Film - Vse je izgubljeno - All is lost - komentarji

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » To Jan 14, 2014 16:36

pajer1 napisal/-a:.
Rok-11 napisal/-a:
od kapitana žena napisal/-a:
Če najdeš kontejner, je vsebina načeloma tvoja. Vsaj tako nam je na izpitnem tečaju predaval predavatelj.

Sodnick, po katerem zakonu čigavega zakonika?
Če ni skrivnost, kdo je bil predavatelj?
Spet sem sitna in se vtikam v stvari.

Če prav vem, gre tu za klasično mednarodno pravo.

Imel sem že nekaj stikov z najdenimi stvarmi. Na kapetaniji v Novigradu so pojasnili takole.

Vse kar se najde v teritorialnem morju, je potrebno prijavit na kapitaniji. Ta izobesi na oglasno desko obvestilo o najdeni stvari. Ponavadi tudi lastnik prijavi izgubljeno stvar in se hitro najde pot do izgubljene stvari. Dobi se kakšen manjši gumenjak, srf, na dnu pri potapljanju pomožni motor in še kakšna malenkost manjše vrednosti. Brisače, sončna očala, ročna ura, ribiška palica in podobno.
Če se ne pojavi, najde lastnik, je stvar po enem letu tvoja. Kapitanija naredi zapisnik, ki je na tvoje ime in pomeni lastniški list in to je to.

V mednarodnih vodah je pa najdeno tvoje!
Našli smo že tudi kontejner, ki je plaval na gladini. Nikakršen zaklad ni bil v njem. Malce smo ga obrnili odprli in notri je bilo do vrha rezervnih zračnic za bicikle 25 colskih.

LP

.

Kaj pa teoretično - najdeš en gumenjak v mednarodnih vodah. Odneslo ga je s HR obale, ti se vračaš v HR vode. V marini, kamor pripluješ, se najde lastnik tega čolna, ki si ga ti našel v mednarodnih vodah :lol: Je potem še vedno tvoj? :D
Pa pustimo ob strani dejstvo, da če dokaže lastnik lastništvo, da ga je pač fer vrniti.
Uporabniški avatar
ECHO
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a ECHO » To Jan 14, 2014 17:19

Hvala za vse, kar je v kontejnerju. Raje vidim, da ga nikoli na svoji poti ne srečam. Bolj me zanima kdo je odgovoren, če se zaradi "najdenega" kontejnerja moja barka potopi? :evil:
V vsako barko, ki gre čez ocean je poleg osebne prtljage precej dodatne opreme. Ne vem, če je vse krito z zavarovanjem?
Od najdenih gumenjakov, pa noben še ni obogatel. :roll:
gregihaha
Kapitan fregate
Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a gregihaha » Pe Feb 14, 2014 20:59

Ker nisem ravno poznavalec, mi je bil film všeč, mislim pa da so ga na koncu rešili (čisto na koncu ga iz vode nekdo potegne).
Always think like a fish, no matter how wierd it gets
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » So Feb 15, 2014 08:53

Če najdeš kontejner,naloži toliko,da se ne boš potopil,po pa na buvljaka hihi :lol: :lol:
mašinfirer
gregihaha
Kapitan fregate
Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a gregihaha » So Feb 15, 2014 16:20

Ga že iščem :D
Always think like a fish, no matter how wierd it gets
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Feb 17, 2014 11:41

Tale debata o kontejnerjih in najdenih stvareh me spominja na vic, ko sta Mujo in Haso gledala ameriške avione in razpravljala o vrednosti bomb, ki jih odvržejo, pa reče Mujo:" Jao, da mi je sreče, pa da mi jedna padne u dvorište!"

Pri filmu, bi bilo pa čisto brez veze, če bi bili v kontejnerju gumenjaki oz. zračnice kot pri Pajer-ju!

Glede izbire igralca bi meni osebno bolj odgovarjal Woody Allen, bi se vsaj nasmejal bolj realni paniki, pri Robertovih filmih že pri prvi četrtini zaspim.
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Sr Feb 19, 2014 15:00

http://www.sjofartsnyheter.se/2014/02/1 ... 1287078374

Slika

Ladja Svend Tabela Maersk medelat, da pred tremi dnevi, izgubil okoli 50 zabojnikov s surovimi vremenu.
Danski pod zastavo plovilo je poslala signal, da vse ladje, v bližini incidenta, ki je opozoril, izgubljenih zabojnikov. Maersk potrdi, da nobena od zabojnikov, ki vsebujejo nevarno blago. Slabo vreme in močni vetrovi, ki so verjeli, da je vzrok za izgubo zabojnikov.
Incident 60 navtičnih mil off severozahodni Franciji.
Svendborg Maersk je danski zastavico tovorna ladja je 347 metrov dolga in je bila zgrajena leta 1998.
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Sr Feb 19, 2014 15:48

Grega295 napisal/-a:http://www.sjofartsnyheter.se/2014/02/17/svendbord-maersk-har-tappat-ca-50-containrar.-20493535?1287078374

Slika

Ladja Svend Tabela Maersk medelat, da pred tremi dnevi, izgubil okoli 50 zabojnikov s surovimi vremenu.
Danski pod zastavo plovilo je poslala signal, da vse ladje, v bližini incidenta, ki je opozoril, izgubljenih zabojnikov. Maersk potrdi, da nobena od zabojnikov, ki vsebujejo nevarno blago. Slabo vreme in močni vetrovi, ki so verjeli, da je vzrok za izgubo zabojnikov.
Incident 60 navtičnih mil off severozahodni Franciji.
Svendborg Maersk je danski zastavico tovorna ladja je 347 metrov dolga in je bila zgrajena leta 1998.

Google translate Slika

Ampak 50 kontejnerjev, plutajučih naokrog, ni šala.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

Da bo nadaljevanje povezano še od tu...

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Če Feb 20, 2014 19:34

Kontejnerji...
    Ne le petdeset... Samo v približno tistem času je bilo po Atlantiku okrog zahodnih obal Evrope (in okrog Velike Britanje...) na sveže raztresenih vsaj še enkrat toliko kontejnerjev.

Nekaj so jih tudi poiskali in izvlekli, nekaj se jih je verjetno potopilo...

Na nekaj podobno izgubljenih so mogoče lani med novembrom in februarjem naletela katera od tistih jadrnic tekme Vendee globe, ki so izgubile ali imele poškodovano kobilico, prva od njih že prvi dan tekme v ravno v Biskajskem zalivu, kjer je tokrat tehle petdeset izgubila "Svendbord Maersk".

Več o tem tule kako in zakaj do takega izgubljanja kontejerjev (in še česa) v tem času pride pa v temi o vremenu na Atlantiku v začetku leta 2014 v podforumu o vremenu.

Google Translate
    Da Google Translate šepa, je pa po eno plati božji dar... tako vsaj vsi tisti zlonamerni programi (še) ne uspejo s prepričljivo Slovenščino.

Je pa to, da GT prevede ime ladje "Svendbord Maersk" v "Svend Tabela Maersk", torej prelomi eno besedo iz imena v dve in eno (slabo) preved, pa že kar malo 'biser' prevajanja.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov