Dostop do interneta iz plovila

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » Sr Okt 19, 2011 10:27

@Marchi: Ja, v SLO potrebujem. Imam alarm in eno kamero naštimano na Simpa kartico, pa sem pozabil kupiti bon in zdaj preko weba ne morem nafilat. Mi je pa potekla. Vem, da se da dobit na bankomatu na HR, samo moraš iti tja. Jaz pa trenutno nimam takih potov :(

@Gaso: Meni se sicer še ni blokirala, samo je nerodno, ker alarm ne more klicat... Predvidevam pa, da zadeva verjetno dela z Mastercard hrvaških rezidentov. Ostali pa žal odpademo.

Skratka, če gre kdo na HR in je pripravljen kupiti Simpa bon za 100kn, mu bom hvaležen!
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Okt 19, 2011 11:00

U zanimivo. Sem tudi sam razmišljal, da bi kakšno kamerco namontiral.
Koliko pa te pride strošek smsjev pri taki zadevi?
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » Sr Okt 19, 2011 14:11

Marchi napisal/-a:U zanimivo. Sem tudi sam razmišljal, da bi kakšno kamerco namontiral.
Koliko pa te pride strošek smsjev pri taki zadevi?

SMS/MMS varianta je predraga. Uporabna je GPRS varianta. Jaz imam konkretno en star Nokia telefon s hrvaško GPRS sim kartico. Pošljem sms preko t-mobile strani (20 sms na mesec je zastonj) in dobim sliko na mail. Več sem napisal tule: http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... ight=nokia

Danes je bolj uporabna varianta z android telefoni. Imaš kup programov ki lahko na daljavo marsikaj naredijo, pa še wifi dostopno točko imaš na ta način.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

Dostopna točka

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Dec 05, 2011 17:14

Ob poplavi wifi naprav, bi tale ruter utegnil koga zanimat. Baje podpira USB SIM modeme 3G, kar pomeni, da je zadeva uporabna za dostopno točko na barki z obstoječim npr. USB 3G ključkom T-mobile (HR) idr., ki ga vtakneš v ruter. Nisem še preizkusil, kako "težko" je zadevo skonfigurirat, da prepozna modem/ključek, vendar pravijo, da bi to moralo delovat.

WiFi Router TP Link 3G MR3420

Slika
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Dec 06, 2011 21:23

To sem že jaz nekje pisal, da imam Sitecom 300G router, ki je nekaj podobnega in deluje brez težav z VIP in TELE2 ključkom...
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » Sr Feb 08, 2012 09:55

Imam problem. Na Hrvaškem imam v alarmu SIM kartico na Simpa številko. T-mobile je z novim letom prenovil svoj portal in zdaj tam ni več možno doplačilo računa. S sms na številko 0220 ne gre, ker sem v Sloveniji v roamingu. Na pomoči lahko naredijo doplačilo le za bone, ki so kupljeni po 1.1.2012. Jaz pa imam bon, ki je bil kupljen novembra 2011 in velja do 2013. Na portalu je možno doplačilo preko kreditne kartice. Seveda dela avtorizacija le s hrvaško kartico. A ima kdo kakšno idejo kako iz Slovenije izvesti doplačilo Simpa računa? Ali je edina možnost, da prosim koga, ki bo šel na Hrvaško in ima T-mobile številko, da mu pošljem podatke za SMS doplačilo?
Daniel
Kapitan fregate
Kraj: Prlekija

OdgovorNapisal/-a Daniel » Sr Feb 08, 2012 10:20

Jaz imam doma T - mobile signal, tako da lahko pošlješ meni na ZS, mi pa zraven še približno opiši postopek, ker sam plačujem z Mastercardom (SMS kupovina) na tri Simpa kartice in mi postopek polnjenja drugega računa z SMS ni poznan.

Edit: Našel kako to gre http://www.t-mobile.hr/1/10-10-50-05-00.asp
matejofski
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a matejofski » Pe Feb 17, 2012 11:36

Tudi sam planiram izvedbo podobne zadeve, kot jo ima bouton, le z nekoliko drugačnimi napravami. Ko bo zadeva tako daleč, objavim poročilo :)

Lep pozdrav,
Matej
cinki70
Poročnik bojne ladje
Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a cinki70 » Sr Feb 22, 2012 23:01

Daniel napisal/-a:Jaz imam doma T - mobile signal, tako da lahko pošlješ meni na ZS, mi pa zraven še približno opiši postopek, ker sam plačujem z Mastercardom (SMS kupovina) na tri Simpa kartice in mi postopek polnjenja drugega računa z SMS ni poznan.

Edit: Našel kako to gre http://www.t-mobile.hr/1/10-10-50-05-00.asp

Daniel, jaz imam enake težave, kod bouton en post nad tvojim. Danes sem pisal na T-mobil in če mi isto odgovorijo kot je napisal bouton, bi te tudi jaz prosil, če boš lahko napolnil račun, podatke pošlem na ZS.
Lp, Tomaž
P.S. Če bi kdo potreboval kakšno TP-Link zadevo lahko ugodno zrihtam, poznam uvoznika.
cinki70
Poročnik bojne ladje
Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a cinki70 » Pe Feb 24, 2012 09:12

bouton napisal/-a:Imam problem. Na Hrvaškem imam v alarmu SIM kartico na Simpa številko. T-mobile je z novim letom prenovil svoj portal in zdaj tam ni več možno doplačilo računa. S sms na številko 0220 ne gre, ker sem v Sloveniji v roamingu. Na pomoči lahko naredijo doplačilo le za bone, ki so kupljeni po 1.1.2012. Jaz pa imam bon, ki je bil kupljen novembra 2011 in velja do 2013. Na portalu je možno doplačilo preko kreditne kartice. Seveda dela avtorizacija le s hrvaško kartico. A ima kdo kakšno idejo kako iz Slovenije izvesti doplačilo Simpa računa? Ali je edina možnost, da prosim koga, ki bo šel na Hrvaško in ima T-mobile številko, da mu pošljem podatke za SMS doplačilo?

T-mobilu sem posredoval 14-mestno kodo bona in št. bona in so mi naložili št., tako da sedaj sped dela.
Pa še odgovor glede polnjenja računa on-line:
Na Moj Telekom Portalu, nažalost, zasad nije moguće izvršiti nadoplatu broja na bonove, ali se nadamo da će isto biti omogućeno u najkraćem mogućem roku.
Lp
Uporabniški avatar
PogachnyK
Admiral

OdgovorNapisal/-a PogachnyK » Sr Mar 28, 2012 20:06

Živ

Mogoče pri katerem od teg hrvaških ponudnikov dobiš zraven tudi HSUPA/HSDPA/UMTS modem (klasični), ki je odkljenjen?

Drgačepa kot zanimvist, če greste kdaj kam po sloveniji na dopust, kjer ni interneta, si ga lahko zastonj sposodite v mobitelu :D :D (kao neka za sprobat)
Hvala na razumevanju
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Mar 28, 2012 21:27

1. ni odklenjen v lj odklep stane 8 eur
2. uno na mobitelu je čakalna vrsta da zdele rezerviri za poletje
Uporabniški avatar
PogachnyK
Admiral

OdgovorNapisal/-a PogachnyK » Ne Maj 06, 2012 23:51

Mogoče lahko še dodam:

Uporabniki NOKIE in s tem tudi uporabniki ovi-suita, se lahko na internet poveže enastavo:

1.Povežete vašo nokia s računalnikom
2. odprete ovi suite(ali pa se vam celo odpre avtomatsko)
3. izberet tools
4.Conect to internet
5. to je to.

Sej verjetno je ta postopek že splošno znan, samo ga pa še nisem zasledil napiosanega na internetu

To imam drugače jaz na dopustu, da preberem tistih par e-mailov, pa pogledam malo novic,
simpa + 25 dokupa = dobim 30MB prenosa ( kar je povsem dovolj)

Pa obvezno gsm način (gprs), da slučajno ker prehitro ne izpuhti)
Hvala na razumevanju
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Po Maj 07, 2012 08:42

WiFi Router TP Link 3G MR3420

Marchi, če boš probaval daj prosim objavi kako je šlo. Sicer zadeva ni tolk draga da se je tudi na "slepo" nebi upal kupit ampak vseeno... se ne mudi preveč.

Skrbi me tudi, kako taka zadeva funkcijo routerja opravlja... mam neko realtime network aplikacijo, ki mi na običnem linksysu (wrt54gl) lepo deluje. Zadeva dela med dvema (ali več) računalnikoma v lokalni mreži.
Daniel
Kapitan fregate
Kraj: Prlekija

OdgovorNapisal/-a Daniel » Pe Maj 18, 2012 12:08

Nabavil http://www.mimovrste.com/artikel/2470002924/brezzicni-router-asus-3g-wl-330n3g in Huawei E173 modem ter VIP internet kartico (nekaj čez 1 EUR na dan za 1 GB prenosa, so pa možne tudi ostale opcije) in nimam kaj drugega reči kot to, da zadeva deluje, VIP kartico sem nabavil, ker bi moral pri T-Mobile za vsakih 24 ur ponovno aktivirati Internet dan opcijo, kar bi pomenilo prestavljanje modema ali sim kartice nekam kjer se da poslati SMS, iz routerja se ga namreč ne da. Pri VIP-u pa se Opcije aktivirajo samodejno, ko pristopaš do interneta. Drugače koristim tudi 2 T-mobile kartici za klice po lokalni tarifi domov.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti