Tragedija s kajaki pri Golem otoku

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

kotulc
Kontraadmiral

Tragedija s kajaki pri Golem otoku

OdgovorNapisal/-a kotulc » So Avg 11, 2012 10:00

http://24ur.com/novice/crna-kronika/pri ... venec.html

Ali se samo meni zdi, ali nekateri s kajaki na morju malo pretiravajo. Na dan ko je napovedana burja iti na plovbo s hčerko (17let) iz celine na Prvič/Goli otok in se pozno zvečer vračati - po mojem mnenju to kar kliče po nesreči.
jadralec-mihy
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a jadralec-mihy » So Avg 11, 2012 10:25

žalostna zgodba
je malo za razmislit o tem kaj riskirat in z čim
tu na tem delu morja imamo še težave z čolni ob burji
:cry:
jest
Viceadmiral
Kraj: Litija - Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a jest » So Avg 11, 2012 20:04

Žalostna zgodba :cry:
Še bolj žalostno je to,da ljudje,ki poročajo o zadevah ne vedo kaj je kajak in kaj kanu.Kot bi npr. v isti koš vrgel jadrnice in gliserje. :evil:
Vprašanje kaj ju je gnalo v takem vremenu na vodo?Mogoče adrenalin,ali kaj drugega?Mogoče hčer ve.Ampak vedno je škoda vsega tveganja,ko je vprašanje človeško življenje.
Pozdrav iz Srca Slovenije!
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Če Avg 16, 2012 21:27

V spoštovanju do svojcev pokojnega predlagam, da ne pametujete in ne pišete, če ne poznate podrobnosti. Možakarja, ženo in njegovih pet otrok dobro poznam in vem, da ni šel z glavo skozi zid, temveč je naključje tako hotela. Bil je pilot v floti Adrije in verjemite mi, da je znal prekleto dobro preceniti razne situacije.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » Če Avg 16, 2012 23:00

CAR napisal/-a:V spoštovanju do svojcev pokojnega predlagam, da ne pametujete in ne pišete, če ne poznate podrobnosti. Možakarja, ženo in njegovih pet otrok dobro poznam in vem, da ni šel z glavo skozi zid, temveč je naključje tako hotela. Bil je pilot v floti Adrije in verjemite mi, da je znal prekleto dobro preceniti razne situacije.

Kaj pa je potem šlo narobe? Ne mislim pametovati, ampak, da sem lahko tudi sam pozoren na zadeve, na katere do sedaj še nisem bil. Burja očitno ni bila problem. Pa tudi njena napoved je s pomočjo Aladina pričakovana. Imam prijatelja, ki s sea kayakom potuje med kvarnerskimi otoki pozimi in poleti in je šel pozimi zavestno v burjo in je rekel, da so ga enkrat rešile le dolgoletne izkšnje kajakaštva na divjih vodah. Tu je pa žal zgleda moralo iti nekaj drugega hudo narobe.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Pe Avg 17, 2012 11:01

Zgodba je žalostna, je pa dejstvo to, da pri močni burji praktično ne moreš dihati(zaradi razpršene vode v zraku) tudi 1m nad vodo. Torej se utopiš tudi z rešilnim jopičem.
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Pe Avg 17, 2012 21:33

Da malo pojasnim, oče in hčerka sta bila na tri dnevnem potovanju s kajaki. Krenila sta iz Senja in imela namen zaobiti otoke severno od Raba (Prvič, Goli, Grgur). Ko sta se vračala proti Senju (četrtek), se je že razvila močna burja. Hčerka je bila na koncu z močmi, tako da si je oče zavezal njen kajak za svojega in veslal ter vlekel za seboj kajak in njo. Ker sta videla, da se vetre jača in da je utrujenost prevelika sta se obrnila proti Golemu z namenom da tam preživita noč. Ker pa je bil veter v jačanju jima do Golega ni uspelo. Od tu naprej pa je uganka. Hčerki je uspelo nekako priplavati do Golega, kjer je preživela noč, zjutraj pa poiskala pomoč. Kaj se je dogajalo z očetom ni popolnoma znano, se pa ugiba, da je najverjetneje veslal iskal hčerko okoli otokov preko noči in na koncu zaradi vetra in utrujenosti izgubil oblast nad kajakom ter se prevrnil. Znano je, da je utonil v 1m globoki vodi zaradi izgube zavesti, katera je bila vzrok udarca z glavo v skalovje.

Sedaj pa bi rad zaradi spoštovanja do svojcev zaključil to temo.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Ne Avg 19, 2012 10:48

Iskreno sožalje svojcem.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost