Tohatsu 15 ne vergla, le piska?

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » So Jul 07, 2012 21:37

Če nebi bil motor od tvojega kolega, bi ti svetoval, da poglej če ti ni kdo kabla od zaganjača dol snel.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Ne Jul 08, 2012 09:56

kasaudio napisal/-a:Če nebi bil motor od tvojega kolega, bi ti svetoval, da poglej če ti ni kdo kabla od zaganjača dol snel.

:lol:

ne ta ni bil na Silbi :wink:
https://medisken.si
dinksi
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a dinksi » Ne Jul 08, 2012 10:44

Preglej rele od zaganjača, če pride tok do njega in, če gre naprej, ko verglaš.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Po Jul 09, 2012 08:38

gregor.n napisal/-a:To stikalo je v komandah in je z njim vse OK, sem premeril.

Si sireno tudi petkrat meril pa je bilo nekaj narobe. :lol:
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

Re: Tohatsu 15 ne vergla, le piska?

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Jul 09, 2012 21:54

gregor.n napisal/-a:Pozdravljeni,
kolega ima problemček z izvenkrmnim Tohatsujem 15, 4 takt. In sicer noče zaverglati štarter ampak le piska, isto kot če ga hočeš zaverglati v brzini. Zanimivo je da na vrvico pali ko mina. Torej še enkrat; ko je kontakt ne piska in vžge na vrvico, ko hočeš verglati piska. Akumulator ima 12,6V...en dan prej je vse delalo normalno.
Ima kdo kakšno idejo?
Hvala

Poleg acrobatove ideje okrog tega, da bi bilo dobro pogledati, kaj piše v navodilih (kdaj reč lahko piska in zaradi česa vse to lahko počne), še tole:

ali se kdo spomni, če se je kaj posebnega se zgodilo med tistim dnem, ko je vžgal in tistim, ko ni več. Če ste slučajno ravno takrat zamenjali ključavnico z novo, bi jo lahko ne čisto prav zvezali ali kaj podobnega.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Trunkelj
Kapitan fregate
Kraj: Šentvid pri Strični-ankaran-krk-umag-zrče

POZDRAV

OdgovorNapisal/-a Trunkelj » Če Jul 12, 2012 00:04

meni že od začetka ko berem nekaj diši okoli štarterja se pravi ne dobi dovolj toka kontakti slabi oziroma oksiderani probaj takole iz akumulatorja poveži preko vzigalnih kablov na starter se pravi črna minus MASA rdeča pa na automat prva z vrha oziroma tam ko pride z kontaktorja in potem uzameš še malo žičko in narediš tako da z rdeče PLUS narediš stik na mali kontakt ki je le nekaj milimetrov stran to je tisti ki dobi automat štrom preko ključa da preklopi in zobnik porine na vstrajnik in naredi stik plusa z motorjem da zavrti če bo takrat delal normalno je kontaktor če pa ne pa starter stran in zadevo spucati namazati in sestaviti ....mora delat isti problem sem imel jaz z mojim oltimerjem samo piiiiiiiiiiiiii pa nikakor zavrtet pa pucanju se kluča komaj da vidi ze motor brni ...
ajde pa lepo pozdravljen
L.P
Damjan
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Če Jul 12, 2012 09:59

Trunkelj hvala za nasvet, napisal si pa tako kot za kakega sladoledarja :lol:
Mislim da tebe še ni blo na svetu ko smo s šraufencigerjem na zaganjaču avte kurblal. :lol:
Ja tud meni se vse bolj zdi da je premalo toka, bomo na novo poklemal pa bomo vidli če bo prdnil. :wink:
Trunkelj
Kapitan fregate
Kraj: Šentvid pri Strični-ankaran-krk-umag-zrče

OdgovorNapisal/-a Trunkelj » To Jul 17, 2012 13:13

hehe jaja napisano mora bit tako da če bere tole sladoledar...ja jest ne poznam vas kuk ste sposobni pa kolk znate je pa res da sem se plaval v tekočini ko ste vi šmelcal z kabli heheh

gregor.n napisal/-a:Trunkelj hvala za nasvet, napisal si pa tako kot za kakega sladoledarja :lol:
Mislim da tebe še ni blo na svetu ko smo s šraufencigerjem na zaganjaču avte kurblal. :lol:
Ja tud meni se vse bolj zdi da je premalo toka, bomo na novo poklemal pa bomo vidli če bo prdnil. :wink:
:wink:
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Jul 17, 2012 14:16

"Morjeplovec.net", bi lahko organiziral tečaj slovenskega jezika, oz vsaj pogovorno-pisan tečaj...
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Jul 17, 2012 15:47

Ni taka težava znanje jezika, težava je motivacija dobro (in potem pride samo po sebi) lepo se izražati.

Vseeno je vsebina pomenbnejša od oblike in resničnost in zlasti uporabnost napisanega veliko pomembnejša od lepega besedičenja :oops:

Trunkelj, lepo bi bilo, če bi včasih malo popazil, kako pišeš, ampak še pomembneje je, da je napisano še naprej uporabno in prav, kolikor je v tvoji moči.

Kar je naprej od tega, gre v temo o Slovenščini - tukaj bi samo smetil.

Gregor.n, ali se kdo spomni, če se je kaj posebnega se zgodilo med tistim dnem, ko je vžgal in tistim, ko ni več. Če ste slučajno ravno takrat zamenjali ključavnico z novo, bi jo lahko ne čisto prav zvezali, spojili, zlomili kako žičko ali kaj podobnega.

Če je tako nenadoma od danes do jutri nehalo delati ravno po menjavi ključavnice je verjetno, da je bila sprememba, ki je to povzročila, kaj od tega.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Sr Jul 18, 2012 08:03

Na novo poklemal kable, piska, nekaj šaril okrog zaganjača in tiste "škatlice" ki pride gor + pa je hudič začel delat, no ja samo za ene par ur, zdaj spet piska PMM. :roll:
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Jul 18, 2012 10:21

Zgleda da je v "škatlici" nekaj razlosano.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Jul 18, 2012 10:55

Pa bo šel v večna lovišča :)

P.S. Men si pa priporočal Tohatsu :twisted: PMM tud tebi :x

BTW, a si že kje južneje? V soboto štartamo iz Segeta. Najverjetneje spet na Šolto, pol pa Hvar in Pelješac.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Jul 18, 2012 19:22

Kolikor jaz poznam 4T Tohatsu zapiska na štartu(prižge lučko),ko preveri pritisk olja(lučka ugasne) in če se pregreva, zaradi štarterja pa ne. Daj preveri še enkrat kleme(na akumulatorju), če je vse v redu z njimi, imajo dober stik in so na pravih polih. A imaš slučajno varnostno glavno stikalo in ima ta slab stik(mene je to zajeba..lo), ko sem ga razdrl in očistil je delal normalno. Zaradi stikala v ročici(stikalo v prestavi ne dovoli vžiga)ponavadi ne piska ampak je čisto tiho.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Jul 18, 2012 22:12

Ma zdaj pa tudi moj multimeter počasi postaja radoveden, kaj se dogaja okrog tistih kablov... (Pa fotoaparat tudi :lol: :lol: :lol: )

Gregor.n je kleme pri akumulatorju pobrusil, namazal in nazaj pošraufal (sam in na naše predloge :lol: :lol: :lol: ) že tolikokrat, da mu bo počasi že zmanjkalo materala na sponkah akumulatorja...

Je priročnik za tvojo mašino kateri od teh http://www.tohatsu.com/tech_info/manuals.html?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost