HR davek na plovila - SLO rezidenti
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Marchi napisal/-a:Ali ima kdo idejo, kako plačati upravno pristojbino za "Istarsko županijo", brez da moram iti v Pulo. Če sem prav razumel, se to plača s koleki pri notarju.
Može Jože. Tole je odgovor "šefa davčne za Istro":
Poštovani…evo račun na koji se može uplatiti…a možete i kupiti takse kad dođete u Htrvatsku i poslati običnom poštom na našu adresu…Ukoliko platite na ovaj račun samo nam pošaljite skeniranu uplatu, hvala
Dorino Rajković.
UPRAVNE PRISTOJBE
· PRORAČUNA REPUBLIKE HRVATSKE HR1210010051863000160
s pozivom na broj odobrenja HR68 5002- 68355320042
BANKA: Hrvatska narodna banka, Trg hrvatskih velikana 3, Zagreb 10000, Hrvatska
SWIFT CODE: NBHRHR2XXXX
Nazadnje spremenil Marchi, dne Po Sep 08, 2014 18:42, skupaj popravljeno 1 krat.
Ta link ne dela :
LINK
Uredil pajer1, moderator. Direktni link je bil predolg!
Sploh pa ne vem kje bi dobil to v hrvaščini.
Dobil sem odločbo hrvaške davčne uprave, naše pa ne. Kaj mi svetujete da naredim, prečital sem vse poste pa se ne znajdem najbolj. Cifra se mi ne zdi ravno visoka, ne vem pa koliko bi plačal pri nas ?
Pa še to, če plačam na hrvaškem je potem to zaključeno ali moram davek plačevati še pri nas ?'
LINK
Uredil pajer1, moderator. Direktni link je bil predolg!
Sploh pa ne vem kje bi dobil to v hrvaščini.
Dobil sem odločbo hrvaške davčne uprave, naše pa ne. Kaj mi svetujete da naredim, prečital sem vse poste pa se ne znajdem najbolj. Cifra se mi ne zdi ravno visoka, ne vem pa koliko bi plačal pri nas ?
Pa še to, če plačam na hrvaškem je potem to zaključeno ali moram davek plačevati še pri nas ?'
Evo
http://e-uprava.gov.si/storitve/pridobi ... sju?id=970
Če plačaš tam ni treba tu in obratno
Če tu nisi prejel odločbe, potem nisi prijavil plovila. Ali si? Ne bi bilo slabo to urediti.
http://e-uprava.gov.si/storitve/pridobi ... sju?id=970
Če plačaš tam ni treba tu in obratno
Če tu nisi prejel odločbe, potem nisi prijavil plovila. Ali si? Ne bi bilo slabo to urediti.
AS napisal/-a:Kje pa dobim potrdilo o rezidenstvu Slo ? Na davčni ?
Nisem prijavil plovila, sploh ne vem kje in kako ? Kako pa si izračunam davek koliko bi ga plačeval pri nas
Ne vem , če sem petkrat kliknil, da sem dobil DURS.
TUKAJ , boš našel večino odgovorov.
Copy paste!
Kaj mora vedeti in storiti lastnik vodnega plovila?
Davek na vodna plovila in dodatni davek od plovil plačujejo lastniki plovil, daljših od pet metrov, ki so vpisana v evidencah plovil, vzpostavljenih na podlagi zakonov, ki urejajo plovbo po morju in celinskih vodah, razen plovil v gradnji. Oba davka plačujejo tudi lastniki – rezidenti Republike Slovenije od plovil, ki izpolnjujejo tehnične pogoje za vpis v navedene evidence, vendar vanje niso vpisana ali pa so registrirana v tujini.
Davčna obveznost davka na vodna plovila in dodatnega davka od plovil se ugotavlja za obdobje koledarskega leta kot seštevek splošnega dela obveznosti, dela obveznosti, ki se nanaša na dolžino plovila in dela obveznosti, ki se nanaša na moč pogona plovila in se za posamezno plovilo izračuna takole:
višina letne obveznosti = splošni del obveznosti + (obveznost za vsak meter x dolžina plovila) + (obveznost za vsak kilovat x moč pogona v kilovatih), pri čemer se za davek na vodna plovila upoštevajo zneski iz preglednice:
Razred dolžine plovila
(v metrih)
Splošni del obveznosti za plovilo
(v evrih)
Obveznost za vsak meter plovila
(v evrih)
Obveznost za vsak kilovat moči pogona
(v evrih)
Pri ugotavljanju davčne obveznosti iz naslova dodatnega davka od plovil pa se upoštevajo zneski iz naslednje tabele:
Razred dolžine plovila
(v metrih)
Splošni del obveznosti za plovilo
(v eurih)
Obveznost za vsak meter plovila
(v eurih)
Obveznost za vsak kilovat moči pogona
(v eurih)
Če je davčni zavezanec postal lastnik plovila med koledarskim letom, se obveznost ugotovi za dejansko obdobje lastništva plovila, sorazmerno glede na čas lastništva v koledarskem letu.
Davek na plovila in dodatni davek od plovil se ne plačata za plovila, ki so potrebna za opravljanje registrirane dejavnosti. To pa ne velja za plovila, ki se uporabljajo:
hkrati za zasebne namene (tu so mišljeni lastnikovi družinski člani, njihovi zaposleni delavci in njihovi družinski člani ter z njim poslovno povezane osebe) in za namene opravljanja registrirane dejavnosti,
za plovila, ki so naložba v kapital in se ne uporabljajo za opravljanje dejavnosti.
Če plovilo izpolnjuje pogoje za vpis v evidenco plovil, pa vanjo ni vpisano, mora davčni zavezanec sporočiti davčnemu uradu podatke, ki se vodijo v davčni evidenci, v roku tridesetih dni po nabavi plovila in v istem roku tudi vse spremembe, ki vplivajo na obdavčitev.
Podatke in spremembe podatkov sporočajo na obrazcu, ki je objavljen v pravilniku o obrazcu za prijavo podatkov o vodnem plovilu oziroma prijavo sprememb podatkov o vodnem plovilu (Uradni list RS, št. 138/06). Povezava do prijave podatkov o vodnem plovilu in navodil, ki si jih lahko natisnete in jih uporabite za izpolnitev svojih davčnih obveznosti.
Davčni organ odmeri davek na vodna plovila in dodatni davek od plovil za koledarsko leto po uradni dolžnosti na podlagi podatkov iz davčne evidence na dan 1. januarja tekočega leta, najpozneje do 28. februarja tekočega leta.
Za plovila, ki so vpisana v davčno evidenco po 1. januarju tekočega leta oziroma za spremembe, ki so davčnemu uradu sporočene po tem datumu, davčni urad izda odmerno odločbo v roku tridesetih dni od dneva, ko je davčni urad vpisal plovilo prvič v davčno evidenco oziroma od dneva, ko je v davčno evidenco vpisal spremembo podatkov, ki vplivajo na višino davčne obveznosti.
Če lastnik plovilo proda med koledarskim letom ali če je plovilo ukradeno ali uničeno ali če je izpisano iz evidence plovil zaradi dotrajanosti, lahko davčni zavezanec pri davčnem uradu zahteva vračilo že plačanih davkov ali odpis plačila odmerjenih, toda še neplačanih davkov, vendar le pod določenimi pogoji, ki so navedeni v zakonu o davku na vodna plovila.
Več o davku na vodna plovila in dodatnem davku od plovil, si lahko ogledate na spletni strani DURS.
LP
.
Nazadnje spremenil pajer1, dne Po Sep 08, 2014 23:05, skupaj popravljeno 1 krat.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
AS napisal/-a:Uh hvala, ravno gledam !
Samo še nekaj, dve tabeli sta , ne razumem katero naj upoštevam, velika razlika je med njima
Umiri se, dihaj in počasi še enkrat prečitaj.
Malo heca, ne jezi se!
Razlika med tabelama je, toda to je nepomembno, ker moraš plačat oba davka po tabelah.
Prva tabela je splošni davek, druga je pa dodatni davek.
LP
.
pajer 1
AS napisal/-a:Ojoj
imam 11,20 m in pa 456 kw !!
In zakaj zdaj ojoj?
Si tako zajamral, da sem te mislil poslat na karitas.
Če imaš za futrat te kilowate in za to dolžino banje plačuješ marino, se ne pritožuj.
Bodi dedec in poravnaj svoje obveznosti.
Takle mamo, kaj čmo! Za ta dnar je to to!
Glej, morda pa ni najnovejši letnik in potem se davek takoj zniža.
LP, razumi moje pisanje kot dobronamerno, brez zlobe
.
pajer 1
http://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CB8QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.alegris.si%2Fdownload%2Fkalkulator_davek_na_plovila_v2.xls&ei=K5cOVNSDPc_eav2DgaAJ&usg=AFQjCNGIIu7c9KnO1zU7rj3VRzmvNNssdA&bvm=bv.74649129,d.d2s&cad=rja
Tole je Adminov kalkulator za izračun davka. Lanski sicer. Meni je za letos še točno izračunal.
Tole je Adminov kalkulator za izračun davka. Lanski sicer. Meni je za letos še točno izračunal.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost