A kdo pozna tega Chaparrala 285?
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Ta čoln ziher poznam, pa od mene je oddaljen vsega 7 metrov...
Čoln je dober, sem ga videl nazadnje včeraj!
Tale poraba ki jo vsi omenjate oziroma vsaj nekateri, pa mi je spet dvignila tlak!
Pri 35 vozlih??? Lepo vas prosim, pri 35 vozlih je ta čoln praktično na ful gasu! Pa saj to je 28-ka!!! To ni nek Bayliner 2052 z močnim motorjem! Poraba pri tem čolnu pri 35 vozlih je vsaj 80 l/h, če ne raje kar 90 l/h!!!! Vse kar je manj je laž!!!
Povprečje? No ja, to pa je spet stvar diskusije... Če predpostavim, da pluješ povprečno nekje med 25 in 27 vozli potovalke in dosti tudi ogrevaš in pluješ počasi zna priti mogoče res na kakih 30 do 35. Ampak računaj povprečje raje pri 35 l/h!

Čoln je dober, sem ga videl nazadnje včeraj!
Tale poraba ki jo vsi omenjate oziroma vsaj nekateri, pa mi je spet dvignila tlak!
Pri 35 vozlih??? Lepo vas prosim, pri 35 vozlih je ta čoln praktično na ful gasu! Pa saj to je 28-ka!!! To ni nek Bayliner 2052 z močnim motorjem! Poraba pri tem čolnu pri 35 vozlih je vsaj 80 l/h, če ne raje kar 90 l/h!!!! Vse kar je manj je laž!!!
Povprečje? No ja, to pa je spet stvar diskusije... Če predpostavim, da pluješ povprečno nekje med 25 in 27 vozli potovalke in dosti tudi ogrevaš in pluješ počasi zna priti mogoče res na kakih 30 do 35. Ampak računaj povprečje raje pri 35 l/h!
Tako kot je napisal Dušan, ki tudi pozna lastnika, celo precej bolje od mene. Čoln je lep, nič zanemarjen in vreden nakupa. Prodaja se pa zato, ker gre lastnik na večjo zadevo.
In če bo kdo hodil gledat, naj se prej najavi in bo dobil v roke poliko in lahko med tem ko občuduje kaj bo kupil spolira še levi bok mojega čolna.
In če bo kdo hodil gledat, naj se prej najavi in bo dobil v roke poliko in lahko med tem ko občuduje kaj bo kupil spolira še levi bok mojega čolna.

-
- Kontraadmiral
- Kraj: CELJE
-
- Kontraadmiral
Tex bom na srečanje kakšno slikco prnesu, sem mel že daleč nazaj tekmovalnega chevroleta 5,6 m(jet in direkt izpuhi, pa mel je gas pedal, 5,7 chevy mal navit), nora zadeva, le trup je bil narejen za jezera- žal še takrat to nisem vedel, thunderbird 231 ( letnik 78, pa je mel 300 km na 23 feet) pa bi se še našlo kej iz mladih let. Če ne prej se bomo pa na ruti pomenli o takih zadevah.... Lp
NAVTIKO MORŠ MET RAD
-
- Kontraadmiral
Simon, da ne bo pomote, gliser je super sploh, če ti to povedo morjeplovci, ki zadevo poznajo, imaš velik bimini, kar ti lahko hitro služi kot dodatna spalnica, velik dnevni prostor s HLADILNIKOM, morski wc...Še en el. winč si omisliš, da ne boš imel delo s sidrom (ki mora biti za tak gliser že kar konkreten, sploh če gor spite na sidru). verjamem pa tud da motor nikakor ne bo podhranjen, če pa pogledaš dolžino, težo in še kaj, pa moraš vedet, da to ni glih neka huda sportiva, je pa res, da z nami cruiserji ne boš mel hudih težav, da bi te prehitevali... Pa uspešen nakup ti želim in ,da bomo skupaj kako pivo spili in mal na dolgo podebatirali glede nautike in še kaj. Lp vm
NAVTIKO MORŠ MET RAD
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta