Vinjeta in popisi posadke po vstopu RH v EU

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

MicTic
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a MicTic » Sr Jul 24, 2013 07:44

Fantje ne vem kako je z vami. Toda v Rovinju je to meni povedal policaj. Bil je izredno prijazen.
In Njegovo Dejanje Se Mi Zdi Tudi smiselno. Prost Prehod Blaga In Ljudi. Po 90 Dneh Pa mislim, Da Se Je Treba Prijaviti tudi drugod.
Hr Ima Zdaj Enak Rezim kot VB. Tam Se Ne Prijavljas Nikjer.
?...
Ko Sem Se Sidral Blizu boj na Otoku Vrgada Pri Murterju, Je Prisel koncensionar In Me Samo Prijazno Opozoril, Da Naj Sidram Toliko dalec, da Me ne bo Zaneslo Boje Ki Imajo Kratko Vrv.
Mogoce Pa So Bili Opozorjeni, Da Morajo Biti Hrvati Prijazni Z Mano :-):-):-):-)
Flying is beautiful.
Sailling is better!
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Jul 24, 2013 10:31

ne vem o kakšnih 90 dnevih govoriš
ko grem za teden dni v A smučat sem od prvega dne prijavljen in plačam tudi turistično takso
ko sem kjerkoli po svetu prišel v hotel,apartma... so me prijavili

tudi ko sem v Bratislavi prespal par dni je na hotelskem računu bila postavka turistična taksa in s tem prijava na policijo oz turistični urad, ki pa je v povezavi s policijo.

Tako, da prijaviti in odjaviti se moraš, tudi če se giblješ med državami EU.
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » Sr Jul 24, 2013 10:33

MareC napisal/-a:ne vem o kakšnih 90 dnevih govoriš
ko grem za teden dni v A smučat sem od prvega dne prijavljen in plačam tudi turistično takso
ko sem kjerkoli po svetu prišel v hotel,apartma... so me prijavili

tudi ko sem v Bratislavi prespal par dni je na hotelskem računu bila postavka turistična taksa in s tem prijava na policijo oz turistični urad, ki pa je v povezavi s policijo.

Tako, da prijaviti in odjaviti se moraš, tudi če se giblješ med državami EU.

Ali pa v Sloveniji. Ravno tako se moraš prijaviti in plačati TT.
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Sr Jul 24, 2013 11:40

Tole s prijavami delno drži, vendar se ni potrebno prijavljat, če prideš iz recimo Slovenije v svojo hišo (ne vikend) na Hrvaškem.

Mi smo se včasih prijavljali za 1 kuno za celo sezono, pa smo bili ene 10 let nazaj obveščeni, da to ni potrebno.
https://vodovod-rh.si/
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Jul 24, 2013 11:55

Torej zmeda popolna! Bo potrebno počakat, da praksa naredi svoje in da vsi šerifi absorbirajo navodila in dojamejo, da so zdaj pravila delno spremenjena.
MicTic
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a MicTic » Sr Jul 24, 2013 13:45

Bravo Marchy.
Jaz Ko Potujem Po tujini se Nikjer Ne Prijavljam. Ko Se Pa Ustvis In gres V Hotel Pa te avtomaticno Prijavi Hotelir.
Hrvati So Do letos Zahtevali, Da si Poleg Turisticne Takse, Ki Sem Jo Placal Za 30 Dni, Naredil Se Prijavo Na policiji. Zacasno Prebivalisce Na ladji. Plovilu.
Tega Sedaj Ni potrebno.
Ce Se Pa ustavis V Marini, Te Pa Oni Morajo Prijavit. Ti Pa Ne Izplnujes Nic.
Mal Je Ze Bolje Kot je bilo.
Ce Pa Kdo hoce Na vsak Nacin Videti Samo Slabe Strani, Pa Naj tako gleda. Zivimo v svobodni drzavi..... :-)
Malo sem popravil pravopis in se upravicujem vsem, ki jih je to tako zmotili in so se o tem razpisali. Zbadanje sprejmem dobrohotno. :-)
Nazadnje spremenil MicTic, dne Sr Jul 24, 2013 20:31, skupaj popravljeno 4 krat.
Flying is beautiful.

Sailling is better!
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Jul 24, 2013 15:53

MicTic napisal/-a:Bravo Marchy.
Jaz Ko Potujem Po tujini s3 Nikjer Ne Prijavljam. Ko Se Pa Ustav8s 8n gres V Hotel Pa avtomaticno To naredi Hotelir.
Hrvati So Do letos Zahtevwli, Da si Poleg Turisticne Takse, Ki Sem Jo Placal Za 30 Dni, Naredil Se Prijavo Na policiji. Zacasno Prebivalisce Na ladji. Plovilu.
Tega Sedaj Ni potrebno.
Ce Se ustavis V Marini, Te Oni Pa Morajo Prijavit ti Pa Ne Izplnujes Nic.
Mal Je Ze Bolje.
Ce Pa Kdo hoce Navsak Nacin Videti Samo Slabe Strani, Pa Naj tako gleda. Zivimo v svobodni drzavi.....:-)

Daj poglej prosim, kaj si tu napisal za eno crevo, mater a ne znas pisat???
Kje je nek normalen pravopis, pa kaj si tri spricerje ruknil, ko si pisal :(
Uporabniški avatar
elbarto
Admiral

OdgovorNapisal/-a elbarto » Sr Jul 24, 2013 17:42

po treh špricerjih 10 letni otrok ne bi pisal tako slabo....ž
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » Sr Jul 24, 2013 17:49

Tako nastane, če pišeš na (mini) mobitel, kjer ti avtomatsko daje velike črke in hitro še črko fališ na zaslonu na dotik. Je pa res, da imaš še vedno možnost, da za sabo prebereš in napake popraviš...
MicTic
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a MicTic » Sr Jul 24, 2013 18:44

Vsem se upravicujem, ki gledajo na moj pravopis. Pisem na mobi in mi nekaj nagaja in ne pise slo crk in vsako besedo zacne z veliko. Vidim da nekateri res dlakocepite. Zelel sem vam podati samo informacije iz prve roke. Kaj bi brez takih policajev. Se umikam za nekaj casa iz foruma, da ne bom vznemirjal pravopisnih cistunov :-)
Nazadnje spremenil MicTic, dne Sr Jul 24, 2013 19:00, skupaj popravljeno 1 krat.
Flying is beautiful.

Sailling is better!
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Jul 24, 2013 19:00

MicTic napisal/-a:Vsem se upravicujem, ki gledajo na moj pravopis. Pisem na mobi in mi nekaj nagaja in ne pise slo crk i vsako besedo zacne z veliko. Vidim da nekateri res dlakocepite. Zelel sem vam podati samo informacije iz prve roke. Kaj bi brez takih policajev. Se umika nekaj casa iz foruma, da ne bom vznemirjal pravopisnih cistunov :-)

Jebiga pol se pa pojdi v peskovnik igrat, ce ne preneses konstruktivne kritike, kot je nekdo napisal, predno pritisnes enter malo preberes in napises razumljivo.
Ce pa se umikas je pa cisto tvoj problem in ne vidim potrebe, da to obesas na veliki zvon

Bodi pozdravljen, kjer koli ze si
Uporabniški avatar
Splav
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Splav » Sr Jul 24, 2013 22:41

Da se vrnemo malo na temo.
V soboto sem v LK Senj obnovi vinjeto. Od lani se ni spremenilo popolnoma nič (razen popusta, ki je končno pristal na 50%). Izpolniti sem moral tudi "Popis osoba". A niste nekateri trdili, da po 1.7. Vsaj tega ni več? Šerif je od mene zahteval tudi polico, čeprav mi jo po naših (in po mojem tudi po hrvaških) predpisih ni treba imeti (motor 2,92 kW).
Mirno morje in široko obzorje.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Jul 24, 2013 22:47

Če nič drugega, imamo v tej temi vsaj 10 različnih primerov ravnanja pooblaščenih v kapetanijah. In če ob koncu sezone vse te primere zberemo in posredujemo na Ministarstvo mora..., mislim, da bomo kar veliko naredili, ker praktični primeri opremljeni z datumi, so gradivo, ki ga ni možno spregledati in na podlagi katerega se bo kaj premaknilo na bolje, predvsem pa poenotilo.
bostjan9
Admiral

c

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Če Jul 25, 2013 07:02

Zgoraj nekje sem zasledil - prost pretok blaga in ljudi.

Mislim, da blaga - ja, ljudi pa - ne. Vsaj dokler ne bo CRO vstopila v Schengen.
marez
Kontraadmiral
Kraj: novo mesto-vir

OdgovorNapisal/-a marez » Če Jul 25, 2013 10:23

Roberth1 napisal/-a:Tole s prijavami delno drži, vendar se ni potrebno prijavljat, če prideš iz recimo Slovenije v svojo hišo (ne vikend) na Hrvaškem.

Mi smo se včasih prijavljali za 1 kuno za celo sezono, pa smo bili ene 10 let nazaj obveščeni, da to ni potrebno.

Daj mi tole malo razjasni.Vikend?,hiša?
Jaz tudi imam hišo vendar v njej nimam prijavljenega bivališča,torej je vikend.Na leto plačam 120 kun turistične takse(pavšala)za vso družino.

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 0 gostov