A kdo pozna tega Chaparrala 285?

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Ne Apr 07, 2013 17:36

Čolnu nič ne fali, kot je rekel Cwick, smo bili skupaj v marini in je skrbno vzdrževan, le meni ne potegnejo 9 metrski cuddyi, saj na tej dolžini pričakuješ "več" čolna, no ja odvisno tudi za kakšen namen ga uporabljaš. :wink:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Ne Apr 07, 2013 17:43

že vse napisal kr en...
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Apr 08, 2013 19:39

Ta čoln ziher poznam, pa od mene je oddaljen vsega 7 metrov... :wink:
Čoln je dober, sem ga videl nazadnje včeraj!

Tale poraba ki jo vsi omenjate oziroma vsaj nekateri, pa mi je spet dvignila tlak!

Pri 35 vozlih??? Lepo vas prosim, pri 35 vozlih je ta čoln praktično na ful gasu! Pa saj to je 28-ka!!! To ni nek Bayliner 2052 z močnim motorjem! Poraba pri tem čolnu pri 35 vozlih je vsaj 80 l/h, če ne raje kar 90 l/h!!!! Vse kar je manj je laž!!!
Povprečje? No ja, to pa je spet stvar diskusije... Če predpostavim, da pluješ povprečno nekje med 25 in 27 vozli potovalke in dosti tudi ogrevaš in pluješ počasi zna priti mogoče res na kakih 30 do 35. Ampak računaj povprečje raje pri 35 l/h!
dušan
Viceadmiral
Kraj: Krško

OdgovorNapisal/-a dušan » Po Apr 08, 2013 21:11

Ko bi le imeli vsi takole spedenane čolne k je ta , potem bi razmišljali samo še o ceni in pa uporabnosti čolna!!!!!!!!!!!!!!!!

Pa tako kot sem napisal že včkrat : Le čevlje sodi naj kopitar!!!!!
Morje je od vseh opojnosti,največji opij
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Apr 08, 2013 21:52

Tako kot je napisal Dušan, ki tudi pozna lastnika, celo precej bolje od mene. Čoln je lep, nič zanemarjen in vreden nakupa. Prodaja se pa zato, ker gre lastnik na večjo zadevo.
In če bo kdo hodil gledat, naj se prej najavi in bo dobil v roke poliko in lahko med tem ko občuduje kaj bo kupil spolira še levi bok mojega čolna. :lol:
velikimedo
Kontraadmiral
Kraj: CELJE

OdgovorNapisal/-a velikimedo » Po Apr 08, 2013 23:09

Sem tudi sam včasih vozil različne 'športive' in tak čoln 28 s tem motorjem ni nikakor nobena huda zadeva, ampak normalen gliser s čisto normalnim motorjem, je pa meni osebno to zelo lep model čolna.
NAVTIKO MORŠ MET RAD
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Apr 09, 2013 06:36

medo, daj nam povej, kakšne "sportive pa si ti vozil"
Res je tole je barka z ravno pravim motorjem za normalno plutje..
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
velikimedo
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a velikimedo » To Apr 09, 2013 06:50

Tex bom na srečanje kakšno slikco prnesu, sem mel že daleč nazaj tekmovalnega chevroleta 5,6 m(jet in direkt izpuhi, pa mel je gas pedal, 5,7 chevy mal navit), nora zadeva, le trup je bil narejen za jezera- žal še takrat to nisem vedel, thunderbird 231 ( letnik 78, pa je mel 300 km na 23 feet) pa bi se še našlo kej iz mladih let. Če ne prej se bomo pa na ruti pomenli o takih zadevah.... Lp
NAVTIKO MORŠ MET RAD
velikimedo
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a velikimedo » To Apr 09, 2013 09:48

Simon, da ne bo pomote, gliser je super sploh, če ti to povedo morjeplovci, ki zadevo poznajo, imaš velik bimini, kar ti lahko hitro služi kot dodatna spalnica, velik dnevni prostor s HLADILNIKOM, morski wc...Še en el. winč si omisliš, da ne boš imel delo s sidrom (ki mora biti za tak gliser že kar konkreten, sploh če gor spite na sidru). verjamem pa tud da motor nikakor ne bo podhranjen, če pa pogledaš dolžino, težo in še kaj, pa moraš vedet, da to ni glih neka huda sportiva, je pa res, da z nami cruiserji ne boš mel hudih težav, da bi te prehitevali... Pa uspešen nakup ti želim in ,da bomo skupaj kako pivo spili in mal na dolgo podebatirali glede nautike in še kaj. Lp vm
NAVTIKO MORŠ MET RAD

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta