Vetus Bullflex
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- seleven
- Kontraadmiral
- Kraj: Ljubljana-Krk-Omišalj
- Kontakt:
Vetus Bullflex
Prosim za pomoč. Ali ima kdo informacijo, koliko je življenska doba Vetusovega Bullflex povezovalnega dela med motorjem in osovino? Pri dodajanju plina mi motor čudno potresava in osovina oddaja čudne zvoke. Ko pa ima jadrnica neko hitrost pa teh vibracij in zvokov pri dodajanju plina ni opaziti. Sumim na izrabljen povezovalni člen (Bullflex). Gre za jadrnico z direktnim pogonom in 15 KM Yanmar.
- seleven
- Kontraadmiral
- Kontakt:
Ta moj vijak (propeler) nima v sebi nobene vulkanizirane gume. Kar se pa centriranja tiče pa ne morem dati roke v ogenj, da je centriran v nulo. Moti me le to, da se vibracije pojavijo le pri začetni obremenitvi motorja. Če bi bil propeler necentriran, bi vibriral le v določenem območju vrtljajev, in to najbrž ni pri speljevanju "z mesta".
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Seleven motiš se. Guma pri avtu, ko speljuješ in po tem na niskih obratih veliko bolj trese, kot pa pri visokih, oz. pri večji hitrosti.
Sem pa letos gledal na morju vse rdeče jadrnice, pa žal na nobeni ni pisalo seleven. So pa vse rdeče izredno izstopale in so čudovite.
Sem pa letos gledal na morju vse rdeče jadrnice, pa žal na nobeni ni pisalo seleven. So pa vse rdeče izredno izstopale in so čudovite.
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
...........................................................(J.H.)
Pozdravljen
Pri meni so se vibracije pojavile od začetka pri speljevanju v višjih obratih so bile očutno manjše, zdajle sem se pa pogovarjal z kolegom ki dela na vibracija pump pri nas in mi je rekel da za ostanek vibracij je menda kriv izrablen gumi spoj med menjalnikom in motorjem imam namreč prastar volvo ki ima gumi zvezdo. Za centriranje se pa obrni na firmo Propelo v Reki men so propeler zrihtal u nulo za smešnih 200 kn
no brez računa
pred tem mi je barka šla maksimum 5 vozlov po centriranju pa mal so ga nategnl pa 6,3
Za telefonsko pa morm doma pogledat sam je firma tud na internetu.
LP pa upam da boš kej zrihtu Marjan
(Bojan ma mojo telefonsko)
Pri meni so se vibracije pojavile od začetka pri speljevanju v višjih obratih so bile očutno manjše, zdajle sem se pa pogovarjal z kolegom ki dela na vibracija pump pri nas in mi je rekel da za ostanek vibracij je menda kriv izrablen gumi spoj med menjalnikom in motorjem imam namreč prastar volvo ki ima gumi zvezdo. Za centriranje se pa obrni na firmo Propelo v Reki men so propeler zrihtal u nulo za smešnih 200 kn
LP pa upam da boš kej zrihtu Marjan
(Bojan ma mojo telefonsko)
- seleven
- Kontraadmiral
- Kontakt:
Po dolgem času se ponovno oglašam. Z vami bi rad podelil mojo ugotovitev oz. verjeten problem glede vibracij motorja. Težava je bila sicer zelo dobro skrita, vendar najdena zgolj po naključju. Za vse, ki jih mučijo vibracije motorja iz nepojasnjenih razlogov naj najprej preverijo nosilce motorja. Mogoče se najde kaj takega, kot je na spodnjih slikah. Odločil sem se za menjavo vseh štirih nosilcev. O rezultatu javim na teh straneh.

Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov