avtomatski menjalnik
Moderatorji: moderator2, moderator
avtomatski menjalnik
Pozdravljeni, tema vlih ne sodi sem, sam mogoče bo kdo pomagal. Na mercedesu a180 cdi let 2006 se zaganja avt.menjalnik pri minimumu, eni pravijo da je neka elektronika od menjalnika šla. A se kdo spozna nato ali koga pozna ki to šraufa. lp
To ti je serijska napaka na menjalnikih ma MB 169 in MB 245.
Imas senzor brzine na elektroniki menjalnika in javlja napacne podatke naprej, zato elektronika ne dela pravilno. Ko ti elektrinika zazna napako ti izpise napako na zaslonu.
Na servisu menjajo le celo elektroniko za cca 1.600€, pri švercarjih pa jo dobiš za okoli 1.200€.
Vedno pa mora biti nova, ker je vezana na šasijo samo na tvoj avto.
Lahko pa daš snzor popravljat na avtoelektroniko v Črnuče (Rajko).
Meni so to popravili in dela brez problema in sm dobil še garancijo.
Ta varijanta ti je najcenejša.
Upam da ti bo v pomoč!
Imas senzor brzine na elektroniki menjalnika in javlja napacne podatke naprej, zato elektronika ne dela pravilno. Ko ti elektrinika zazna napako ti izpise napako na zaslonu.
Na servisu menjajo le celo elektroniko za cca 1.600€, pri švercarjih pa jo dobiš za okoli 1.200€.
Vedno pa mora biti nova, ker je vezana na šasijo samo na tvoj avto.
Lahko pa daš snzor popravljat na avtoelektroniko v Črnuče (Rajko).
Meni so to popravili in dela brez problema in sm dobil še garancijo.
Ta varijanta ti je najcenejša.
Upam da ti bo v pomoč!
To je problem vseh menjalnikih na MB!
Imam ze dolgo vec MB avtomobilov z avtomatskimi menjalniki in na dveh se mi je to že zgodilo.
Mehansko je vse okey, samo en del na elektroniki se pokvari in to je vedno senzor hitrosti.
Že 20 let vozim MB (ne istega 20 let) in poznam vse hibe, tako da sem preprican da se ni pojavila neka nova napaka, ampak enako kot meni in ostalim, ki jih poznam.
Menjava olja in filtra v menjalniku, ter popravilo elektronike v Lj stane okoli 500€ (Brez ddv!), nikakor pa 800€!
Drugače oa je samo servis menjalnika na AC okoli 320€ plus ddv!
Sicer pa je tovarniška številka te elektronike oz plate A 169 370 11 06
Naj pa Peškan pove iz prve roke če se motim?
Sej da preveriš cene po celi Slo ne rabiš biti genij?
Res pa da v teh 500€ ni tvoje 300€ provizije:)
V UK se tudi ena firma s tem ukvara in te pride okoli 300€,
Moraš pa jim poslat po pošti in ko propravijo dobiš nazaj.
So pa tudi čez luzo in še kje so taki mojstri, v US stane popravilo tega okol 200€ plus postnina!
http://www.ebay.com/itm/Mercedes-w245-w ... 1417443502
Imas tudi Bulgara za podobno ceno: http://aboltd.trustpass.alibaba.com/pro ... epair.html
Tex, kolikokrat si ze imel MB + problem z menjalnikom in da si ga uspešno rešil in da veš da 800€ ni drago? Pa da si ga za svoj denar popravljal?
Sem mislil, da je forum med drugim, da si pomagamo in izmenjujemo informacije, ne razumem zakaj se razburjaš na mene?
Imam ze dolgo vec MB avtomobilov z avtomatskimi menjalniki in na dveh se mi je to že zgodilo.
Mehansko je vse okey, samo en del na elektroniki se pokvari in to je vedno senzor hitrosti.
Že 20 let vozim MB (ne istega 20 let) in poznam vse hibe, tako da sem preprican da se ni pojavila neka nova napaka, ampak enako kot meni in ostalim, ki jih poznam.
Menjava olja in filtra v menjalniku, ter popravilo elektronike v Lj stane okoli 500€ (Brez ddv!), nikakor pa 800€!
Drugače oa je samo servis menjalnika na AC okoli 320€ plus ddv!
Sicer pa je tovarniška številka te elektronike oz plate A 169 370 11 06
Naj pa Peškan pove iz prve roke če se motim?
Sej da preveriš cene po celi Slo ne rabiš biti genij?
Res pa da v teh 500€ ni tvoje 300€ provizije:)
V UK se tudi ena firma s tem ukvara in te pride okoli 300€,
Moraš pa jim poslat po pošti in ko propravijo dobiš nazaj.
So pa tudi čez luzo in še kje so taki mojstri, v US stane popravilo tega okol 200€ plus postnina!
http://www.ebay.com/itm/Mercedes-w245-w ... 1417443502
Imas tudi Bulgara za podobno ceno: http://aboltd.trustpass.alibaba.com/pro ... epair.html
Tex, kolikokrat si ze imel MB + problem z menjalnikom in da si ga uspešno rešil in da veš da 800€ ni drago? Pa da si ga za svoj denar popravljal?
Sem mislil, da je forum med drugim, da si pomagamo in izmenjujemo informacije, ne razumem zakaj se razburjaš na mene?
zanimivo, jaz nisem imel nikoli problemov...
Mi poveš, kam naj peljem v Ljubljano na popravilo in menjavo olja,če bom to potreboval ?
Popravila je bilo drugače samo 300eu, ostalo je bila moja provizija,kaj pa te sedaj to peče ?
Super, v UK, ali pa US pošiljat zaradi take malenkosti, drugič bom dal kar tvoj kontakt, pa boš ti to uredil...
pa naj pove Pešekan, meni se je zdel zadovoljen, jaz sem dal samo kontakt, od majstra,ki se z tem ukvarja...
Mi poveš, kam naj peljem v Ljubljano na popravilo in menjavo olja,če bom to potreboval ?
Popravila je bilo drugače samo 300eu, ostalo je bila moja provizija,kaj pa te sedaj to peče ?
Super, v UK, ali pa US pošiljat zaradi take malenkosti, drugič bom dal kar tvoj kontakt, pa boš ti to uredil...
pa naj pove Pešekan, meni se je zdel zadovoljen, jaz sem dal samo kontakt, od majstra,ki se z tem ukvarja...

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Tex napisal/-a:zanimivo, jaz nisem imel nikoli problemov...
Ni nujno da se ravno vsi menjalniki pokvarijo, kakor imas smolo.
Materiala (olje in filter v menjalniku) v tem primeri za model 169 (mb a klasa), je za cca 200€.
Ostalo pa je mehankarjevo delo in placilo enostavnega popravila elektronike, kateri temelji predhodnem razvoju znanja.
Ti ga kar pelji tvojemu za 800€ ko se ti bo pokvaril, ostali pa mi lahko na zs pišejo in jim dam kontakte od vseh mojstrov, ki sem jih preveril.
Peškanu je tvoj mehanik popravil enako dobro kot bi to storili fantje v Lj, v to ti ne dvomim. Kar pa se cene tiče, pa sem svoje mnenje že povedal.
Mene za tvojo provizijo ne peče, ker si si jo zaslužil, saj si nekaj naredil za to:)
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost