Morjeplovska razmišljanja o perpetuum mobile
Moderatorji: moderator2, moderator
Kaj pa tale zadeva. Laično in po domače. Če bi na ¨osovino¨ montiral dinamo, in bi bila zadeva večjih dimenzij, ali bi lahko iz tega pridobival elektriko?
http://www.youtube.com/watch?v=7PDeK6rprA4
http://www.youtube.com/watch?v=7PDeK6rprA4
Energija ne nastane iz nič in tudi ne izgine v nič. Po zakonu o ohranitvi energije se skupna energija sistema spremeni natanko za prejeto ali oddano delo ali toploto. Energije torej ne moremo ustvariti ali uničiti.
Upam, da bo nekoč ta zakon "podrt"
Upam, da bo nekoč ta zakon "podrt"
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Na fax sem hodil samo en teden, pa še to samo streho prekrivati…
Znanci, ki imajo narejen fax, so mi vsi po vrsti zatrjevali, da perpetuum mobile ne obstaja. To so jih naučili na faxu, kar je imelo za posledico, da o tem pač ni nihče več nič razmišljal. Žal, zame obstaja. In sicer nekaj preko magnetov oz. magnetnega polja… Pred časom (nekaj let), sem našel na you tubu enega bosanca, ki je preko okrogle tuljave ali statorja (ne poznam točno) dal notri (v sredino) lagar kuglico, dodal el. (potenciometer) in v nekaj sek. dosegel okrog 23.000 vrtljajev. Hočem povedati, da je preko magnetnega polja oz podobno, z dodajanjem el. dosegel večjo hitrost (vrtljaje). In če bi namesto kuglice imel osovino, in na osovini imel primeren dinamo, sem prepričan, da bi dosegel ¨višek¨ energije: Večji out kot in. Laičen primer je stari dinamo na biciklu, ko bolj si gonil, bolj je luč svetila. Zaradi obrabe ¨elektromagnetno uležajenje¨ , in stvar bi lahko špilala zelo dolgo, saj ni obrabe. Imam občutek (oz. sem čedalje bolj prepričan), da nas svetovni voditelji nategujejo tako zelo, da se nam tudi približno ne sanja. Na vseh področjih. Verjamem, da oni to zadevo poznajo (kot še mnogo drugih), samo ni interesa… oz. je drugje...
Zaradi ¨višjih interesov¨, bom popolnoma razumel, če strokovnjaki ne boste ničesar komentirali.
Lahko zaustavimo vojaški napad, ne moremo pa ideje, katere čas je nastopil.
P.s. Ali kdo kaj ve, kako gre naprej tisti slovenski projekt okrog letečega krožnika, kateri za osnovo uporablja ¨ničenje¨ gravitacije in to, ali so ga že ¨ustavili¨? (inovatorja)
Zaradi ¨višjih interesov¨, bom popolnoma razumel, če strokovnjaki ne boste ničesar komentirali.
Lahko zaustavimo vojaški napad, ne moremo pa ideje, katere čas je nastopil.
P.s. Ali kdo kaj ve, kako gre naprej tisti slovenski projekt okrog letečega krožnika, kateri za osnovo uporablja ¨ničenje¨ gravitacije in to, ali so ga že ¨ustavili¨? (inovatorja)
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Polje ničte točke
Magnetni motor na prosto energijo
Varljivost samo posnetkov
kok-pit? napisal/-a:SR 290 ali NT, ali kdo drug, ki se spozna:
Ali lahko to pokomentiraš, prosim?
http://www.youtube.com/watch?v=HfINp8XvdQ0
- Za enkrat je 'polje ničte točke' bolj področje filozofije, kot uporabne znanosti.
To je tako, kot so lastnosti, ki so jih pripisali kvarkom, poimenovali čudnost, očarljivost (strange, charm) in podobno. Bilo je nekaj, česar ni bilo mogoče izkusiti, kar je neki model napovedoval, da nekaj pojasni in res je bilo čudno in očarljivo - ampak doslej še ni nihče patentiral motorja na čudnost kvarkov.
Če se da iz polja ničte točke (pa karkoli že to je) dobiti kaj energije, bo naprava za to verjetno nekaj čisto nepričakovanega.
Dokaz uspele take uspešne naprave po mojem bo, da bo koga začela loviti policija, ker ima televizijo, gretje, luči itn., pa ne plača elektrike, in ko ga najdejo, nikakor ne bodo mogli najti, kako in kje in od koga krade elektriko, ne pa kak you tu be posnetek.
