Mnenje o predelavi vozila na plin

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Če Jan 23, 2014 16:51

Bencin je za vozit, nafta za gret, plin pa za kuhat in basta. Slika
https://medisken.si
Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » Če Jan 23, 2014 17:09

kr en napisal/-a:Kocka, me veseli, da si zadovoljen. Me je pa strah, da dolgo ne bo tako.

Servisiramo mnogo vozil med njimi tudi nekaj predelanih. Imeli smo že drugi primer, ko je "sklalo" glavo. Enostavno se sedeži ventilov posedejo, da ventil več ne tesni. Stvar se slabša iz dneva v dan, dokler ne pride do faze, da avto ni možno več štartati. Ker enostavno nima kompresije. :o Bencin ventile hladi, plin pa ne!
Tudi, ko gledaš, kako je to narejeno, :roll: :roll: :roll: Kar nekaj vrtano v kolektor, cevke na hitre spojke, ... Ojojoj :roll: Še dobro, da ni več nesreč.
Fantje, že originalne stvari se začnejo po 200 jurjih jebat, pa da bi tole delalo. A-a.
A mislite, da inženirji v tovarnah avtomobilov niso toliko pametni, da bi, če bi bilo to res oh in sploh, ne bi to vgradili v vozila že serijsko?

Jaz še vedno pravim:"Star sistem klasičnega bencinskega motorja, je zakon!" Za tiste, ki pa se res vozijo pa klasičen TDi. Po možnosti še brez partkl filtra.

Pod tole v celoti se podpisem, stestirano na lastni kozi. Hvala unmu tm gor da nisem imel problemov z samim motorjem ob montazi plina :!: mi je pa dvakrat puscal plin na teh spojkah :evil:

Frik
Frajtonerca je prava stvar...
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Jan 23, 2014 21:09

Moj sedaj že bivši avto ima 200.000km narejenih na plinu, skupaj 340.000. Tudi ni bilo kar nekaj zvrtano. Sodobni sistemi so hi tech, vse je krmiljeno prek računalnika in če je vse narejeno, kot je treba zadeva špila.

Tovarniško je vgrajen plin v vozila Corsa, Meriva, Astra, Zafira, Tourer, Insignia, Panda, Punto, 500, Delta, Ypsilon, Mito, Guluieta, Duster, Logan, Sandero, VW Up. Hyundai i10, 20, 30, Skoda Citigi in verjetno še kaksen
CNG pa vgrajuje tovarniško VW mislim, da kar v vse modele!!! CNG je tudi plin!

Tako, da trditev, da tovarne tega ne delajo ne drzi!!!

Pa brez zamere!

@kocka mislim, da bos zadovoljen. Ne pozabi nalivati mazila za ventile in mora delati.

P.s. se pa strinjam s tem, da je tu okoli ogromno šalabajzarstva i s tem povezanih problemov...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Rookie
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljanski kotliček

OdgovorNapisal/-a Rookie » Če Jan 23, 2014 21:11

mamaMicka napisal/-a:Moj sedaj že bivši avto ima 200.000km narejenih na plinu, skupaj 340.000. Tudi ni bilo kar nekaj zvrtano. Sodobni sistemi so hi tech, vse je krmiljeno prek računalnika in če je vse narejeno, kot je treba zadeva špila.

Tovarniško je vgrajen plin v vozila Corsa, Meriva, Astra, Zafira, Tourer, Insignia, Panda, Punto, 500, Delta, Ypsilon, Mito, Guluieta, Duster, Logan, Sandero, VW Up. Hyundai i10, 20, 30, Skoda Citigi in verjetno še kaksen
CNG pa vgrajuje tovarniško VW mislim, da kar v vse modele!!! CNG je tudi plin!

Tako, da trditev, da tovarne tega ne delajo ne drzi!!!

Pa brez zamere!

@kocka mislim, da bos zadovoljen. Ne pozabi nalivati mazila za ventile in mora delati.

P.s. se pa strinjam s tem, da je tu okoli ogromno šalabajzarstva i s tem povezanih problemov...

Podpis!!!
Če ne gre, vzamem večje kladivo.
Rookie
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Rookie » Če Jan 23, 2014 21:13

kr en napisal/-a:Kocka, me veseli, da si zadovoljen. Me je pa strah, da dolgo ne bo tako.

Servisiramo mnogo vozil med njimi tudi nekaj predelanih. Imeli smo že drugi primer, ko je "sklalo" glavo. Enostavno se sedeži ventilov posedejo, da ventil več ne tesni. Stvar se slabša iz dneva v dan, dokler ne pride do faze, da avto ni možno več štartati. Ker enostavno nima kompresije. :o Bencin ventile hladi, plin pa ne!
Tudi, ko gledaš, kako je to narejeno, :roll: :roll: :roll: Kar nekaj vrtano v kolektor, cevke na hitre spojke, ... Ojojoj :roll: Še dobro, da ni več nesreč.
Fantje, že originalne stvari se začnejo po 200 jurjih jebat, pa da bi tole delalo. A-a.
A mislite, da inženirji v tovarnah avtomobilov niso toliko pametni, da bi, če bi bilo to res oh in sploh, ne bi to vgradili v vozila že serijsko?

Jaz še vedno pravim:"Star sistem klasičnega bencinskega motorja, je zakon!" Za tiste, ki pa se res vozijo pa klasičen TDi. Po možnosti še brez partkl filtra.

Ker sem sam monter, se moram oglasiti...očitno si do sedaj videl samo vozila predelana pri šalabajzerjih. Žal... ostalo ti je pa že MM napisal...
Rookie
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Rookie » Če Jan 23, 2014 21:19

kocka napisal/-a:Včeraj dobil predelan avto na plin in moram reči da sem zelo zadovoljen, razlike v moči sploh ne občutiš in preklopi na plin da sploh ne zaznaš. Danes zjutraj 5c avto sam preklopil na plin po 300m :shock:. Moram reči, da je Tomaž res stručko.

Veliko poceni km želim!
Pazi da bo vedno dovolj tekočine za mazanje ventilov in bo pravilno doziranje! Če pa želiš ti lahko (seveda zastonj) naredim meritve, če je naprava pravilno nastavljena.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Če Jan 23, 2014 22:33

Me zanima kaj je s tem mazanjem ventilov ker kljub vsaj 10 videnih naprav še nisem videl nikjer posode za to tekočino za ventile. In zanima me kaj se to naliva in kje se to kupi in kolk stane in kolk se porabi in če lahko to dodam na svojo napravo mimgas? Zgodilo se mi je ravno to da so ventili začeli puščat ampak motor ima 370kkm za sabo in slišal sem da pri tem mojem motorju je to pač normalno pri teh kilometrih tud če ni plina v njem, ampak me vseeno zanima, ker imam zdaj generalno obnovljeno glavo in bi rad brez podobnih težav vozil v nadaljnje.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Če Jan 23, 2014 23:16

No ajde junaki planinskega čaja da vas vidim.
Kdo tole predela na plin in da garancijo da bo DELALO!!!

Slika

V8, 6.3, 105000km

Slika
Nazadnje spremenil gregor.n, dne Če Jan 23, 2014 23:54, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Jan 23, 2014 23:30

Slika

Drugače pa že vsi vemo, da imaš AMGja...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Če Jan 23, 2014 23:45

Na mojo žalost in tvoje veselje, ni moj :wink:
Bi te pa prosil za številko lastnika tega avta.
Upam samo da ni ta ML AMG 55, ki ga oglašuje na avto netu, z njim sem že govoril in nebi nikol več te "napake" naredu. :wink:
Prav da ma armaturko ko krisban razsvetljeno :shock:
Rookie
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Rookie » Pe Jan 24, 2014 06:40

gregor.n napisal/-a:No ajde junaki planinskega čaja da vas vidim.
Kdo tole predela na plin in da garancijo da bo DELALO!!!

Slika

V8, 6.3, 105000km

Slika

V8 5.5 477KM(CLS 55 AMG) sem že predelal in je naredil že 110.000 km... nič posebnega...
Rookie
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Rookie » Pe Jan 24, 2014 06:47

Marcel_Mastnak napisal/-a:Me zanima kaj je s tem mazanjem ventilov ker kljub vsaj 10 videnih naprav še nisem videl nikjer posode za to tekočino za ventile. In zanima me kaj se to naliva in kje se to kupi in kolk stane in kolk se porabi in če lahko to dodam na svojo napravo mimgas? Zgodilo se mi je ravno to da so ventili začeli puščat ampak motor ima 370kkm za sabo in slišal sem da pri tem mojem motorju je to pač normalno pri teh kilometrih tud če ni plina v njem, ampak me vseeno zanima, ker imam zdaj generalno obnovljeno glavo in bi rad brez podobnih težav vozil v nadaljnje.

Nekateri motorjih so trpežni, drugi pa ob uporabi avtoplina za pogon, hitreje dobijo poškodbe na sedežih ventilov. Na vrhu seznama občitljivih so Ford in Opel (in ostale znamke, ki uporabljajo njihove pogonske agregate). Popolnoma ''varni'' so BMW, Audi, Mercedes, italijanske znamke.... ostali pa so nekje vmes...
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Pe Jan 24, 2014 08:33

Hvala za ponudbo, ampak dokler dela v redu je verjetno dobro nastavljeno(Tomažu-Rudnik zaupam) garancija pa je 5 let. Imam elektronsko mazanje-hlajenje ventilov, me je pa opozoril naj malo spremljam kakšna je poraba aditiva.(normalno cca 1dcl/1000km)
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Jan 24, 2014 10:16

gregor.n napisal/-a:Bencin je za vozit, nafta za gret, plin pa za kuhat in basta. Slika

Dej nabijač, bencin točiš ti edino v kosilnico, pa še tam ti je škoda, pa raj z ročno pokosiš !

Tak AMG ni problem predelat, problem je lastniku dat 5k za montažo ;) ker tisti sistem za 1600eu pa res tega stroja ne zmore poganjat :)

Drugače pa plin je in, sploh ko na verovškovi tankaš za 70centov, edin pazit moraš da te kakšna "marica" ne zgazi, no evo še adrenalin je :)
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Pe Jan 24, 2014 10:56

Tex napisal/-a:
Drugače pa plin je in, sploh ko na verovškovi tankaš za 70centov, edin pazit moraš da te kakšna "marica" ne zgazi, no evo še adrenalin je :)

Da boste vedeli zakaj morate PAZIT na Verovškovi.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov