5. ruta Morjeplovec.net

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Pe Jun 28, 2013 08:55

Ja Matejc bi prosil če mi jo pripelješ, hvala :wink:
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Pe Jun 28, 2013 10:09

Je**ti no, sem moral sam ukrast sliko Bimmerju, da bo vsaj ena iz rute.

Slika
V8 + Jet drive
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Pe Jun 28, 2013 10:33

Mam kanto.... V nedeljo sem v lj pa se slišva....
Aja na Žutu pa ščije...
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Pe Jun 28, 2013 10:42

Matejc napisal/-a:Mam kanto.... V nedeljo sem v lj pa se slišva....

O.K. predvidevam, da tudi če je bila polna bo do nedelje prazna :lol:
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
Bimmer
Viceadmiral
Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a Bimmer » Pe Jun 28, 2013 11:02

Mike, a se ti že sline cedijo? :twisted:
Plovilo: ALA MOANA II
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Pe Jun 28, 2013 12:25

Sploh ne govor. Čeprav se bom letos kar celo poletje slinil, naslednje leto pa GASSSSSSSSS.
V8 + Jet drive
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Jun 28, 2013 22:17

Ruta uspela, večina pomoje kar zadovoljna, kakšen pa tudi ne, pač velika skupina. Imeli smo se super, mi je pa žal, da so nekateri odnehali in to še posebej, ker je šlo v večini za izkušene morjeplovce z dobrimi čolni... Še danes mi ni jasno, kaj ste "skuhali" na Iloviku in kdo je to skuhal. Napoved je bila več kot odlična, brez kakršnegakoli vetra in z dežjem za ponedeljek dopoldan, kar je točno tako tudi bilo...

Jaz in še nekaj "mučenikov" smo štartali s Krka, Punat. Od tam smo krenili proti Plavniku, kjer se nam je pridružilo še nekaj bark iz Malinske in Klimna. Skupaj smo potegnili progi Meliju na koncu Cresa, kjer smo se odlično družili, nekateri tudi spoznali, se kopali in uživali... Pozno popoldan smo potegnili do Balvanide mimo jugovzhodnega rta Lošinja. Med potjo smo videli še tri morjeplovske barke pri Orjulah.
V Balvanidi se je hitro pričela fešta, glasba je bila glasna, zabava na pomolu pa tudi. Pridružili so se nam še Italijani z ene barke, ki so plesali z nami, še posebej na kakšno od Alana Sorrentija... Recimo, L'unica donna per me.... :wink:
Nekaj sem se vmes trudil še s srečolovom, vendar je vse skupaj postalo brez veze, saj veliko članov oziroma udeležencev ni bilo na pomolu. Nagrade smo prihranili za naslednji dan.

Ker sem v tem vikendu spoznal super ažurnost in na sploh sposobnost HR organov, sem zjutraj iz Balvanide odplul še v Mali Lošinj... V petek sem bil na Krku prepozen za urediti vinjeto. V soboto 22.06. je na HR praznik (dan antifašističke borbe) in tako kapitanija zaprta... Halooo???? In to na Krku, kjer je samo v marini Punat kakih 1000 bark! Pridem v nedeljo v M. Lošinj, privežem na staro rivo in glej ga zlomka, kapitanija je sedaj na drugi strani zaliva... Menda že precej let.... Hja, jeb* ga, pa se prevežem na nasprotno stran, k stari Inini črpalki... In glej ga spet zlomka. "Danas kapetanija ne dela aš je nedilja! Ona ti je otvorena samo u jutro na jednu uru a onda ide kapetan ča!" Ma krasno! Gledam datum na vinjeti, danes še velja... Razmišljam in zdi se mi, da ima Ist kapitanijo, vem pa da jo ima Silba... Krenem iz M. Lošinja, spotoma dotočim še 120 litrov goriva in gas na Ilovik...

Med tem so nekateri že skuhali načrt po aladinu, da bo sranje in gredo domov... Fantje, bilo je zeleno! Tako kot čisto vsak poletni dan, ko piha maestral! Nič posebnega, nobene groze! Za naslednji dan dopoldan pa malo dežja, ki pa je vseeno ali ga fašeš na Istu ali pa na Rabu... In naprej spet vse kranso brez padavin in brez vetra. Nobenega nisem zadrževal in tisti, ki smo tam ostali smo odpluli proti Premudi. Če se ne motim smo bili to Admin, Matejc, Velikimedo in pa Dejc. Tam so nas že čakali Barh in pa še dva gumenjaka Gorki in Kasaudio. Po vezanju na bojo se nam je pridružil še en naš član s 36 feetno Riviero, ki je priplul direktno v šusu iz Novigrada. Malo smo premlevali in ugotovili, da je na eno bojo vezanjih vsaj cca. 30 ton naših bark. :lol: Sledila je mirna plovba po morju podobnem olju proti Istu, vmes pa sva si z Matejcem dogajanje popestrila s preskakovanjem valov drug drugega... Tudi nekaj smo pofotkali vse skupaj, sledi kasneje. :wink:

Na Istu smo se srečali z letošnjo hrvaško pridobitvijo "fiskalizacijo"! Nema tukaj zajebancije, vse je po PS, dobiš račun, direkt iz žepa, na njem pa ZIR in JIR... Ni heca z davčno! Hvala našemu Jestu za odlično večerjo, čudovito meso in različne sire z roštilja. Moj Spiritus je služil za jedilni kot in ob malo organizacije, se nas je najedlo celih 10, barka pa še vedno plava. :lol: Sledila je zabavica pred Fikmusic-ovo barko, kjer sta nas v živo zabavala harmonikaša. Njuno igranje in naše feštanje je okrog 22:30 ure prekinila policija. Lepo so nas opozorili, da moramo dati mir in res smo ga dali. Vendar ne za dolgo. Čez kako uro smo vzeli kitaro, odšpilali 2 pesmi in sledila je še harmonika, tokrat brez ozvočenja... In po 5 minutah, ponovno policija! Tokrat isti policaj, vendar v gatah in japankah... :lol: :lol: Pojasnil nam je, da nas je enkrat opozorila policija in da če pride policija drugič, da nas bodo popisali. In takrat smo res dali mir. :roll: Zabava se je povsem brez hrupa v mikro zasedbi nadaljevala na Frikmusicovi barki. Jaz sem zaključil okrog 3:30, nekaj pa jih je vztrajalo do konca in sploh niso odšli spat.

Ponedeljek zjutraj... Malo debatiramo, malo pojemo, malo špila harmonika... In potem začne od zahoda "škurit"... Uuuuu je ratalo temno! Predlog, da čim prej pokrijemo barke je bil na mestu in ko sem zapenjal zadnjo zadrgo je udarila nevihta. Vsega skupaj enih 10 minut. Odšel sem po kruh, vendar nisem prišel do trgovine, saj smo se Morjeplovci začeli zbirati v kafiču Lako čemo! O ja, in smo res "lako"...!!! Zadeva se je razvila v eno boljših morjeplovskih fešt, akcija kakor mora biti! In to v ponedeljek dopoldan! :lol: :lol: Vmes smo podelili še preostale nagrade, ki jih nikakor ni bilo malo! Skoraj vsak je dobil nekaj.
Med našim feštanjem se je vreme povsem umirilo in popoldan smo po čisti bonaci skozi Zapuntel proti Rabu odpluli Spiritus in Alena 56. Uro in pol mirne plovbe in bili smo na Rabu. Jaz seveda brez papirjev, saj smo bili že 24.06., na Istu pa seveda kapitanije ni več, ker je kapetan odšel v penzijo, novega pa ni... Pičim direktno v mesto Rab in na kapitanijo, kjer končno uredim papirologijo! Je to normalno za "kao" pomorsko državo, sredi turistične sezone? :evil: Iz mesta Rab naredim še kratek premik do Vinkota na Barbat, kjer smo se ponovno našli Admin, Frikmusic, Polanc, Habibi, Gorki, Kasaudio. Pojedli smo fajn večerjo in odšli bolj umirjeno spat. Zjutraj so sledili jajška s šunko iz Vinkove kuhinje, kot vedno. Paše! Zjutraj sta se nam pridružila še Barh in Skiper1, nakar smo odpluli nekateri nazaj proti Krku, drugi pa jugozahodno proti Lošinju in naprej proti Istri...

Imeli smo se super, bilo je nepozabno. Vidimo se naslednje leto, na 6. ruti Morjeplovec.net!
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » So Jun 29, 2013 20:21

Nooooooooooo pozdravljeni od Polanca,ki je podaljšal ruto.Ja fajn je blo pa to se ve.Iz Raba na Cres,pa naprej na Lošinj in pol na Unije sam pri Srakanah je prišla nevihta... Val, ki je počil v bok je preko spray hooda poletel na bimini pa dalje čez barko v vodo.Na bumu je dost soli za paradajz solit.. 35 vozlov nekega preklenščka je pihal in mečka je pomagala porint barko v prehod med Srakani pa do Maračola.Jadralna obleka in škornji so kr prav pršli pa mal jegra za v Maračolu tud ..
Ma evo super,kvarner pa tud lepi moj.Odprem genovo kake 2 metra in barka lepo jezdi valove in po 5 urcah puštam sidro v Volmah..
A ja kdaj gremo spet???
LP Iztok
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » So Jun 29, 2013 20:33

Lepooo, ja pa drugo leto z vami, moja barčica pa kmalu zrihtana u nulo 8) :lol: :lol:
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » So Jun 29, 2013 20:35

Sej bi ti jo mi zrihtal v Balvanidi ful u nulo in čed smo meli vse od frezerjev naprej s seboj in doooooooooooooost nas je blo,tko da škoda ki nisi bil zraven ....... :lol:
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Jun 30, 2013 23:23

Še enkrat bi se rad zahvalil vsem našim sponzorjem in pa ostalim podjetjem, ki so nam pomagali pri izvedbi rute in pa nagrad za udeležence.

HVALA VAM, SUPER STE!!!

Nagrade smo prispevali:

* Morjeplovec.net www.morjeplovec.net

* Bigg-R, športna navtična oblačila www.bigg-r.com

* Val navtika, navtična revija www.val-navtika.net

* Navtika Cizej, navtična trgovina www.navtika-cizej.si

* Harpoon navtika, navtična elektrika in elektronika www.harpoon.si

Glavni sponzorji rute so bili:

Grafotrade d.o.o., tisk in promo artikli www.grafotrade.si

Rent a kombi Matej Čigon s.p. www.kombi.si

Euronova d.o.o., vse za gostince www.euronova.si

Geotermal d.o.o., kotli na polena www.geotermal.si

Alpin NT, solarni sistemi www.alpin.si

Slomarine, navtično izobraževanje www.slomarine.si

AS boats d.o.o., prodaja plovil in opreme www.as-boats.si

Defens d.o.o., prodaja plovil www.defens.si

Biro Ogis d.o.o., držala za bokobrane www.marine3plus.com

Tapetništvo Arh Bojan s.p. www.tapetnistvo-arh.si

NXT marine, servis, vzdrževanje in poliranje www.nxtmarine.com

SMTours d.o.o., vodeni motoristični izleti www.smtours.com

Jucca nautika d.o.o., prodaja plovil in opreme www.jucca-nautica.si

Sailor, specializirana navtična trgovina www.navtronic.si

Navtis d.o.o., prodaja in servis plovil www.navtis.eu
pero123
Admiral

OdgovorNapisal/-a pero123 » Po Jul 01, 2013 05:25

kje mate slike...?????
--Bodybanger--
velikimedo
Kontraadmiral
Kraj: CELJE

OdgovorNapisal/-a velikimedo » Sr Jul 03, 2013 22:42

Madonca je bla ruta huda, sam ene dva večera sta mi pobegnila iz spomina, sem mel pa en velik problem, ko sem prečkal senjska vrata po burji mi je klubsko zastavico dobesedno spipalo iz antene, tak da na naslednjem srečanju dam za rundo ( in upam za novo zastavo) , jo bom pa apsolutno bolj temeljito privezal. Ne vem , če se že zbirajo prijave za drugo leto se bi kr prjavu, da ne bom prepozen... Lp iz Celja jutri pa nazaj na lepše Luka Kulinarika.
NAVTIKO MORŠ MET RAD
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Če Jul 04, 2013 08:06

Marina medo marina ne Luka!!!
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
velikimedo
Kontraadmiral
Kraj: CELJE

OdgovorNapisal/-a velikimedo » Če Jul 04, 2013 12:41

Uh točno Marina Kulinarika, sej se bom počas navadil, je pa res u nulo, ko pa dol povem, da poznam Matejca in jest-a pa tak vsi mirno stojijo.
NAVTIKO MORŠ MET RAD

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti