Tukaj vidite ves moj pribor, katerega uporabljam, in to je antifriz,krown sprej,od quicksilverja olje za notranjo zaščito motorja, ter še en sprej za zunanjo zaščito motorja
Prvo priključim motor na slušalke in ga segrejem z vodo na delavnih 80 stopinj.Motor mi dela z rahlo povečanimi obrati
Nato motor ugasnem, odvijem filter zraka
Spraznim vodo iz motorja in kolektorja
Priključim na slušalke antifriz, katerega nalijem v posodo , ki je postavljena na kopalni ploščadi in povezana z cevjo na slušalke.Vžgem motor in ga pustim delati na zelo nizkih obratih, (cca 900 obratov) saj vleče antifriz v sebe.
Za pod peto motorja sem si naredil iz pocinkane pločevine nekakšno posodo, da malo hladilne tekočine tudi prestrežem
Ko tako gre približno cca 20-25L hladilne tekočine skozi motorja in sem prepričan, da je hladilna tekočina res šla po vsem motorju, pa vzamem sprej za notranjo zaščito motorja in ga toliko časa špricam v uplinjač da motor vgasne in lepo zakadi celo mojo dolino
Nato še odvijem svečice ter tudi v notranjost valjev dam malo zaščitnega sredstva
Nato motor brez svečic obnem za cca 3-5 obratov, da se olje malo porazdeli po valju.Vzamem še sprejček za zunanjo zaščito motorja, kateri ima to lastnost, da odbija vlago oziroma jo izpodriva z motorja.
.
V notranjost plovila dam še obvezno lovilec vlage, ter tudi dve dišeče smrečice, da mi spomladi ne zaudarja po kakšni plesnobi
No na peti motorja pa podmažem tri nipelne ( eni pravijo tudi TIPELNI?? )Tukaj sem pa dobil malo pomoči mladega mehanika
Odstranil sem še propeler z pete in namazal osovino ter sestavil nazaj,pregledal vse tekočine na motorju, odstranil oba akomulatirja ter jih odnesel v ogrevani prostor žal pa mi je mrknila baterija na fotoaparatu da bi videli še ostala dejanja
No takole sam delam konzervacijo motorja pri sebi in še pri dveh prijateljih