Tohatsu 15 ne vergla, le piska?
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Re: Tohatsu 15 ne vergla, le piska?
gregor.n napisal/-a:Pozdravljeni,
kolega ima problemček z izvenkrmnim Tohatsujem 15, 4 takt. In sicer noče zaverglati štarter ampak le piska, isto kot če ga hočeš zaverglati v brzini. Zanimivo je da na vrvico pali ko mina. Torej še enkrat; ko je kontakt ne piska in vžge na vrvico, ko hočeš verglati piska. Akumulator ima 12,6V...en dan prej je vse delalo normalno.
Ima kdo kakšno idejo?
Hvala
Poleg acrobatove ideje okrog tega, da bi bilo dobro pogledati, kaj piše v navodilih (kdaj reč lahko piska in zaradi česa vse to lahko počne), še tole:
ali se kdo spomni, če se je kaj posebnega se zgodilo med tistim dnem, ko je vžgal in tistim, ko ni več. Če ste slučajno ravno takrat zamenjali ključavnico z novo, bi jo lahko ne čisto prav zvezali ali kaj podobnega.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
-
Trunkelj
- Kapitan fregate
- Kraj: Šentvid pri Strični-ankaran-krk-umag-zrče
POZDRAV
meni že od začetka ko berem nekaj diši okoli štarterja se pravi ne dobi dovolj toka kontakti slabi oziroma oksiderani probaj takole iz akumulatorja poveži preko vzigalnih kablov na starter se pravi črna minus MASA rdeča pa na automat prva z vrha oziroma tam ko pride z kontaktorja in potem uzameš še malo žičko in narediš tako da z rdeče PLUS narediš stik na mali kontakt ki je le nekaj milimetrov stran to je tisti ki dobi automat štrom preko ključa da preklopi in zobnik porine na vstrajnik in naredi stik plusa z motorjem da zavrti če bo takrat delal normalno je kontaktor če pa ne pa starter stran in zadevo spucati namazati in sestaviti ....mora delat isti problem sem imel jaz z mojim oltimerjem samo piiiiiiiiiiiiii pa nikakor zavrtet pa pucanju se kluča komaj da vidi ze motor brni ...
ajde pa lepo pozdravljen
L.P
Damjan
ajde pa lepo pozdravljen
L.P
Damjan
-
Trunkelj
- Kapitan fregate
- Kraj: Šentvid pri Strični-ankaran-krk-umag-zrče
hehe jaja napisano mora bit tako da če bere tole sladoledar...ja jest ne poznam vas kuk ste sposobni pa kolk znate je pa res da sem se plaval v tekočini ko ste vi šmelcal z kabli heheh

gregor.n napisal/-a:Trunkelj hvala za nasvet, napisal si pa tako kot za kakega sladoledarja![]()
Mislim da tebe še ni blo na svetu ko smo s šraufencigerjem na zaganjaču avte kurblal.![]()
Ja tud meni se vse bolj zdi da je premalo toka, bomo na novo poklemal pa bomo vidli če bo prdnil.
- Marjan Tomki
- Admiral
Ni taka težava znanje jezika, težava je motivacija dobro (in potem pride samo po sebi) lepo se izražati.
Vseeno je vsebina pomenbnejša od oblike in resničnost in zlasti uporabnost napisanega veliko pomembnejša od lepega besedičenja
Trunkelj, lepo bi bilo, če bi včasih malo popazil, kako pišeš, ampak še pomembneje je, da je napisano še naprej uporabno in prav, kolikor je v tvoji moči.
Kar je naprej od tega, gre v temo o Slovenščini - tukaj bi samo smetil.
Gregor.n, ali se kdo spomni, če se je kaj posebnega se zgodilo med tistim dnem, ko je vžgal in tistim, ko ni več. Če ste slučajno ravno takrat zamenjali ključavnico z novo, bi jo lahko ne čisto prav zvezali, spojili, zlomili kako žičko ali kaj podobnega.
Če je tako nenadoma od danes do jutri nehalo delati ravno po menjavi ključavnice je verjetno, da je bila sprememba, ki je to povzročila, kaj od tega.
Vseeno je vsebina pomenbnejša od oblike in resničnost in zlasti uporabnost napisanega veliko pomembnejša od lepega besedičenja
Trunkelj, lepo bi bilo, če bi včasih malo popazil, kako pišeš, ampak še pomembneje je, da je napisano še naprej uporabno in prav, kolikor je v tvoji moči.
Kar je naprej od tega, gre v temo o Slovenščini - tukaj bi samo smetil.
Gregor.n, ali se kdo spomni, če se je kaj posebnega se zgodilo med tistim dnem, ko je vžgal in tistim, ko ni več. Če ste slučajno ravno takrat zamenjali ključavnico z novo, bi jo lahko ne čisto prav zvezali, spojili, zlomili kako žičko ali kaj podobnega.
Če je tako nenadoma od danes do jutri nehalo delati ravno po menjavi ključavnice je verjetno, da je bila sprememba, ki je to povzročila, kaj od tega.
Kolikor jaz poznam 4T Tohatsu zapiska na štartu(prižge lučko),ko preveri pritisk olja(lučka ugasne) in če se pregreva, zaradi štarterja pa ne. Daj preveri še enkrat kleme(na akumulatorju), če je vse v redu z njimi, imajo dober stik in so na pravih polih. A imaš slučajno varnostno glavno stikalo in ima ta slab stik(mene je to zajeba..lo), ko sem ga razdrl in očistil je delal normalno. Zaradi stikala v ročici(stikalo v prestavi ne dovoli vžiga)ponavadi ne piska ampak je čisto tiho.
- Marjan Tomki
- Admiral
Ma zdaj pa tudi moj multimeter počasi postaja radoveden, kaj se dogaja okrog tistih kablov... (Pa fotoaparat tudi
)
Gregor.n je kleme pri akumulatorju pobrusil, namazal in nazaj pošraufal (sam in na naše predloge
) že tolikokrat, da mu bo počasi že zmanjkalo materala na sponkah akumulatorja...
Je priročnik za tvojo mašino kateri od teh http://www.tohatsu.com/tech_info/manuals.html?
Gregor.n je kleme pri akumulatorju pobrusil, namazal in nazaj pošraufal (sam in na naše predloge
Je priročnik za tvojo mašino kateri od teh http://www.tohatsu.com/tech_info/manuals.html?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost