težava

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

mitja12
Praporščak

težava

OdgovorNapisal/-a mitja12 » Pe Jul 25, 2014 18:41

Zdravo. 1se opravičujem ker pišem v to temo nisem vedel kam bi pisal. No uglavnem jutri grem nadopust na pašman in danes probam zalaufat motor-mercury super america 25-50. In nelzalaufa sam vergla pok mehanika pogleda zrihta umazanija je prisla iz rezervarja... no in za zalaufava in kar narnkrat ni urka najprej je se nekaj blo in ugasene podre va use pogledava impeler in katasttofa use stopleno prav da bo treba use menjat impeler ohišje pumpe use in v juci niso meli ohišja.in sva samo impeler zamenjala in probala vode sezmer nemece vn. Prav mahankar da vrjetn vlece zrak ker nedihta ker je ohišje črpalke treba menjat. Ker je skrivleno al nevem kaj... in zdej sm se odlocu da tak covn pelm na pašman in me zanima kje je tam kakšen mehankar enga sm v tkonu kontaktiral pa prav najprpelm ... zdej pa še vas sprašujem če veste kje je kakšn mehankar k zna to uštimat na pašmanu
nac
Admiral

OdgovorNapisal/-a nac » Pe Jul 25, 2014 19:14

Prvo se pisat nauči,potem pa lahko greš na dopust!!!!
Uporabniški avatar
elbarto
Admiral

OdgovorNapisal/-a elbarto » Pe Jul 25, 2014 19:16

lubi jezus, po prvi vrstici nisem več vedel, kaj berem...
jao..
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Jul 25, 2014 20:05

Res je neugodno napisano, kar zadeva jezik, ampak vseeno...

Problem ni jasno opisan...

Kako si poskusil pognati motor? Kar tako, v sodu, 'na slušalke', montiranega na čolnu?

Vergla nezalaufa ugibamo, da ni bilo iskre ali goriva

Pok mehanika je verjetno poklical mehanika

pogleda zrihta umazanija je prišla iz rezervoarja - to ugibam, da je ugotovil, da iskra je ni pa goriva in razdrl, očistil pot goriva in uplinjač(e) in zadevo spet sestavil

Ali je menjal kak filter vmes, ali je dal kak filter, če ga ni bilo... tega pa ne znam uganiti. Pa če je kdo spraznil in temeljito očistil tank...

'Ni urka' uganem 'ni curka'. Od kod bi tam bilo stopljeno - ni jasno.

Nadaljnji opis pove, da se na mašino sam (še) ne razumeš ... kar pomeni, da boš rabil mehanika, ki bo znal in imel čas - in najbrž bo zlasti drugo v tem času sezone problem.

Nič ne vemo, ali je sicer motor bil vzdrževan (če ni bil zdaj, kdaj je bil zadnjič...?)

Mehanik v Tkonu - ali sicer tam okrog na Pašmanu bo lahko znal, ampak ali bo imel del, kako hitro bi ga dobil, ali bo sploh imel čas... In v tem času verjetno tam popravilo - če ne boš znal reči lepe besede in imel kar nekaj sreče - ne bo ravno poceni.

Ampak zdaj po 'prevodu' in komentarju bo mogoče kdo od ostalih lahko povedal za kakega mehanika na pašmanu, ki bi vseeno lahko...
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
al

OdgovorNapisal/-a al » Pe Jul 25, 2014 20:12

elbarto napisal/-a:lubi jezus, po prvi vrstici nisem več vedel, kaj berem...
jao..

hahaha
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Jul 25, 2014 20:14

Ja saj ko - če - bo spet plul, se bo dalo lepo smejati temule.

Pok mehanika bi se dalo prevesti tudi 'pokopljem menahika' ampak recimo da ga drezamo potem, ko se tokrat izvleče.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Wisdom

OdgovorNapisal/-a Wisdom » Pe Jul 25, 2014 20:18

Mitja12,

če se ne motim, si že prej imel težave z motorjem. Tako zgleda, kot da sta ga z mehanikom uspela zagnati in nato se je v vodni črpalki vse stopilo (impeler). Kaj nista to storila ali z slušalkami za izpiranje motorja ali pa z ustreznim sodom napolnjenim z vodo?

Priporočam ti, da čoln raje pustiš doma, kajti servis te bo za ta stari motor (tudi jaz imam nekaj takšnega, vendar v dobrem in delujočem stanju) prišel več kot je motor vreden. Raje razmisli o nečem sodobnejšem (tudi jaz razmišljam). Če si nočeš pokvariti dopusta (in tvojim najbližjim) si raje za dan ali dva najemi čoln kar tam, kjer boš dopustoval.

Moj nasvet je dobrohoten.
mitja12
Praporščak

OdgovorNapisal/-a mitja12 » Pe Jul 25, 2014 23:57

Morjeplovci se vam opravičujem za pisanje.Pisal sem na delovnem mestu ;) živčen in na telefon, med tem sem imel opravke in zato je zmešnjava. Motor dela samo curka ni.In delov ne dobiva z mehanikom v tako kratkem času. In sem že govoril z mehanikom v Tkonu naj pripeljem v ponedeljek in bomo povsej vrjetnosti zrihtali. Sem optimist!!!

Se opravičujem!-(pisava)
Lp. Mitja
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » So Jul 26, 2014 07:30

Dobro da si se spomnil zadnji dan pred dopustom... na Pašmanu bodo zihr imeli rezervne dele :twisted:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost