Antifauling pete

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Mar 03, 2013 19:02

Barvam tudi flape ja. Na flape dam gor Hard Racing in je OK... Je pa na flapih problem predvsem to, ker noben primer ne drži kvalitetno in se začne luščiti v mikro mehurčkih... Inox pač rjavi in tam vsak primer odstopi! Je pa po izkušnjah za flape najboljši od vsega navaden Hempel Light Primer (tisti epoxi, ki je za trup pri prvem barvanju nove barke) in potem pač čez enega od antifoulingov... Hard racing zagotovo tukaj zmaga, ker ga nič ne spere dol... Slabost je samo to, da se delno odlušči skupaj s primerjem... :cry: Poskusil sem tudi že druge primerje, tudi tako, da sem barval polovico flapa in je ta še vedno najbolj učinkovit! Flape pred barvanjem narahlo pobrusim z lamelnim diskom na fleksarci, granulacija 80...

Kaj bom dal gor letos? Ne vem, pa malo me je strah testirat... Lani sem en del noge pobarval z nečim iz Motomarina v eni mali 2 dcl pločevinki... Bilo je hudimano drago, vendar precej slabše od Hempel 712EX v spreju. Vedno sem imel črni Hempel, mogoeč so ostale barve boljše ali slabše, ne vem...

Bi dal kaj drugega, če bi mi nekdo rekel, da je to imel na nogi in je bilo OK! Vseekakor pa ne bom dal gor navadnega Hard Racinga, čeprav vem, da obraščalo na njem v 6 do 7 mesecih zagotovo ne bi nič!
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Ne Mar 03, 2013 19:06

Tudi jaz sem imel prej Hemplovo varianto gor (ko sem imel še peto, prop primer 101EX in AF 712EX oboje v spreju) in je kr nekako zdržalo sezono, letos bom po priporočilu Braneta 40 in Mariachija, namalal na flape, krmilo, os, prop, torej na vse kar vsaj malo diši po kovini Velox Plus, spodaj najprej Metal primer od iste firme.
To lahko vse kupiš v Kammu, 25 eur 0,25l AF, in nekaj čez 10 eur primer, v Trstu oz. Miljah, v trgovini Postogna Pesche e Colori pa je še malo ceneje, vendar se ti samo za to ne splača dol. :wink:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Mar 03, 2013 19:10

Kupljeno!!!
Evo, sprejmem tvojo info in se ob enem zahvaljujem še Mariachiju in Brane40!!!
Sem si pogledal in piše tudi za noge... Torej bo to OK in en vsebuje bakra! Wooohhoooo! :lol: Se mi pa zdi, da nas bo letos kar nekaj gor pacalo točno to, samo priznati ne bodo hoteli vsi. Koliko boljše bo, bomo pa videli. :wink: :wink:
Markoz
Kontraadmiral
Kraj: Hraše Medvode-Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a Markoz » Ne Mar 03, 2013 19:58

Jaz se tudi zahvaljujem vsem za pomoč, jutri pa že letim v KAMM po to zadevo.
Markoz
Kontraadmiral
Kraj: Hraše Medvode-Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a Markoz » Po Mar 04, 2013 08:52

admin napisal/-a:Kupljeno!!!
Evo, sprejmem tvojo info in se ob enem zahvaljujem še Mariachiju in Brane40!!!
Sem si pogledal in piše tudi za noge... Torej bo to OK in en vsebuje bakra! Wooohhoooo! :lol: Se mi pa zdi, da nas bo letos kar nekaj gor pacalo točno to, samo priznati ne bodo hoteli vsi. Koliko boljše bo, bomo pa videli. :wink: :wink:

Zdravo,
ali je pred nanosom primerja potreben stari antifouling od Hempla v spreju spraviti dol in z kom se to očisti.
Hvala!
Uporabniški avatar
cwick
Kapitan bojne ladje
Kraj: NM-Biograd
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a cwick » Po Mar 04, 2013 18:28

Živjo,
fantje a vi malate tut prope,jz sem mel namreč to prakso,da inox prop nisem nikol malal z antifoulingom,ker gre baje tkoj dol...

LP
Alen
žuja je zakon
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Po Mar 04, 2013 19:10

No tole je peta po enem letu premazana s Hemplovim AF, pa tudi nič dol ni šlo z inox propa. :wink:

Slika
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Po Mar 04, 2013 19:17

sam a nisi ti tut žakla gor dajal???
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Po Mar 04, 2013 19:20

Tudi, od začetka, pol pa ne več. Uglavnem sezono zdrži, spomladi pa itak ven pa jovonanovo. :wink:
Drgač bo pa Spyder kej več vedu kako je blo lani. :wink:
Uporabniški avatar
Bimmer
Viceadmiral
Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a Bimmer » Po Mar 04, 2013 20:40

Zanimivo. Jst sm mislu Veloxa gor malat, ampak vidm, da za 4 mesce bi tut sprej zdržu.
Plovilo: ALA MOANA II
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Po Mar 04, 2013 22:01

Bimmer napisal/-a:Zanimivo. Jst sm mislu Veloxa gor malat, ampak vidm, da za 4 mesce bi tut sprej zdržu.

Ziher sam ne prozoren tist ni nič, siv ali črn 712EX.
Kako je z Veloxom bomo pa še vidli. :wink:
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Mar 04, 2013 22:26

Danes bil v Lotosu, imajo Veloxa! Sicer je zaloga trenutno boga, bosta pa fanta polico napolnila do začetkov našega malanja... Tako da ni samo v Kamm-u. :wink:
Uporabniški avatar
cwick
Kapitan bojne ladje
Kraj: NM-Biograd
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a cwick » To Mar 05, 2013 06:57

Sprej od hempla imam,da pa zadeva zdrži 5 mesecov je pa to tko tko...Jaz pete nič ne pokrivam,furam se vsake 14 dni, pa mi zadeva več ko 2 mesca ne zdrži.. :? :evil: Barva je sicer po 2 mescih še gor,vendar je isto,kot da nebi nič našprical...
Po vsej verjetnosti malam letos gor Veloxa,da sprobam še to :oops: :D

LP
Alen
žuja je zakon
Uporabniški avatar
nautilus
Kapitan
Kraj: Pivka-Cerknica-Lj-Portorož

OdgovorNapisal/-a nautilus » To Mar 05, 2013 08:16

Jaz sem lani pobarval nogo (bravo3), propeler in flape z velox-om. Najprej primer (tisti zelen, nato črno barvo).

Barva se je iz propelerja sicer postopoma luščila vendar je bilo obraščanje vsaj prve mesece manjše.

Na nogi se je barva obdržala. Prve mesece je bilo OK, potem pa zgleda učinek antifaliga začne upadati. Kakorkoli razlika med prvim letom, ko je bila noga nepobarvana je očitna.

Tudi na flapih se je barva dobro obnesla. Na spodnji strani se je sicer malo odluščila.

Letos bom spet ponovil enak postopek.
Mislim, da sem velox videl tudi na policah novega Bauhaus-a na Rudniku. Jaz ga kupujem v trgovini Porim pred vhodom v marino Portorož.
No. 1
Admiral
Kraj: Vodice & Novigrad

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Ne Mar 17, 2013 10:42

Bimmer napisal/-a:Zanimivo. Jst sm mislu Veloxa gor malat, ampak vidm, da za 4 mesce bi tut sprej zdržu.

Ja kuga je zdej razlika u gnarji? Za eno peto velox kok gnarja za eno peto sprej kok gnarja? Moj bo zgleda 4 mesce letos v vodi :wink:
Wellcraft 2600 Martinique

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov