5. ruta by Gorki

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
Gorki
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana

5. ruta by Gorki

OdgovorNapisal/-a Gorki » Pe Jun 28, 2013 08:55

Tole je bila moja 1. ruta in imel sem se res fantastično. Tudi moj kopilot Gregor je bil navdušen. Super družba! Sam eni ste pa žvali kar se alkota tiče... :twisted: Lipnik je imel večjo porabo kot njegov čoln... 8)

Vse se je začelo par dni prej s pripravo gumice. Kopilot Gregor alias Stocky je celo pomagal:
Slika

1.dan
S kasaudio smo sicer zgodaj zjutraj krenili iz Ljubljane, ampak nas je zastoj v Reki zj.... Ostali ste že poleteli na Plavnik. Matej in DTM 219 sta nas počakala in pomagala spravit zadeve čim prej v vodo. Hvala! Potem pa gas do Plavnika, kjer se je del razposajene družbe že kopal in užival. Po krajšem predahu in hladnem perčku smo pičili do Melija, kjer je voda res fantastična.
Slika

Tam sem bolj spoznal Barha in skiper1 s kateriama smo pomalicali pršutek, sirček in olive. Potem smo skupaj feštali tudi na Premudi in "kruzali" kar lep del rute. Super fanta.

Proti večeru smo pičili v Lošinj na pumpo dotankat in gas do Balvanide, kjer je že bila zbrana konkretna druščina (poln zaliv bark).
Slika
Slika

Zvezali smo se zraven HabibiVII.
Slika

Habibi nam je spekel die beste pleskavice ever... Svaka čast grill mojstru.
Tole je druga runda, ker pleskavice smo slistili, preden je fotkič registriral:
Slika

Ker smo bili skurjeni od intenzivnega tedna in priprav, smo s kasaudio in kopilotom popadali dol in prespali fešto na obali, za kar mi je res žal, ampak res ni šlo... Admin se je max. potrudi in naredil res akcijo na obali, ampak nismo zbrali energije. Sorry Admin.

2.dan
Polanc nam je v Balvanidi ob 6h priredil budnico :arrow: Vinko Coce - Ribari . Kar kocine so se mi dvignile, tolk je bilo lepo. No potem je pa uletel s kalodontom in spoznal sem legendo. Iz bogate izbire kalodontov smo izbrali borovničke. Svaka čast Polanc!

Potem smo pičili na Ilovik na kofe, kjer je vladala pol panika glede nadaljevanja in na žalost nas je ogromno število morjeplovcev zapustilo. Barh s skiperjem1, kasaudio in midva smo pičili na Premudo, kjer smo preživeli res špica dan.
Slika

S kasaudio sav za komunikacijo uporabljala hobby-bobby walki-talkie:
Slika

Nekateri so na Premudi omagali...
Slika

Proti večeru pa gas do Ista, kjer so bili že praktično vsi zbrani. Šefe marine naju je s kasaudio fliknil v notranji kot ob kancelarijo in tuše. Milina.
Slika
Slika

Kafana Lako Ćemo nas je napojila s hladnim pivom.
Slika

Nekateri so klicali in iskali jelene okoli krme:
Slika

Večerjo smo pekli kar na pomolu, na žaru za 1x uporabo iz Hofferja. BTW priporočam uporabo.
Slika

Zvečer je bila na Istu super fešta. S Frikmusic-boata je pokala kvalitetna živa glasba in to je bil po moje cel dogodek za Ist.
Slika

Malo smo še feštali in kidnili spat.
Slika

Top šit event je bil sredi noči, ko me je peristaltika ukrivila in sem šel v marini kable polagat v vodo :shock: Adijo pamet... :D

3.dan
Mislim, da je Polanc odšel prvi. Zopet v spremljavi glasbe :arrow: Berekini - Dizem sidro. Zopet pesem, ki me bo sredi zime spomnila na prijetne dni.
Ekipa Barh, skiper1, kasaudio in midva smo se dokaj zgodaj dopoldne pobrali.
Slika

Ko smo zapuščali Ist, je na zahodu dobesedno padla tema in strele so pričele z light-showom. Odločili smo se, da preskočimo tankanje v Novalji in s 30 kn odbrzeli do Raba. Ravno prav smo bežali sranju, ki nas je lovilo. Ko smo prispeli na Krk je pričelo deževati.

Tkole zgleda frizura po 1h na cca 35 kn...
Slika

Zgledalo je, da bo urnebes. In ker sem nekje zasledil, da bo pihal močan NW, smo se odločili, da ne gremo k Vinkotu, ampak zavetje najdemo nekje v marini. No in tam smo zavedli Barha in skiper1, da sta se tudi ona dva vezala. Cena? Solidna... 8) 284 kun po gumici, za Barh boat pa čez 300. Na srečo mi je sorodnica Ana odstopila apartma v Barbatu za primer štale in če kako je prišlo prav. S taksijem smo šli do Barbata in se smestili v bajti. Matr je pasal. Ne vem kako bi zadnjo noč spali na premočenih gumicah. Vsaj midva s kopilotom, ker moje blazine so nek home made in se kmalu napijejo vode. Sledila sta pica in pivo pri Vinkotu, potem so se pa že počasi morjeplovci nakapljali pri Vinkotu in guma tandem se je odločil da gre po čolne v marino in, da jih pripeljemo k Vinkotu.
Povečerjali smo v apartmaju, ker smo imeli totalne presežke hrane. Nato smo se odpravili k Vinkotu.
Kasaudio v ne najboljši kondiciji:
Slika
Kopilot naspan, nafutran in ves za akcijo, a kaj ko so se že vsi pobrali spat:
Slika

4.dan
Zajtrk... jajčka s šunko pri Vinkotu. Milina.
Slika

S kasaudio sva verjetno praktično zadnja zapustila Rab oz. Barbat.
Čez kanal na Krk sva žgala brez milosti 30-35 kn. Štart ob cca 1300. Na Krku pa v prvo lepo uvalo in še malo uživat sonček in pivo seveda:
Slika

Kopilot se je lahko sprostil, ker je videl da smo preživeli in ko se je uspel namazati s kremo:
Slika

Srečali smo še enega slovenca s fishermanom in ga pričeli prepričevati, naj se včlani v forum in drugo leto priključi.

Dokaz, da se je tudi hidriralo z vodo:
Slika

Pogrešal sem Marchi-ja, ki so ga zaj... s papirji.

Toliko na hitro, popoldne dodam še kakšne slike in dopolnim.
Nazadnje spremenil Gorki, dne So Jun 29, 2013 16:14, skupaj popravljeno 5 krat.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Pe Jun 28, 2013 09:07

Lepo ste ga žgali in žingali in tudi moje strehe niste prav pogrešali :)
Vidim pa, da vam, pri vaši hitrosti, vreme res ne more do živega.

Ker boš dodajal fotke sem ti odprl novo temo, da ne bo preveč solate v skupni temi.
Tudi ostali poročevalci naredite tako. Komentar v skupni temi in povezava na vašo temo "5. ruta by ..." :wink:
Nazadnje spremenil Marchi, dne Pe Jun 28, 2013 09:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Pe Jun 28, 2013 09:15

Na kofe pa nismo šli na Olib (čeprav bi bilo lepo) ampak na Ilovik....
Uporabniški avatar
Gorki
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Gorki » Pe Jun 28, 2013 09:19

Hvala za prestavitev in popravek.
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » Pe Jun 28, 2013 09:45

Super si spisal povzetek,kar prijetno branje.
Se mi zdi da ste kar večina imeli ruto polno adrenalina,sploh kar se tiče "light showa" na nebu,si kar predstavljam kako tiščiš gas do konca,pa ne da več in trimaš da bi dobil še kak vozel več,pred tabo pa sodni dan.
Uporabniški avatar
Gorki
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Gorki » Pe Jun 28, 2013 17:03

@acrobat

si kar predstavljam kako tiščiš gas do konca,pa ne da več in trimaš da bi dobil še kak vozel več

Je bila še rezerva na gasu ;) 8) Sam kaj če drugi ne dohajajo... ;)

Mal provociram kasaudio... Čolna sta zelo tam, tam in nihče nikogar ni čakal.
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » Pe Jun 28, 2013 18:35

Super si dopolnil še s slikami.
Škoda ker ni nobene slike od light showa..

Upam da drugo leto prestavimo dopust,da se vam lahko pridružim na ruti.
bsc46
Admiral
Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a bsc46 » Pe Jun 28, 2013 20:10

Končno slikice. Vidim, da je bilo kar adrenalinsko. Kasaudio, kaj pa je tebe tako udesilo-burja ali ponočevanje?
Ljubitelj narave
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Pe Jun 28, 2013 20:39

Kaj naj rečem, super 8) , naslednje leto se tudi jaz pridružim :D še par dni pa bo tudi moja barčica pripravljena za letošnji dopust :lol: :lol:
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Pe Jun 28, 2013 21:47

Uf, temu tempu pa jaz ne bi mogel slediti in poskrbeti za še en RIB.

Lahko bi bil le vezni člen med Marchijem in vama.

:(
https://vodovod-rh.si/
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Pe Jun 28, 2013 22:29

Nekateri so klicali in iskali jelene okoli krme:

In si vmes zobe umivali.... da ne bo kakšne pomote.

Čez kanal na Krk sva žgala brez milosti 30-35 kn.

Tole je diagram z mojega čolna; rdeče so obrati, zeleno hitrost (SOG=speed over ground, v vozlih seveda). Diagram je za vožnjo od špice Raba kjer sem scal, do uvale na Krku.

Slika

Drugače pa svaka čask Gorki, lepo si opisal vse skupaj. Si mi olajšal delo, da meni pomoje ni treba 0 pisat. Kakšno fotko bom še prlimal svojo kar sem.
LP
Uporabniški avatar
Gorki
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Gorki » So Jun 29, 2013 07:35

Evo te kasaudio na youtube... 8)
http://www.youtube.com/watch?v=HEJX6-vgAfQ

@Roberth1:
Če gremo skupaj, gremo skupaj. Se pač prilagodi hitrost. Saj tiščat je super, ampak dobra družba je dobra družba... Lahko pa še kdo od naju za čas plovbe prevzame kako tvojo živo utež. Ne brini, drugo leto te pričakujemo v družbi. :D

@BSC46:
Mal Burja, mal ponočevanje, veliko pa sončna krema, ki si jo je Kasaudio že na Ist-u uspel v oči spravit... Ni prijetno.
rjavolasa skipperka
Viceadmiral
Kraj: LJUBLJANA

OdgovorNapisal/-a rjavolasa skipperka » Po Jul 08, 2013 22:41

super reportaža :)
inspiron
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a inspiron » To Jul 09, 2013 09:06

Sicer nisem ne vem kaksen navdusenec nad 'roptorarnicami', se manj nad tubami - ampak tale od kasaudio je pa prav nobel!

@kasaudio, se ti da kaj vec napisat kaj je to za en tubus in ostala konfiguracija (ce nisi to ze kje opisal, pol pa samo link). Hvala ze vnaprej!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost