Kam po 5.ruti

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Apr 03, 2013 18:37

Mi, ta še bolj počasni, bomo pa na forumu spremljali, kje vse se podite in nabirate milje. Od Pule do Žuta, rabim ravno en "lagani" teden, zmerne plovbe in martinčkanja na palubi.
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Sr Apr 03, 2013 19:37

No Marchi... en teden pa ne. Od pule do Žuta imaš pa dva dni... če potuješ. Če pa se pri vsakem zalivu ustaviš pa je res en teden...
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Apr 03, 2013 19:50

ej mitja to greva pa še midva na en motor, bova k rjuharji ! z porabo in hitrostjo !
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Apr 03, 2013 19:52

Odvisno, kolk' piha :wink:

Kako gre že 'scullying' (pogon na pivo... :lol: :lol: :lol: )
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Apr 03, 2013 19:56

če rabijo en teden do tja, potem "bolj švoh" ;)
Ob močnem vetru je pa že malo borbe ja ! :)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Sr Apr 03, 2013 20:01

Tex napisal/-a:če rabijo en teden do tja, potem "bolj švoh" ;)
Ob močnem vetru je pa že malo borbe ja ! :)

ko malo bolj piha se pa motorne banice skrijejo in čakajo na lepo vreme, mi pa kar naprej....
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011

POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
adriaboy
Poročnik bojne ladje
Kraj: Šempeter

OdgovorNapisal/-a adriaboy » Sr Apr 03, 2013 20:04

Marchi napisal/-a:Od Pule do Žuta, rabim ravno en "lagani" teden, zmerne plovbe in martinčkanja na palubi.

Marchi, s tem tempom Dubrovnika ne vidiš vse do penzije :o
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Apr 03, 2013 20:14

ko vprašam tiste "tahude" jadralce, zakaj ne izplujejo je odgovor ali : "danes pa premalo piha" ali pa "ah tole pa preveč piha"
SlikaSlika

Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Apr 03, 2013 20:28

Tex napisal/-a:ko vprašam tiste "tahude" jadralce, zakaj ne izplujejo je odgovor ali : "danes pa premalo piha" ali pa "ah tole pa preveč piha"

Tole je pa rek za v podpis spodaj! :D

Leta 2008 je jadralni klub MIPC odpovedal regato pred izolsko marino, zaradi premočne Burje. Pihalo je dobrih 20 vozlov.
Prosim kompetentne za razlago.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Apr 03, 2013 21:25

ja sami burinčki so bili na štartu :lol:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Če Apr 04, 2013 02:42

Ko sem se lani s kinpurjem nekaj podila okrog Izole (povezava regata Zlato sidro), sva bila na vodi midva - tale Flying Junior - in še en fireball.

Fireball je pa približno takle - za več klik na sliko...
Slika
(Mimogrede - kaže, da bosta letos Evropsko in Svetovno prvenstvo za fireball v Portorožu).

Problem zna biti v tem, da se tem barkam ne da krajšati jadra in tudi balast je edinole posadka; če to na valovih premetava po barki sem in tja bolj, kot se ta lahko obdrži na trapezu, potem s tako v takem vremenu najbrž ne gre - čeprav sta se takrat ti edini dve barki v razmeroma močnem in sunkovitem vetru čisto dobro znašli.

Za Tex-a: to je malo podobno temo, kot bi na tvoji barki ročko za gas premikal barometer. Če barometer kaže premalo, barka ne gre nikamor, oziroma vsaj tako menijo nepotrpežljivi, če preveč pa leti ko sneta skira in če gre preveč je gas stalno do daske in lahko samo ugasneš, na manj dati pa ne moreš.

In tisti, ki ne znajo voziti na 'ful gas', v takem na takih barkah pač ne izplovejo.

Mogoče pa je tudi, da jadralci, ki jih trenirajo predvsem ali samo za regate, tudi samo v približno takem vozijo... kar bi lahko pomenilo da niso dovolj vajeni niti skoraj brezvetrja niti zelo močnega vetra.

So pa tisti dan (povezava zgoraj) odpovedali tekmo zaradi nevarnosti strele (nekaj časa mislim da je kar nabijalo, čeprav ne čisto blizu).

Ja, modro besedilo in slika so povezave...

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Če Apr 04, 2013 04:49

MT, poglej v wiki, da kadar žge Burja, ni strel.
Takrat je bilo vreme lepo, le Burja se je bohotila nad slovenskim morjem. Vem, ker smo bili zunaj in čakali na štart ob eni izmed boj, da bi navijali za sosede. Tako da, .... Si bo treba nekaj drugega zmislit v opravićilo :D
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Če Apr 04, 2013 12:02

Burja?

Ne vem... nekaj slik s tega dne ponovim tu.

Tole je bilo po sestavitvi barke kmalu po prihodu.
Slika

Tole so luže tam, kjer so dajali barke v vodo in iz nje.
Slika

Takrat, ko so odnehali (in ko smo se mi tudi nehali loviti), je bilo nebo nekako takole...
Slika

Ko sem se vračal v Ljubljano, je bil naliv - res kot iz škafa - in med vožnjo nisem slikal, ampak ko sem prišel v Ljubljano, je bilo takole.
Slika

Si prepričan, da je tisti - prvi dan regate Zlato sidro, ko ni bilo štartov - pihala burja?

Če bi res pihala burja in bi v Wikixxx pisalo da strele takrat niso možne, bi bilo pač treba v W... dopolniti oziroma popraviti. Ampak zdaj, ko sem pogledal za nazaj vidim, da smo tisti dan videli približevanje fronte in nevihtne celice pred njo.

polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Apr 04, 2013 19:20

Sam tisti TAHUDI jadralci in motornjakarji pol najbolj poserejo z komentarji naše rute,vse vedo,točno so na tekočem kaj nismo prav nardili in to vse vedo kar izfotelja v klimatizirani dnevni sobi :twisted:
LP Iztok
mile
Admiral
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mile » Pe Apr 05, 2013 07:24

Pa kaj vam spet kompas ne dela. Tema je kam po 5. ruti. Boli me k...kakšno vreme je bilo leta... in kje je svetila mavrica.
mile
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov