5. ruta Morjeplovec.net

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Sr Jun 26, 2013 21:28

A nimate nič fotk z rute :?
Uporabniški avatar
Bimmer
Viceadmiral
Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a Bimmer » Sr Jun 26, 2013 21:58

Uf, Habibi. Tole pa res ni prijetno brati. Glavno, da ste celi in zdravi. Mi smo prečkali Kvarner ob cca. 9:30h in je bilo relativno OK. Močna burja ampak zelo malo valov. Recimo 0,5m, kratki, tako da smo leteli 24kts čez njih. Si pa niti v sanjah ne predstavljam 3-4m val pred mano...
Plovilo: ALA MOANA II
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Sr Jun 26, 2013 22:15

Ko bi videl kakšno je bilo v čolnu,bi mislil,da so bili na obisku Strojanovi čistilci.Žal mi je zdaj,ker ni bilo kake tretje osebe da bi posnel na kamero.Žena ni bila v stanju jaz sem imel pa tolk dela z krmilom in da sem se obdržal na nogah,nisem imel čas se ukvarjat še z ženo,ki je bla več na riti,kot na nogah.Videl pa sem eno jdrnico,ki je bila kakih 200-300 m južno od mene,imela je razvit flok manj kot polovico,dolga kakih 12m,šla preko Kvarnerja,enkrat sem videl le jambor,pa zadnji del,ta je imel šele delo,ker je bil zunaj.Upam,da se skiperji u takih razmerah vežejo,da jih ne odnese.Jaz sem le na suhem v kabini,on pa na milost in nemilost zunaj.A jebi ga vsk po svoje boga moli pravjo hrčki.
mašinfirer
mile
Admiral
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mile » Sr Jun 26, 2013 22:26

bolid napisal/-a:Evo tudi mene za compjulo, res je bilo super, začetek v Dunatu in potem Balvanida, Ilovik, Grgur. Imeli smo veliko smeha, skratka zadovoljen.Hvala vsem za družbo.

P.S.
Še posebej pa se zahvaljujem :Adminu, Lipniku, Janadinotu,Gregorju n, Kr enmu in Miletu. Oni že vejo zakaj,se vam ob priliki odolžim HVALA :wink:

Škoda stari prijatli, da smo se zgrešili. Ob 14.00 sem vas čakal v Istu-tempo je bil dalje-nočni žur so prekinili zelo prijazno organi pregona, ampak je bila v pon takoj dalje akcija pri kalodontu. Glih sva z žeo prišla domov in lahko samo rečem SUPER.

Reportaža sledi.
mile
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Jun 27, 2013 09:44

O pišuka Habibi tole pa je bla izkušnja. Prečkanje kvarnerja je nekaj kar me kot podvig še čaka, ker me je bilo vedno strah. Samo da sta preživela in da maš zrihtan čoln.

Na Zeći pred burjo pa praktično nimaš pametnega zaklona, ker gredo tam valovi nekako paralelno z otokom in je tudi za njo cel hudič. Sem na lastni koži izkusil.

Ja pri Vinkotu smo res skupaj gledali Aladina vendar ne za popoldne in zvečer (vsaj jaz ne). Se počutim kar malo krivega ko berem tole.
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Če Jun 27, 2013 10:06

Habibi tale kvarner je vedno jeben.

Jaz sem ga prečkal včeraj dopoldan, in je bila veselica da ti rečem.
Vozil sem na flyu, da imam malce boljši filing in bil sem moker od nog do glave.
Da ne govorim o čolnu in notranjosti.
Proti Puli sem si prav oddahnil in takoj odpru eno hladno pivce :)

Ni pa mi žal, da sem ga prečkal včeraj, ker danes bo še slabše :cry:
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Če Jun 27, 2013 13:11

Saj skiperji na jadrnicah se verjetno kaj vežete,da vas ne odplakne.Pa še na odprtem ste,se pravi veter in voda u ksiht.More bit kr garanje.Kapo dol.
mašinfirer
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Jun 27, 2013 13:39

habibi Vll napisal/-a:Saj skiperji na jadrnicah se verjetno kaj vežete,da vas ne odplakne.Pa še na odprtem ste,se pravi veter in voda u ksiht.More bit kr garanje.Kapo dol.

Nič nam ni hudega, brez skrbi. Barka se ob vetru, ki piha v jadra, bočno "stabilizira", tako da je očitno samo gibanje premca in krme. Praviloma je v notranjosti barke blizu vpetja kobilice precej mirno. Burja, ki je pihala v torek in naslednje dni, je zmerna do močna in ne predstavlja nobene težave za jadrnice, seveda s poštimano opremo, da ne odleti kakšna pripona, ker sile pa so kar konkretne. Motor na off in pričimo. 8)
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Če Jun 27, 2013 19:46

Eno prošnjo imam za vse udeležence rute, če ima kdo dve plastični kanti v katerih smo imeli cviček, bi prosil, da se mi javi.Dve sem že našel pri enem našem članu, dve pa še iščem in te so bele barve. Hvala
Ure dnevi leta tečejo....
Wolf
Kontraadmiral
Kraj: KRANJ- VOLME

OdgovorNapisal/-a Wolf » Če Jun 27, 2013 20:05

Evo mene v matični marini v Medulinu. Ruta je bila kot vedno odlicna- žurka v Balvanidi in na Istu nepozabna in utrujajoca :lol:
Škoda da se nam after ruta ni nadaljevala na jug kot smo planirali. Prevladala je zdrava pamet in smo raje pobegnili tja kjer je bila napoved najlepsa. Jaz sem jo picil na Mali Lošinj, kjer se nam je kasneje pridružil tudi Bimmer, tam pa sta bila že Vlado in Andrej.
V ponedeljek sem pobegnil iz Ista takoj po dežju, čeprav se je žurka že nadaljevala- Boštjan Gregor, Bojan v barvastih lasuljah, Matejc in Admin v elementu jaz pa s težkim srcem na varno. Vendar tako pac je- pri manjsih čolnih je potrebno biti še bolj previden .
Sicer me je severno od Premude oplazila nevihta, vendar ni bilo sile. Kaksnih 5 minut pa bi potrboval brisalce na ocalih. Umikal sem se na odprto ampak ocitno malo premalo, vidim pa, da je Bimmer veliko bolj nasrkal ko je sel po notranji strani mimo Silbe.
Za preckanje Kvarnerja danes pa smo upoštevali Aladina- z Vladotom sva odplula iz Losinja ob 15:30 in kot napovedano je bilo mirno- z 28 vozli in pivom v roki :lol:

Vlado in Andrej, hvala za cudovito družbo , o vinu iz vašega konca pa nima smisla izgubljati besed- 1. liga. Upam da se še srečamo če ne drugje pa na martinovanju.
KJER SE KOPNO KONČA SE ŽIVLJENJE ZAČNE
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Če Jun 27, 2013 20:34

bolid napisal/-a:Eno prošnjo imam za vse udeležence rute, če ima kdo dve plastični kanti v katerih smo imeli cviček, bi prosil, da se mi javi.Dve sem že našel pri enem našem članu, dve pa še iščem in te so bele barve. Hvala

Ena je pri meni,reci kje se lahko dobiva,da ti jo vrnem.Jaz stanujem Lj.Vižmarje
mašinfirer
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Če Jun 27, 2013 21:36

habibi Vll imaš ZS, torej išče se še en kanister polen ali prazen :wink:
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Če Jun 27, 2013 22:03

Bolid, če se ne motim, sem enega videl pred našim čolnom v ponedeljek zjutraj na Istu.

Zraven mene je bil Kr en, mogoče ga je on pospravil.

Zakaj pa tebe ni blo dol pa pitaj boga :roll:
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Če Jun 27, 2013 22:19

Mitja P napisal/-a:
Zakaj pa tebe ni blo dol pa pitaj boga :roll:

Mitja P ti bom ob drugi priliki razložil, pač sem bil zaveden :evil: Drugače pa hvala za informacijo :wink:
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Pe Jun 28, 2013 08:17

Bela kanta je pri Janezu, konoba Bain, na terasi...
Ti jo pripeljem?? Grem danes proti Krku, napiši tukaj ne na zs da bomo hitrej videl....
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov