Vse se je začelo par dni prej s pripravo gumice. Kopilot Gregor alias Stocky je celo pomagal:
1.dan
S kasaudio smo sicer zgodaj zjutraj krenili iz Ljubljane, ampak nas je zastoj v Reki zj.... Ostali ste že poleteli na Plavnik. Matej in DTM 219 sta nas počakala in pomagala spravit zadeve čim prej v vodo. Hvala! Potem pa gas do Plavnika, kjer se je del razposajene družbe že kopal in užival. Po krajšem predahu in hladnem perčku smo pičili do Melija, kjer je voda res fantastična.
Tam sem bolj spoznal Barha in skiper1 s kateriama smo pomalicali pršutek, sirček in olive. Potem smo skupaj feštali tudi na Premudi in "kruzali" kar lep del rute. Super fanta.
Proti večeru smo pičili v Lošinj na pumpo dotankat in gas do Balvanide, kjer je že bila zbrana konkretna druščina (poln zaliv bark).
Zvezali smo se zraven HabibiVII.
Habibi nam je spekel die beste pleskavice ever... Svaka čast grill mojstru.
Tole je druga runda, ker pleskavice smo slistili, preden je fotkič registriral:
Ker smo bili skurjeni od intenzivnega tedna in priprav, smo s kasaudio in kopilotom popadali dol in prespali fešto na obali, za kar mi je res žal, ampak res ni šlo... Admin se je max. potrudi in naredil res akcijo na obali, ampak nismo zbrali energije. Sorry Admin.
2.dan
Polanc nam je v Balvanidi ob 6h priredil budnico
Potem smo pičili na Ilovik na kofe, kjer je vladala pol panika glede nadaljevanja in na žalost nas je ogromno število morjeplovcev zapustilo. Barh s skiperjem1, kasaudio in midva smo pičili na Premudo, kjer smo preživeli res špica dan.
S kasaudio sav za komunikacijo uporabljala hobby-bobby walki-talkie:
Nekateri so na Premudi omagali...
Proti večeru pa gas do Ista, kjer so bili že praktično vsi zbrani. Šefe marine naju je s kasaudio fliknil v notranji kot ob kancelarijo in tuše. Milina.
Kafana Lako Ćemo nas je napojila s hladnim pivom.
Nekateri so klicali in iskali jelene okoli krme:
Večerjo smo pekli kar na pomolu, na žaru za 1x uporabo iz Hofferja. BTW priporočam uporabo.
Zvečer je bila na Istu super fešta. S Frikmusic-boata je pokala kvalitetna živa glasba in to je bil po moje cel dogodek za Ist.
Malo smo še feštali in kidnili spat.
Top šit event je bil sredi noči, ko me je peristaltika ukrivila in sem šel v marini kable polagat v vodo
3.dan
Mislim, da je Polanc odšel prvi. Zopet v spremljavi glasbe
Ekipa Barh, skiper1, kasaudio in midva smo se dokaj zgodaj dopoldne pobrali.
Ko smo zapuščali Ist, je na zahodu dobesedno padla tema in strele so pričele z light-showom. Odločili smo se, da preskočimo tankanje v Novalji in s 30 kn odbrzeli do Raba. Ravno prav smo bežali sranju, ki nas je lovilo. Ko smo prispeli na Krk je pričelo deževati.
Tkole zgleda frizura po 1h na cca 35 kn...
Zgledalo je, da bo urnebes. In ker sem nekje zasledil, da bo pihal močan NW, smo se odločili, da ne gremo k Vinkotu, ampak zavetje najdemo nekje v marini. No in tam smo zavedli Barha in skiper1, da sta se tudi ona dva vezala. Cena? Solidna...
Povečerjali smo v apartmaju, ker smo imeli totalne presežke hrane. Nato smo se odpravili k Vinkotu.
Kasaudio v ne najboljši kondiciji:
Kopilot naspan, nafutran in ves za akcijo, a kaj ko so se že vsi pobrali spat:
4.dan
Zajtrk... jajčka s šunko pri Vinkotu. Milina.
S kasaudio sva verjetno praktično zadnja zapustila Rab oz. Barbat.
Čez kanal na Krk sva žgala brez milosti 30-35 kn. Štart ob cca 1300. Na Krku pa v prvo lepo uvalo in še malo uživat sonček in pivo seveda:
Kopilot se je lahko sprostil, ker je videl da smo preživeli in ko se je uspel namazati s kremo:
Srečali smo še enega slovenca s fishermanom in ga pričeli prepričevati, naj se včlani v forum in drugo leto priključi.
Dokaz, da se je tudi hidriralo z vodo:
Pogrešal sem Marchi-ja, ki so ga zaj... s papirji.
Toliko na hitro, popoldne dodam še kakšne slike in dopolnim.