Internautica
Moderatorji: moderator2, moderator
Me prav zanima koliko "petičnih gostov" je kupilo jahto višjega cenovnega razreda na Internautici? Tisti ki res ima milijone gre u firmo, vrže denar na mizo in naroči jahto po svojem okusu. Tistih "petičnih gostov", ki pa so jahte kupovali preko raznih lizing, fafing in ne vem kakšnih of in on shore kombinacij je pa zmankal. Oziroma ga ni prodajalca da bi mu lahko "zrihtu" leasing prek botrov. 

https://medisken.si
No, pa je bil petek oz sejem zelo všeč...
Lepa in prijazna dekleta,hladno pivo,brezplačen vhod,brezplačno parkirišče, povabilo na jadranje z 24m jadrnico all inclusive . . .
Res je, da nekateri izmed raztavljalcev, sploh ne vedo kaj prodajajo,
drugi pa so maximalno fini, ampak saj niso edini tam...
Val je dobro organiziral, MM je dostavil "čudežno gobico",, Primus poskrbel za tikal, pozabili smo pa na Stay a float !
Drugo leto zopet pridem !
Lepa in prijazna dekleta,hladno pivo,brezplačen vhod,brezplačno parkirišče, povabilo na jadranje z 24m jadrnico all inclusive . . .
Res je, da nekateri izmed raztavljalcev, sploh ne vedo kaj prodajajo,
drugi pa so maximalno fini, ampak saj niso edini tam...
Val je dobro organiziral, MM je dostavil "čudežno gobico",, Primus poskrbel za tikal, pozabili smo pa na Stay a float !
Drugo leto zopet pridem !

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Marjan Tomki je dal link na lansko temo.
Kot se spomnim je bila ta tema kar žolčna. No večina nas je napovedovalo, to kar je bilo letos.
Je pa res, da propaganda deluje in raztavljalci morajo biti na sejmu, ker drugače ne obstajajo. Kot vem je marsikdo proti svoji želji tam.
bil sem tam, ker sem dobil karto zastojn. Obiskal stare prijatelje, malo poklepetal. Vse skupaj eno uro in pol.....
Kralj je mrtev, živel kralj.....
Kaj če bi odprli že novo temo Internavtika 2013 in naredili link kar na to temo.?

Kot se spomnim je bila ta tema kar žolčna. No večina nas je napovedovalo, to kar je bilo letos.
Je pa res, da propaganda deluje in raztavljalci morajo biti na sejmu, ker drugače ne obstajajo. Kot vem je marsikdo proti svoji želji tam.
bil sem tam, ker sem dobil karto zastojn. Obiskal stare prijatelje, malo poklepetal. Vse skupaj eno uro in pol.....
Kralj je mrtev, živel kralj.....
Kaj če bi odprli že novo temo Internavtika 2013 in naredili link kar na to temo.?

...sicer pa, jok in stok nikomur ne pomaga.
Nekateri razstavljalci se trudijo iz leta v leto, in to je edina prava pot.
Taki bodo preživeli, poslovanje pa poskušali "zaflikati" s servisiranjem strank ipd. Ampak na dolgi rok bodo zmagovalci.
Padalce pa je itak že zdavnaj odneslo...
Še največji problem sejma je, da je "kupna moč" ta trenutek bistveno manjša, kot pred leti. Pred leti si je vsak drugi podjetnik upal kupiti barko na leasing, danes pa so financiranja bolj rizična, prihodnost bolj negotova, in tudi tisti, ki lahko, bolj previdno kupujejo, ali pa sploh ne.
Precej pa je tudi tistih, ki so pred leti igrali navidezne biznismene, v to igro pa je sodil tudi obisk navtičnega sejma, ter odigrana zainteresiranost za nakup plovila. Danes jih je čas povozil, okolica spoznala, in za kvazipodjetništvo vsaj nekaj časa ni več toliko maneverskega prostora, kot pred leti.
Posledično je tudi firbcanja manj, sejem pa bolj prazen.
Nekateri razstavljalci se trudijo iz leta v leto, in to je edina prava pot.
Taki bodo preživeli, poslovanje pa poskušali "zaflikati" s servisiranjem strank ipd. Ampak na dolgi rok bodo zmagovalci.
Padalce pa je itak že zdavnaj odneslo...
Še največji problem sejma je, da je "kupna moč" ta trenutek bistveno manjša, kot pred leti. Pred leti si je vsak drugi podjetnik upal kupiti barko na leasing, danes pa so financiranja bolj rizična, prihodnost bolj negotova, in tudi tisti, ki lahko, bolj previdno kupujejo, ali pa sploh ne.
Precej pa je tudi tistih, ki so pred leti igrali navidezne biznismene, v to igro pa je sodil tudi obisk navtičnega sejma, ter odigrana zainteresiranost za nakup plovila. Danes jih je čas povozil, okolica spoznala, in za kvazipodjetništvo vsaj nekaj časa ni več toliko maneverskega prostora, kot pred leti.
Posledično je tudi firbcanja manj, sejem pa bolj prazen.
Baufix napisal/-a:MicTic napisal/-a:Kot vem je marsikdo proti svoji želji tam.
Čakaj malo, od kje si pa ti to pobral, da nekdo razstavlja proti svoji želji? WTF?
da je kdo proti svoji volji razstavljal tudi jaz ne verjamem , jih bo pa veliko , ki so zadnjič razstavljali. Ni večjega sranja kot to , da ni obiskovalcev. za privabljanje obiskovalcev je pristojen organizator , če jih ni sposoben privabiti , se pač mora organizator pać zamenjati ali pa sejma sploh ne organizirati.
Imam kar nekaj sejmov letno ampak takega poraznega sejma , pa še ne...
Nekaj se bo moralo spremeniti , odnos organizator -razstavlavec- obiskovalec. Jeseni se pa napovedujejo kar trije sejmi , le kdo bo šel kam???????

Fiat Justitia ... Some day....
Da razjasnim!
Tudi jaz se ukvarjam z trgovino, drugačno in vem kako principali pritiskajo. Moraš prodati toliko in toliko, moraš obiskati toliko in toliko kupcev. Moraš biti prisoten na toliko in toliko sejmih, kongresis, seminarjih iventih itd.
Predvidevam oz. skoraj sem siguren, da principali v navtičnem poslu zahtevajo od svojih distributorjev prisotnost na določenih navtičnih dogodkih.
Predvidevam, da je Internautica, zaradi razupitosti ena izmed njih.
Včasih, v času debelih krav, so častili oni, sedaj pa prenekateri morajo to odšteti iz svojega žepa. (Vlečem na ušesa, ko se pogovarjajo raztavljalci)
Sem razumljivo razložil.
Tudi jaz se ukvarjam z trgovino, drugačno in vem kako principali pritiskajo. Moraš prodati toliko in toliko, moraš obiskati toliko in toliko kupcev. Moraš biti prisoten na toliko in toliko sejmih, kongresis, seminarjih iventih itd.
Predvidevam oz. skoraj sem siguren, da principali v navtičnem poslu zahtevajo od svojih distributorjev prisotnost na določenih navtičnih dogodkih.
Predvidevam, da je Internautica, zaradi razupitosti ena izmed njih.
Včasih, v času debelih krav, so častili oni, sedaj pa prenekateri morajo to odšteti iz svojega žepa. (Vlečem na ušesa, ko se pogovarjajo raztavljalci)
Sem razumljivo razložil.
To ni prav nič posebnega.
Če zastopaš samega sebe, boš sam krojil svojo poslovno usodo.
Če pa zastopaš nekoga drugega, pa je popolnoma pričakovano, da zastopani brand zahteva spoštovanje določenih pogojev, kako, kaj in kje zastopati.
Težava je v tem, da nekateri mislijo, da se bodo lahko šli zastopstvo s najeto pisarno in katalogom v roki (oz. na netu).
Postavite se v vlogo ladjedelnice (ali kateregakoli drugega podjetja), in mi povejte, kako in komu bi pa vi prepustili zastopstvo.
Nekim kvazi šank podjetnikom gotovo ne.
Če zastopaš samega sebe, boš sam krojil svojo poslovno usodo.
Če pa zastopaš nekoga drugega, pa je popolnoma pričakovano, da zastopani brand zahteva spoštovanje določenih pogojev, kako, kaj in kje zastopati.
Težava je v tem, da nekateri mislijo, da se bodo lahko šli zastopstvo s najeto pisarno in katalogom v roki (oz. na netu).
Postavite se v vlogo ladjedelnice (ali kateregakoli drugega podjetja), in mi povejte, kako in komu bi pa vi prepustili zastopstvo.
Nekim kvazi šank podjetnikom gotovo ne.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov