je fajn, da bi imel zraven bremzo... :wink: Tako da fantovščine še nekaj časa ne bo. :wink:
Maškare res malo jemljejo časa, samo ni pa to glavno... :lol:
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » To Feb 07, 2012 22:12

jaja, čak da ju3 pride učiteljica smučanja... ne bo več maškar :twisted:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Feb 07, 2012 22:37

Tex napisal/-a:jaja, čak da ju3 pride učiteljica smučanja... ne bo več maškar :twisted:

Hahahahaha! Pa menda ja ne... :shock: :shock:
:lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » Sr Feb 29, 2012 12:58

a je že pripravljeno navodilo za telebane?
Uporabniški avatar
jandrej
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a jandrej » Sr Feb 29, 2012 13:47

pešekan napisal/-a:a je že pripravljeno navodilo za telebane?

upam

:D :D :D
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Apr 19, 2012 14:09

Še en sistem lepljenja slik, ki je za moje pojme najenostavnejši, ne potrebujete registracije ne nič. V kolikor se registrirate pa imate shranjene slike tudi za kasneje. Velik plus je, da v enem koraku slike tudi pomanjsate in ne potrebujete posebej programa...

V brskalnih vnesemo naslov www.shrani.si
Odpre se naslednje:
Slika

Kliknemo na "IZBERI DATOTEKO"
Odpre se nam okno v katerem poiščemo sliko katero želimo pripeti. V mojem primeru je v mapi Slike. Izberemo željeno sliko jo dvakrat kliknemo ali pritisnimo spodaj Odpri (open)

Slika

V kolikor imamo velike slike, kliknemo "DODATNE MOŽNOSTI", tam obkljukamo "Slike pomanjšaj na širino" Po defoltu je tam širina 800, ki je po mojem primerna širina za forume.
Pritisnemo samo še "SHRANI"
Izgleda pa takole

Slika

Odpre se nam tole. Za klasično sliko izberemo 2. vrstico, jo samo prekopiramo na forum. Povezave vsebuje že vse potrebne img je in podobno šaro, ki jo potrebujemo, da se slika na forumu tudi vidi.

Slika

Upam, da kaj pomaga komu
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Če Apr 19, 2012 19:40

Bravo MM! Tako slike lepim tudi jaz. Je pa treba sliko pomanjšati na 640, sicer preveč razširi stran.
mirno morje
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Apr 19, 2012 22:10

Roman 1 napisal/-a:Bravo MM! Tako slike lepim tudi jaz. Je pa treba sliko pomanjšati na 640, sicer preveč razširi stran.

No sedaj pa naslednjič, namesto da gresta z bostjanom na ribe, ga nauči tole popat na forum :D
SlikaSlika

zvone zinrajh
Praporščak

pripenjanje fotk

OdgovorNapisal/-a zvone zinrajh » To Jul 24, 2012 20:25

Admin in ostali - hvala za vsa obširna navodila. Ampak imam vseeno težave (in kot berem tudi drugi člani).
Predlagam, da zadevo poenostavite, ker nismo vsi računalničarji.
Enostavno se naj omogoči, da izbrano fotko kliknemo pod copy in nato pod paste z desno miško pripnemo.

Lp, Zvone
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

Re: pripenjanje fotk

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Jul 24, 2012 23:28

zvone zinrajh napisal/-a:Admin in ostali - hvala za vsa obširna navodila. Ampak imam vseeno težave (in kot berem tudi drugi člani).
Predlagam, da zadevo poenostavite, ker nismo vsi računalničarji.
Enostavno se naj omogoči, da izbrano fotko kliknemo pod copy in nato pod paste z desno miško pripnemo.

Lp, Zvone

Zvone, to je podobno, kot bi jaz rekel,
    naj se moj avto predela tako, da bom z desno šapo mačke kliknil na sedež, pa da se bo ta očistil, potem ko sem ga polil z mlekom...

Jaz nisem gospodinjska pomočnica in če se mi mleko polije bi rad imel, da bi uporabniški vmesnik omogočal kako tako enostavno funkcijo - saj je čisto enostavna, ali ne?

Pa še modul 'mačka' je že sprogramiran za lizanje mleka :lol: .

Uporabniški vmesnik pri avtu, izdelovalcu avta, mački, mleku, zakonodaji :( (ZVCP ne predvideva, pa kakšno atestiranje... pa do varstva živali, ki tega ne predvideva :wink: ) pa ni enostaven.

Tudi pri forumu ni.
    Saj nekaj podobnega verjetno (skoraj gotovo) sčasoma bo, ampak...

Ne vem če veš, ampak admin ne živi od portala in foruma, in zato ne smeta povrzočati prevelikih stroškov. Pred letom ali dvema je bilo blizu, da bi bil forum prestavljen na novejšo programsko opremo in tule lahko vidiš, da stvar ni bila enostavna in tako je bil prehod še odložen.

Obdržati vse prispevke čez menjavo programske opreme ni samo po sebi umevno. Obdržati vse povezave med prispevki je še precej težje in včasih ne uspe - in to pomeni, da bi bilo lahko treba popraviti večino povezav v bazi znanja.

In ko bomo tam in bo čas, bom verjetno jaz nekaj kar nekaj časa popravljal povezave...

Nekako je večina članov morjeplovca mnenja, da nam je tu pomembnejša vsebina kot videz in tudi pomembenjša vsebina kot to, da kakšna reč (recimo lepljenje slik) zahteva, da se naučimo kakšnega malo starejšega - lahko tudi malo zastarelega - postopka.

Saj ko bo kdo res pogruntal Slovenski narekovalnik (v Angleščini včasih že kar rata), ali bo potem sploh še kdo znal pisati? Bo potem še znal urediti misli, preden jih pove narekovalniku?

Se nam bo še dalo ne le pisati - ampak tudi misliti - ko ne bomo računalničarji?

V glavnem, če ne gre drugače, te pa do zamenjave programske opreme foruma - če se boš najavil - na kakšnem srečanju morjeplovcem na kakšnem prenosniku naučimo :wink:
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Jul 24, 2012 23:41

Ja, pa da bo zadnje sporočilo v nizu zadnje navodilo za lepljenje...

Ti trije koraki so potrebni:
    Spraviti slike nekam na internet
    spraviti slike v potrebno velikost
    spraviti naslov slike v prispevek, kjer hočemo imeti sliko

Navodilo MM poskrbi za vse troje.
mamaMicka napisal/-a:Še en sistem lepljenja slik, ki je za moje pojme najenostavnejši, ne potrebujete registracije ne nič. V kolikor se registrirate pa imate shranjene slike tudi za kasneje. Velik plus je, da v enem koraku slike tudi pomanjsate in ne potrebujete posebej programa...

V brskalnih vnesemo naslov www.shrani.si
Odpre se naslednje:
Slika

Kliknemo na "IZBERI DATOTEKO"
Odpre se nam okno v katerem poiščemo sliko katero želimo pripeti. V mojem primeru je v mapi Slike. Izberemo željeno sliko jo dvakrat kliknemo ali pritisnimo spodaj Odpri (open)

Slika

V kolikor imamo velike slike, kliknemo "DODATNE MOŽNOSTI", tam obkljukamo "Slike pomanjšaj na širino" Po defoltu je tam širina 800, ki je po mojem primerna širina za forume.
Pritisnemo samo še "SHRANI"
Izgleda pa takole

Slika

Odpre se nam tole. Za klasično sliko izberemo 2. vrstico, jo samo prekopiramo na forum. Povezave vsebuje že vse potrebne img je in podobno šaro, ki jo potrebujemo, da se slika na forumu tudi vidi.

Slika

Upam, da kaj pomaga komu
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
zvone zinrajh
Praporščak

OdgovorNapisal/-a zvone zinrajh » Sr Jul 25, 2012 07:58

Marjan Tonki - dajte no!
bsc46
Admiral
Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a bsc46 » Sr Jul 25, 2012 15:21

Nisem niti najmanj računalničar, tudi najmlajši ne več, pa nisem imel nekih problemov z limanjem sličic. Tudi MT ni najmlajši, ko je on hodil v šolo še kalkulatorjev niso poznali pa obvlada v nulo. Samo malo volje je treba, pa bo.
Ljubitelj narave

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov