Ali lahko čoln upravlja oseba brez lastnika na krovu
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Ali lahko čoln upravlja oseba brez lastnika na krovu
Se opravičujem, če je že kje napisano, samo nisem našel.
Se pravi, sem lastnik čolna 6,5m z kabino (možno bivanje) in SLO zastavo. Na popis oseb bi dal tudi sina in očeta. Sedaj pa vprašanje, ali lahko na hrvaškem upravljata čol brez mene... in to tako da bi se vkrcala na hrvaškem in nebi prestopila meje..
lp
Se pravi, sem lastnik čolna 6,5m z kabino (možno bivanje) in SLO zastavo. Na popis oseb bi dal tudi sina in očeta. Sedaj pa vprašanje, ali lahko na hrvaškem upravljata čol brez mene... in to tako da bi se vkrcala na hrvaškem in nebi prestopila meje..
lp
Re: Ali lahko čoln upravlja oseba brez lastnika na krovu
McSan napisal/-a:Se opravičujem, če je že kje napisano, samo nisem našel.
lp
z overjenim pooblastilom gre
Z pooblastilom(punomoč) ni problema. Nekje na forumu imaš tudi šiml, vzorec kako naj piše. Na UE ga pojdi overit. Jaz sem imel celo overjeno v slovenscini, poleg pa samo podpisano brez overitve v Hrvascini. Na UE mi ni hotel overiti hrvaskega teksta...
Jaz sem lani plul z taščino barko celo sezono. Na nobeni kontroli niti vprašanja, dvignil sem lahko tudi vinjeto.
Jaz sem lani plul z taščino barko celo sezono. Na nobeni kontroli niti vprašanja, dvignil sem lahko tudi vinjeto.
Napiši en odstavek v slovenščini, spodaj pa prevedenega v hrvaščini, vse na istem listu in nesi overit na "občino" ali k notarju.
POOBLASTILO / PUNOMOĆ
"Podpisani......, lastnik plovila reg ......, pooblaščam tega pa tega, da lahko upravlja s plovilom....."
"Podpisani ....., vlasnik plovila...................... "
Datum:
Podpis:
Tako nekako.
lpM
POOBLASTILO / PUNOMOĆ
"Podpisani......, lastnik plovila reg ......, pooblaščam tega pa tega, da lahko upravlja s plovilom....."
"Podpisani ....., vlasnik plovila...................... "
Datum:
Podpis:
Tako nekako.
lpM
matjaz007 napisal/-a:kaj pa lepša polovica? je letos naredila izpit za čoln. ali ga lahko vozi brez da sem jaz gor?
uradno NE! tudi za njo velja isto
samo lastnik čolna
je pa zopet odvisno od ORGANA kaj bo napravil
sam sem se že prerekal s policaji ko me je žena prišla iskat s čolnom med podvodnim lovom
nekak sem se dogovoril a me je začel utrujat s prijavo, ki pa je nisem imel s sabo in sva skoraj pokasirala 1000HRK kazni
-
superpuntar
- Kapitan
MareC napisal/-a:[ me je začel utrujat s prijavo, ki pa je nisem imel s sabo in sva skoraj pokasirala 1000HRK kazni
S to prijavo vedno težijo. Je skorajda bolj pomembna, kot dozvola
Vedno, ko me je preverjala policija na morju jih je zanimalo, kje sem prijavljen. In so tudi preverili (če so imeli opremo).
Mare, težijo tudi za tisti listek, potridlo o prijavi? Je to obvezen dokument za s sabo nostiti?
superpuntar napisal/-a:MareC napisal/-a:[ me je začel utrujat s prijavo, ki pa je nisem imel s sabo in sva skoraj pokasirala 1000HRK kazni
Mare, težijo tudi za tisti listek, potridlo o prijavi? Je to obvezen dokument za s sabo nostiti?
ja glih te listke hočejo imet, jaz sem si lani enega skopiral in ga imam v fasciklu na čolnu (fascikl zato, ker je že toliko jebenih dokumentov potrebno za hrvatarje)
problem nastaja med vikend skoki, ker se nimaš kje prijavit, prideš pozno popoldan ali ponoči agencije so zaprte, policija noče slišat o prijavi nič
zahtevajo pa, da si v 12 urah(po novem cesarju) ne več 24h, prijavljen.
Pa da ne boste mislili, da se npr. za Unije, Susak.. lahko prijaviš v Puli ali pa Rijeki NE!! moraš se prijavit v občini bivanja oz. objekta(če ga imaš) torej na M.Lošinju
IDIOTI NA potenco.
kazen pa minimalno 500HRK ali pa ti odzamejo dokumente in se moraš vozit v Lošinj plačat kazen in prijavo potem ti dokumente vrnejo(smo imeli tak primer 4 fantov na čolnu)
toliko v vednost
Mi je kar vroče ratal, ko sem tole prebral
. Veliko hodim na Cres, kjer imam tudi čamac, in dostikrat smo s kolegi v apartmaju pri enem domačinu, ki nas skoraj nikoli niti ne prijavi... vidim, da smo imeli v teh letih precej sreče.
Sicer pa so me pred par leti ustavili policaji pri Osorju, za mano so se zapodili z nekim večjim gliserjem in me zaustavili s sireno. Hoteli so le papirje od čolna in dozvolo za podvodni ribolov. Ker sem imel vse pošlihtano, so se zahvalili in odšli. Ostalo jih ni zanimalo.
Kako je pa s prijavo, če naprimer skočiš dol samo za dva dni in prespiš uradno kar na čolnu (ali pa v avtu)? Predvidevam, da vinjeta še ne vključuje turistične takse...?
Sicer pa so me pred par leti ustavili policaji pri Osorju, za mano so se zapodili z nekim večjim gliserjem in me zaustavili s sireno. Hoteli so le papirje od čolna in dozvolo za podvodni ribolov. Ker sem imel vse pošlihtano, so se zahvalili in odšli. Ostalo jih ni zanimalo.
Kako je pa s prijavo, če naprimer skočiš dol samo za dva dni in prespiš uradno kar na čolnu (ali pa v avtu)? Predvidevam, da vinjeta še ne vključuje turistične takse...?
Nazadnje spremenil mlaki, dne Če Maj 17, 2012 13:27, skupaj popravljeno 1 krat.
mlaki napisal/-a:Mi je kar vroče ratal, ko sem tole prebral. Veliko hodim na Cres, kjer imam tudi čamac, lovit ribe, in dostikrat smo s kolegi v apartmaju pri enem domačinu, ki nas skoraj nikoli niti ne prijavi... vidim, da smo imeli v teh letih precej sreče.
ne glede ali spiš na čolnu ali na obali pod borom se moraš po zakonu v 12h prijavit da si kot tujec na ozemlju RH
ker se pa policija otepa prijav(čeprav bi oni morali to izvajat) prelagajo na turistične agencije
obiščeš prvo agencijo in se poizkušaš prijavit. Ti pa povem, da bo to kar problem, če nimaš bivalnega čolna. Lahko probaš in rečeš, da boš spal v spalni vreči na čolnu. Drugače pa zahtevajo naslov kjer boš bival.
V glavnem totalna zmeda in nedorečenost. Oz ponovno vsak interpretira zakon po svoje. Oni na agenciji po svoje policija pa tako kot jim v tistem trenutku paše.
Ko jim pa plačaš pa se še lepo zahvali in gre s tvojim dnarjem v prvo oštarijo na kosilo. Rekel je samo "hvala dečki za novac" in je šel
HRVAŠKA SKORUMPIRANA POLICIJA
Upam, da jim vsaj staro, usmrajeno ribo dajo...MareC napisal/-a:Ko jim pa plačaš pa se še lepo zahvali in gre s tvojim dnarjem v prvo oštarijo na kosilo.
Ja , čolni ni bivalen, s spalko se pa da preživet. No, skratka, upajmo, da bo prihodnje leto šlo kaj bolje pri sosedih, če ne bo že prej sama EU šla v franže.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta