dule napisal/-a:Pa saj je admin napisal POPOLNOMA RAZUMLJIVO.
Če si 100% da veš, napiši prvo črko, če si 99,9% ali manj pa napši ime kraja.
Seveda je napisal popolnoma razumljivo - in strinjam se, da so v hipu uganjene uganke mnogim res nezanimive. Ampak ko so odgovarjali predvsem tisti, ki so bili skoraj prepričani, da vedo odgovor, so imeli skoraj vsi odgovori obliko 'ali je o na u pod k v žnj' in tistim, ki še niso imeli pojma, kje bi to bilo, je bilo bolj brez veze.
"Na prvo bombo" je bilo nezanimivo enim, samo na eno črko je bilo jasno enim in enako nezanimivo drugim, tistim, in sicer vsem, nimajo (nimamo) pojma, kaj bi tista črka lahko pomenila.
Zato sem bil mnenja, da je treba postopek, kakršen je bil takrat (prva črka ali prva črka vsake besede) še malo dodelati. In Admin in precej ostalih so se v bistvu strinjali, da bi bilo dobro najti še boljše namige, kar se vidi iz ugank. (Pa ne da bi za to rabili mene

)
In so našli boljše namige - več črk, anagrami, kaj z istim pomenom kot ime ali njegov del v drugem jeziku ali jezikih.
Tistim, ki menijo, da so verjetno uganili, je lahko uganka zdaj naslednji izziv in sicer kako (se še da) postaviti vprašanje 'ali sem uganil in je to x' tako, da bo postavljalec uganke vedel, ali si zadel ali ne, da bo to še za koga namig da se mu posveti ali da najde, da pa ne bo razkrita v prvem hipu.
Recimo, vprašaš, če na sliki piha burja - če da, se mogoče da uganiti, da je to vzhodna stran, da je to potem najbrž otok in tako naprej...
Tako bodo uganke postale (še) zanimivejše ne le tistim, ki že skoraj uganejo, ampak hkrati tudi tistim, ki se jim še niti ne sanja in tudi tistemu, ki uganko postavlja in se lahko zabava s tem, da zvito odgovarja tako, da ni preveč lahko uganiti.
Videti je, da se več udeležencev že uspe vživeti tudi v tistega, ki še nima pojma, od kod je slika in mu uspe podtakniti kaj, kar ni 'na prvo bombo', da pa idejo vsaj, kaj vprašati...
motorni napisal/-a:Stinica
Tisti stebri so ostanki žičnice iz časov, ko je bil Goli otok še aktiven...
Recimo, naslednjič bo motorni spustil besedo 'Stinica', pa bo namig ena a in forum bo dobil še eno področje, ki bo najboljše, kar jih je.
Saj se bomo razmigali (kar zadeva "podstrešje")...
Še ena ideja:
pokniti še kako svojo sliko za (če si uganil prav) isto lokacijo - pa po možnosti tudi tako, da ne bo takoj čisto lahko ugibati. Če nisi uganil prav, pa še malo zapletaš uganko...
Smo rekli, da posnemamo 'pantomimo', kjer ni ideja samo uganiti, ampak se pri tem tudi zabavati.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...