Barvam tudi flape ja. Na flape dam gor Hard Racing in je OK... Je pa na flapih problem predvsem to, ker noben primer ne drži kvalitetno in se začne luščiti v mikro mehurčkih... Inox pač rjavi in tam vsak primer odstopi! Je pa po izkušnjah za flape najboljši od vsega navaden Hempel Light Primer (tisti epoxi, ki je za trup pri prvem barvanju nove barke) in potem pač čez enega od antifoulingov... Hard racing zagotovo tukaj zmaga, ker ga nič ne spere dol... Slabost je samo to, da se delno odlušči skupaj s primerjem...

Poskusil sem tudi že druge primerje, tudi tako, da sem barval polovico flapa in je ta še vedno najbolj učinkovit! Flape pred barvanjem narahlo pobrusim z lamelnim diskom na fleksarci, granulacija 80...
Kaj bom dal gor letos? Ne vem, pa malo me je strah testirat... Lani sem en del noge pobarval z nečim iz Motomarina v eni mali 2 dcl pločevinki... Bilo je hudimano drago, vendar precej slabše od Hempel 712EX v spreju. Vedno sem imel črni Hempel, mogoeč so ostale barve boljše ali slabše, ne vem...
Bi dal kaj drugega, če bi mi nekdo rekel, da je to imel na nogi in je bilo OK! Vseekakor pa ne bom dal gor navadnega Hard Racinga, čeprav vem, da obraščalo na njem v 6 do 7 mesecih zagotovo ne bi nič!