Magnetni motor na prosto energijo
- Tisti ventilatorček bi pa rad imel v rokah, preden kaj rečem. Ozroma, jaz in moj kompas (pa še kak instrument) bi ga radi imeli v rokah.
Princip električnega motorja vzameš pri kompasu in tuljavi (mislim, da je bil komplet v 'igrači' z imenom Elektro pionir - in spremenljivo magnetno polje (stator ali rotor) poganja motorček. Pri tistem poskusu si ročno prekinjal tok v tuljavici in če si zadel ritem, se je igla kompasa vrtela.
Pri roki imam razdrt motorček podobnega ventilatorja - z ene grafične kartice

in videti je, je bi na osi (rotorju) lahko bil trajni magnet.

Pri roki imam tudi kompas in ga orientiram tako, da sta igla in črta nad njo približno poravnani.

Če potem blizu severne strani kompasa vrtim ta rotor, magnetna 'igla' pomiga, kar pomeni, da je na osi res trajni magnet.
Na tej sliki je rotor pri miru, igla kompasa pa je zaradi magneta na osi odklonjena za 10-15° proti vzhodu. Torej je trajni magnet na rotorju.

Tega bi po besedah na posnetku - za pogon ventilatorčka - moralo obračati neko drugo magnetno polje namesto tega iz tuljavic.
Že sem razdiral trde diske in trajni magneti iz njih znajo biti kje uporabni.
Ampak taki štirje magneti, ki jih kdo postavlja na zunanjo stran ohišja ventilatorja, na noben meni znan način ne naredijo spremenljivega polja.
Poleg tega jakost magnetnega polja pada ali s kvadratom ali kubom povečevanja razdalje - torej tudi močan oddaljen magnet (in taki iz diskov so močni) že na malo večji razdalji nima tolikšnega vpliva kot šibkejši, ki je veliko bližje.
Spremenljivo magnetno polje skoraj gotovo naredijo tiste štiri tuljave - če skoznje na primeren spremenljiv način teče električni tok.
Kako dečko na posnetku spravi spremenljivi tok v tuljave, da se ne vidi, je pa zanimivo...
Varljivost samo posnetkov
- Youtube je krasno sredstvo za prikazovanje posnetega ljudem po vsem svetu. Obstaja pa veliko načinov, s katerimi lahko - če imaš opremo, nekaj znanja in čas - na posnetku lahko prikažeš skoraj karkoli. In potrebno se je kar precej (in vedno bolj) potruditi, da ločiš ponaredek od resnice.
Da si kolikor toliko prepričan, moraš imeti možnost dogodek videti in z napravo poskušati sam. Zato video posnetek in fotografija - tudi pred sodiščem - brez priče, ki je trdi, da je videla, da se je res zgodilo tisto kar je na sliki, nima nobene teže.
Morda je kaj od tega možno, ampak dovolj prepričljivih nategovalcev bo doseglo, da tudi morebitnemu uresničenemu poskusu ne bo nihče več verjel.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
kok-pit?
In če bi namesto kuglice imel osovino, in na osovini imel primeren dinamo, sem prepričan, da bi dosegel ¨višek¨ energije: Večji out kot in.
Glede na energijski zakon je to nemogoče,in tisti, ki bo to dosegel bo milijarder ali pa pod rušo.
Poznam pa dva, ki bi jima to uspelo pa nočeta! Eden je Chuck drugi je David!
In če bi namesto kuglice imel osovino, in na osovini imel primeren dinamo, sem prepričan, da bi dosegel ¨višek¨ energije: Večji out kot in.
Glede na energijski zakon je to nemogoče,in tisti, ki bo to dosegel bo milijarder ali pa pod rušo.
Poznam pa dva, ki bi jima to uspelo pa nočeta! Eden je Chuck drugi je David!
Kocka, nisem čisto prepričan. Samo poglej primer toplotne črpalke, ko daš notri en kw el. energije, ven pa (pri COP 3) 3 kw ¨toplote¨. Dobiš več energije, sicer v drugačni obliki.
Na nek način je stvar zelo enostavna. V smislu, ne da se, ali pa, ni mogoče, in je zadeva zaključena. Zate. Ne pa zame. Če tako razmišljaš, tudi prav. To, da pa zakoni o energiji pravijo... Ja,ja, kar naj govorijo. Ravno okrog elektrike. Okrog srbskega božiča (6 - 7 januar) je, ali (zopet) zgorel laboratorij od Nikole Tesle, ali je takrat umrl, ali bil umorjen, ne vem več točno. VSI dokumenti, ki so imeli kakršnokoli težo, so v tej noči izginili... On je bil zagovornik enosmernega toka, in ogromno poizkušal v povezavi z el.magnetnim poljem, vsi ostali (konkurenca, Edison) pa izmeničnega. Da ne rečem, kako bi on (je znal) lahko elektriko za ¨ušesa vlekel¨, kamir bi hotel. Že takrat je zmogel elektriko pošiljati na daljevo brez daljnovodov!!!, lovil strele in podobno. Po vseh zakonih o energiji - nemogoče! Učbeniki, in posledično zakoni, so prišli kasneje...
Na nek način je stvar zelo enostavna. V smislu, ne da se, ali pa, ni mogoče, in je zadeva zaključena. Zate. Ne pa zame. Če tako razmišljaš, tudi prav. To, da pa zakoni o energiji pravijo... Ja,ja, kar naj govorijo. Ravno okrog elektrike. Okrog srbskega božiča (6 - 7 januar) je, ali (zopet) zgorel laboratorij od Nikole Tesle, ali je takrat umrl, ali bil umorjen, ne vem več točno. VSI dokumenti, ki so imeli kakršnokoli težo, so v tej noči izginili... On je bil zagovornik enosmernega toka, in ogromno poizkušal v povezavi z el.magnetnim poljem, vsi ostali (konkurenca, Edison) pa izmeničnega. Da ne rečem, kako bi on (je znal) lahko elektriko za ¨ušesa vlekel¨, kamir bi hotel. Že takrat je zmogel elektriko pošiljati na daljevo brez daljnovodov!!!, lovil strele in podobno. Po vseh zakonih o energiji - nemogoče! Učbeniki, in posledično zakoni, so prišli kasneje...
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
kok-pit? napisal/-a:Kocka, nisem čisto prepričan. Samo poglej primer toplotne črpalke, ko daš notri en kw el. energije, ven pa (pri COP 3) 3 kw ¨toplote¨. Dobiš več energije, sicer v drugačni obliki.
Toplotna črpalka - kolikor vem, nikoli nisem natančno meril - ne da več energije, kot je pride vanjo.
Tisti 1 KW črpa toploto iz enega dela okolice v drugi del okolice (odvisno od tega, kje je uparjalnik in kje utekočinjevalnik je to lahko hlajenje ali ogrevanje).
Kot sem napisal, nikoli nisem res natančno meril, 'čez prst' se mi je pa doslej vedno izšlo, kot da je delalo tako.
kok-pit? napisal/-a:Na nek način je stvar zelo enostavna. V smislu, ne da se, ali pa, ni mogoče, in je zadeva zaključena. Zate. Ne pa zame. Če tako razmišljaš, tudi prav. To, da pa zakoni o energiji pravijo... Ja,ja, kar naj govorijo.
Sedanji 'zakoni o energiji' so na matematičen način zgoščeno zapisane dosedanje izkušnje - in če kdo ugotovi, da se mu začnejo reči dogajati drugače, kot so te dosedanje izkušnje, bi jaz to drugače z velikim zanimanjem izmeril. Potem bo pač treba 'zakone' dopolniti tako, da bodo veljali tudi za novo zaznani pojav.
V fiziki si že krepko razbijajo glavo o tem, ali obstaja temna snov, ali pa je kje kako narobe dosedanje razumevanje težnosti (če koga zanima, lahko nalepim vire.)
kok-pit? napisal/-a:Ravno okrog elektrike. Okrog srbskega božiča (6 - 7 januar) je, ali (zopet) zgorel laboratorij od Nikole Tesle, ali je takrat umrl, ali bil umorjen, ne vem več točno. VSI dokumenti, ki so imeli kakršnokoli težo, so v tej noči izginili... On je bil zagovornik enosmernega toka, in ogromno poizkušal v povezavi z el.magnetnim poljem, vsi ostali (konkurenca, Edison) pa izmeničnega.
Edison je zagovarjal istosmerni tok, Tesla (za prenos energije po ožičenju in pogon naprav) izmeničnega. https://en.wikipedia.org/wiki/War_of_Currents
Teslov transformator je omogočil prva slikanje aure (Kirilianova fotografija) - in zgodb o tem, kaj je še znal in mogel, je nebroj, podatkov za argumentirano razpravo pa veliko manj.
Čisto verjetno je, da je dober del njegovega gradiva bil ukraden ali uničen - podobno, kot kup pričevanj kaže, da je RKC pripravila Prešernovo Katro, da je po njegovi smrti sežgala dober del njegovih pesmi. (Ena od tistih, ki se je obdržala... - nekaj odlomkov sem slišal že prej, ampak nisem vedel, da so Prešernovi. )
kok-pit? napisal/-a:Da ne rečem, kako bi on (je znal) lahko elektriko za ¨ušesa vlekel¨, kamir bi hotel. Že takrat je zmogel elektriko pošiljati na daljevo brez daljnovodov!!!, lovil strele in podobno. Po vseh zakonih o energiji - nemogoče! Učbeniki, in posledično zakoni, so prišli kasneje...
Nič nemogoče - za kup reči enostavno ni podatkov:
- o nekaterih rečeh kako,
o drugih rečeh ali je
itn.
Torej enostavno ne vemo! Lahko da kdo ve, skriva... ali pa da to ali ono sploh (še?) ni bilo..., mi pa ne vemo.
Tu smo spet pri zgodovini, ki stoji ali pade z viri - in viri nikoli niso perfektni - ne odražajo dogodkov niti v celoti, niti popolnoma resnično... že ob nastanku ne!
Predstavljajte si, da kdo čez stoletja skuša temeljiti zgodovino sedanjega časa na sedanjih reklamah
No, za lep kupček stvari se vseeno ve, recimo
Na povezavi pod to sliko je kar precej zanimivih dejstev, in tista, ki sem jih preveril, po vsem dostopnem sodeč držijo.
Edit: Nekdo ki se ne strinja v celoti - da je Edison tak negativec in NT tako prikazan - ima tudi povezavo na 'oatmeal'ov odgovor na to mnenje. Primer utemeljene razprave med dvema, ki se ne strinjata
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Pe Jun 28, 2013 19:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Correct me if I am wrong, please.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Pozdrav vsem
Nadimek sem tak kot ga imam izbral iz spoštovanja do genija, ki je bil veliko premalo cenjen za svojega življenja, ter da se njegovo ime in delo ponovno popularizira. Nikola Tesla je bil dejansko največji genij našega planeta. Po njem imamo poimenovano enoto za gostoto magnetnega polja katere pa povprečen zemljan sploh ne pozna. Prav tako pa se je v ameriki načrtno delalo, da se njegove dosežke pripiše osebam kot je Edison in še nekaterim znanim imenom katere častijo na vse pretege, čeprav so le nadaljevali na tistem za kar je teorijo in osnove odkril in patentiral Nikola Tesla že davno pred njimi.
Nikola Tesla je bil daleč pred svojim časom tudi v smislu ekologije, demokracije in humanitarnosti, zato ni bil "prijeten" za skorumpirano oblast tedanjega časa.
LP NT
Nadimek sem tak kot ga imam izbral iz spoštovanja do genija, ki je bil veliko premalo cenjen za svojega življenja, ter da se njegovo ime in delo ponovno popularizira. Nikola Tesla je bil dejansko največji genij našega planeta. Po njem imamo poimenovano enoto za gostoto magnetnega polja katere pa povprečen zemljan sploh ne pozna. Prav tako pa se je v ameriki načrtno delalo, da se njegove dosežke pripiše osebam kot je Edison in še nekaterim znanim imenom katere častijo na vse pretege, čeprav so le nadaljevali na tistem za kar je teorijo in osnove odkril in patentiral Nikola Tesla že davno pred njimi.
Nikola Tesla je bil daleč pred svojim časom tudi v smislu ekologije, demokracije in humanitarnosti, zato ni bil "prijeten" za skorumpirano oblast tedanjega časa.
LP NT
Se glede na svoje omejeno znanje strinjam.Nikola Tesla je bil dejansko največji genij našega planeta.
Sorry Nikola, ampak:
Verjetno v tem primeru razmišljava in stvari dojemava na diametralen način. Če bi si nekdo dal nadimek Bog, dvomim, da bi ljudje razumeli to kot spoštovanje do Boga. Pa bi se za tem nadimkom lahko skrival še tako fajn možakar.Nadimek sem tak kot ga imam izbral iz spoštovanja do genija.
@kok-pit?
Na posnetku so z izolir trakom polepljeni vsi štirje vogali. In začuda tudi tisti, kamor možiček pritakne magnet, in ravno v tega gredo kabelčki od elektromotorja. Zakaj ni možiček odrezal kablov pri elektromotorju...?
Toplotne črpalke si lahko poenostavljeno predstavljaš kot tovorno lokomotivo z vagoni. Vagoni so v bistvu plin. Lokomotiva pa kompresor, ki pline poganja. Ko lolomotiva z vagončki pride v uparjalnik, je prazna in tam naloži tovor (toploto iz okolice). Vagončke lahko naloži, ker je tovor, ki se sipa v vagončke višje postavljen od vagončkov in se sam sipa vanje. Dejansko je to razlika v temperaturi. Nato se s polnimi vagončki vrne v utekočinjevalnik, kjer sprazni vagončke. Vagončke lahko sprazni, ker jih odlaga na nižji nivo in se tovor sam sesipa. Spet razlika v temperaturi. Energija, ki jo porabi za to je samo stvar porabe motorja lokomotive (kompresor), ker gre odlagat na višji nivo. Se pravi proga je postavljena krožno na klancu. Tovor vleče v klanec (premagovanje razlike temperatur), po klancu se lokomotiva vrača prazna. In če sedaj diesel lokomotiva tovori nafto, ki ima neko notranjo energijo, lahko nekdo reče, da ima lokomotiva 300% izkoristek, ker pripelje več energije oz. nafte, kot jo sama porabi. Kakšen bo izkoristek je močno odvisno kako nagnjena je krožna proga in kam je nagnjena... Tole je zelo poenostavljeno in verjetno manjka še kakšna dopolnitev...
Se pa strinjam glede tega, da marsičesa še ne vemo in da je znanost do določenega nivoja zelo konzervativna in na vse pojave gleda skozi neka očala s filtrom, ki včasih preprečujejo drugačno videnje. Obstajajo pa znanstveniki, ki imajo že take reference, da so "nedotakljivi" s strani konservativnega okolja in si lahko privoščijo "lude" ideje. Privoščijo v smislu, da jih ne zabije ostala konzervativna srenja, ki že 30-40 let uči nekaj in nato se pojavi neka "luda" glava, ki ruši sistem. To jim ni všeč, ker s tem padejo v vodo tudi njhova dognanja, ki z dokazom "lude" ideje padejo v vodo oz. zastarijo. Zanimivo je, kako z lahkoto ti z viška rečejo NE in koliko energije je potrebno, da te mogoče nekdo začne poslušat oz. da se sploh poglobi v to, kar mu skušaš razložiti. Znanstveni svet je lahko zelo sebičen in nazadnjaški, poln ego tripa in slabe vibre. Nek profesor je to primerjal z ribami v ribniku. "Ko si majhen se drži med trsjem, da zrasteš in ojačaš, šele nato se podaj v globje vode. Če ne, te bodo pojedli..."
Včasih nevedenje lahko povzroči kak nov izum. Namreč bolj ko si v nekem sistemu, bolj si ukalupljen in ni zastonj rek: "Izumil je, ker ni vedel, da se ne da."
Pa ne me narobe razumet. Še vedno verjamem, da iz nič ni nič. Gre samo za vprašanje ali na skali s katere opazujem in z očali s katerimi opazujem, vidim da je mogoče še nekaj zraven ali ne.
Suverena izjava, nimam kaj
Na ta način so skoraj spalili Galileo-ta
Všeč mi je Tomkijeva odprtost in dopuščanje možnosti... Vsega še ne vemo in lahko, da se kje kaj skriva, česar trenutno ne vidimo. Pa pustimo ob strani očitne natege na youtube ipd.
Všeč mi je Tomkijeva odprtost in dopuščanje možnosti... Vsega še ne vemo in lahko, da se kje kaj skriva, česar trenutno ne vidimo. Pa pustimo ob strani očitne natege na youtube ipd.
Gorki napisal/-a:Suverena izjava, nimam kaj![]()
Ja, ampak v navezi z tem youtube posnetkom in nadaljnjim razpredanjem, da morebiti le ni goljufija. Zaenkrat se lahko le švercaš in na poceni način prideš do energije. Verjamem, da bodo izumili še veliko učinkovitejše poti do pridobivanja in trošenja energije, ampak ne iz nič.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov