atilone napisal/-a:MT, daj preberi kaj sem napisal pod Ps. Morska milja na uro je enako enemu vozlu. Kaj mi klobasaš o mojih napisanih napakah glede milj, morskih milj vozlov. Tudi na zečetku sem napisal ,da je ena nm/h , enako enemu vozlu. Daj objavi to kar si dal na moj ZS, TVOJE ocene in moje "napake"

. Ma ne, ne mislim debatirat ker s tabo nima smisla. Samo izbriši pol tvoj podpis:Correct me if I am wrong, please..., če si "najpametnejši" in si nočeš ali ne moreš dat nekaj pojasnit.

'Potegnil si me za jezik', torej tu...
Če hočeš, se pa osmeši.
Na kar odgovarjam, je tole
atilone napisal/-a::oops: Pa vseeno tvoji OCENI navkljub, ostaja ena morska milja enako enemu vozlu

Torej je 5 nm/h, 5 vozlov in ne štiri.
Te popravljam radi tega:Correct me if I am wrong, please...

, da ne bo šari alias mama mica zopet pisal na zs, kako sem tečen.
Ps:Če veš , da je kopenska milja cca 1500 m, morska pa cca 1800 m, me čudi da ne veš da je morska milja na uro enako enemu vozlu
atilone napisal/-a::oops: Pa vseeno tvoji OCENI navkljub, ostaja ena morska milja enako enemu vozlu

S tem, da je ena morska milja enaka enemu vozlu, padeš delu izpita iz navigacije, če je pismen. Če je usten, se lahko izvlečeš.
Morska milja na uro je enaka enemu vozlu.
Morska milja je mera za razdaljo - v metrih 1852 m.
Vozel je mera za hitrost, 1,852 km/h.
To, da 'ostaja ena morska milja enako enemu vozlu', je napaka; da pri tem vztrajaš, je pa nesmisel.
atilone napisal/-a:Torej je 5 nm/h, 5 vozlov in ne štiri.
To je zato, ker si spregledal ali ne veš, da je mph kratica za ameriške kopenske milje na uro, vozel oziroma angleško knot pa za morske milje.
ena mph je 1.609344 km/h = 0.44704 m / s
ena NM je 1.85200 km/h = 0.514444444 m / s
Oboje okrog pol metra na sekundo, ne - pa prilepiš enačaj vmes in potem dobiš tvojo enačbo, 5 nmh = 5 vozlov.
S tem ni nič narobe, če potem pokapiraš, da si ga polomil. Če veš, kaj pišeš, in potem še vztrajaš - doslej sem imel o tebi boljše mnenje (trmast, ampak ne...)
atilone napisal/-a:Te popravljam radi tega:Correct me if I am wrong, please...

, da ne bo šari alias mama mica zopet pisal na zs, kako sem tečen.
Ps:Če veš , da je kopenska milja cca 1500 m, morska pa cca 1800 m, me čudi da ne veš da je morska milja na uro enako enemu vozlu
Nič cca - zgoraj imaš točne podatke za ameriško kopensko miljo, približek je pa 1,6 km in ne 1,5 km; za morsko bi pa ti od izpita moral vedeti, da je še vedno 1852 m.
S temle sem malo počakal - Atilone je podatke in izračun dobil na ZS - ampak verjetno pisal odgovor, ne da bi prebral...
Edit:Zadnji del s povezavo na konec vsebine pred prepucavanjem v svoj prispevek, da bo na koncu, kar bo morda komu kasneje olajšalo iskanje.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...