Dostop do interneta iz plovila

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » So Maj 18, 2013 20:46

brane40 napisal/-a:SIM kartico Vipnet daj v android telefon in ga nastavi kot dostopno točko.

Hvala, sn dolžan kakšnega mrzlega.
https://vodovod-rh.si/
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » So Maj 18, 2013 20:51

Pri meni boš poceni skoz prišel, ker pijem samo vodo in sok :wink:
Daniel
Kapitan fregate
Kraj: Prlekija

OdgovorNapisal/-a Daniel » So Maj 18, 2013 22:51

@Roberth1 Za varianto s prenosnikom kot HotSpotom lahko poskusiš tudi tole http://www.connectify.me/

Ali pa https://www.asus.com/Networking/WL330N3G/ in 3G modem vklopiš v njega, nastaviš na modemu podatke za dostop do interneta in zadeva dela brez težav (uporabljam tudi sam z VIP broadband tarifo.)

Drugače pa so Android telefoni ali namenske naprave dosti bolj praktične.
al

OdgovorNapisal/-a al » So Jun 01, 2013 22:11

al napisal/-a:Zadnjih nekaj dni sem na CRO uporabljal TOLE NAPRAVO
Delal je dobro (več naprav prikolpljenih na WiFi). Ker ima baterijo in je majhen, ga lahko odneseš na kavo in tam surfaš...

Preden se odločim za nakup me zanima ali ima od vas kaj podobnega/boljšega?

Drugo vprašanje pa je v wifi boosterju. Obstajajo tisti fiksni (recimo od Digital yachta- drago...) in pa tisti na USB. Kakšna ideja?

hvala

zadevo sem kupil in jo pravkar uporabljam-mo. super deluje.
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral
Kraj: NOVA GORICA

OdgovorNapisal/-a ljubo » Ne Jun 02, 2013 11:26

Ta trenutek sem na VIP stiku in odlično deluje. Povsod dostop kjer je signal in neomejeno na mesec za 10 €.
pomisli in zgodilo se bo
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Ne Jun 02, 2013 11:38

ljubo napisal/-a:Ta trenutek sem na VIP stiku in odlično deluje. Povsod dostop kjer je signal in neomejeno na mesec za 10 €.

Lahko kaj več poveš, kateri paket, katera varjanta je to? A je to naročnina ali kako deluje?
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Ne Jun 02, 2013 16:08

hrošč napisal/-a:
ljubo napisal/-a:Ta trenutek sem na VIP stiku in odlično deluje. Povsod dostop kjer je signal in neomejeno na mesec za 10 €.

Lahko kaj več poveš, kateri paket, katera varjanta je to? A je to naročnina ali kako deluje?

Mene isto zanima več podatkov glede tega.

Hvala
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Ne Jun 02, 2013 17:40

Na bncinski pumi (mislim da katerikoli) kupiš VIP usb stick. Ni kaj veliko povedat. Ko inštaliraš izbereš svojo opcijo porabe, kupiš impulze, vpišeš kodo in to je to. Zadeva deluje lepo, mam to že 3 leta.

Na Premudi ne pričakuj velikih hitrosti prenosa...

PS: nisem videl prej, da debatirate okoli VIP-a in androida. Moje izkušnje temeljijo na win prenosniku, ker za pametne telefone nimam potrplenja.
blze
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Ne Jun 02, 2013 18:08

Vip imam tudi jaz. Sedaj sem kupil tele 2 kjer dobiš za 95 kun 3 giga prenosa za en mesec.

Sedaj morm nabavit še hotspot, da bom naredil mreži in bojo lahko usi gor priklopljeni.
Uporabniški avatar
Jean
Kapitan
Kraj: Prlekija-Biograd

OdgovorNapisal/-a Jean » Ne Jun 02, 2013 18:35

blze napisal/-a:Vip imam tudi jaz. Sedaj sem kupil tele 2 kjer dobiš za 95 kun 3 giga prenosa za en mesec.

Sedaj morm nabavit še hotspot, da bom naredil mreži in bojo lahko usi gor priklopljeni.

Isto imam vip in tale hotspot.
http://www.aliexpress.com/item/UNLOCKED ... 09988.html
LP Dani
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Ne Jun 02, 2013 18:44

kasaudio napisal/-a:Na bncinski pumi (mislim da katerikoli) kupiš VIP usb stick. Ni kaj veliko povedat. Ko inštaliraš izbereš svojo opcijo porabe, kupiš impulze, vpišeš kodo in to je to. Zadeva deluje lepo, mam to že 3 leta.

PS: nisem videl prej, da debatirate okoli VIP-a in androida. Moje izkušnje temeljijo na win prenosniku, ker za pametne telefone nimam potrplenja.

To je verjetno to? http://www.vipnet.hr/internet/na-bonove/opcije
Da imaš torej za 70 kun 1gb prenosa v enem mesecu. Ni slaba varjanta, če ne rabiš veliko prenosa podatkov.
Uporabniški avatar
Jean
Kapitan
Kraj: Prlekija-Biograd

OdgovorNapisal/-a Jean » Ne Jun 02, 2013 20:09

hrošč napisal/-a:
kasaudio napisal/-a:Na bncinski pumi (mislim da katerikoli) kupiš VIP usb stick. Ni kaj veliko povedat. Ko inštaliraš izbereš svojo opcijo porabe, kupiš impulze, vpišeš kodo in to je to. Zadeva deluje lepo, mam to že 3 leta.

To je verjetno to? http://www.vipnet.hr/internet/na-bonove/opcije
Da imaš torej za 70 kun 1gb prenosa v enem mesecu. Ni slaba varjanta, če ne rabiš veliko prenosa podatkov.

Jaz imam aktivirano to opcijo.Za 24h-1G prenosa podatkov za 10kn
http://www.vipnet.hr/internet/na-bonove/tarife
LP Dani
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Ne Jun 02, 2013 23:04

T-mobile ima za 10kn 24 ur neomejeno. Samo je potrebno biti previden pri aktivacijah opcij, da ne pokuriš vsega po poteku opcije.
blze
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Po Jun 03, 2013 09:19

Tele 2 ima pa za 95 kun 3 giga prenosa, kar je zgodneje kot pa pri VIP-u za 1 giga 75 kun.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Jun 03, 2013 10:04

1Gb je dovolj če surfaš sam in ne odpiraš youtube posnetkov ipd. Če pa imaš dostopno točko, kamor je priklopljno 4-5 uporabnikov, ki uporabljajo od maila do facebooka in youtuba, potem pa je edino neomejeno opcija. Verjemite mi.
In tudi to ne deluje, da naročiš uporabnikom, naj ne odpirajo youtuba, ne deluje, ker jih slej ko prej kakšen drug program npr. facebook, preusmeri preko objavljenih video posnetkov.
Že nedolžno surfanje po forumu v primeru večje količine objavljenih slik, pomeni lahko težko kilažo. Pa to je samo download, kje je še upload, ki gre v isto, skupno kvoto kb.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti