Slovensko morje 2014
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Škombre
Pozdrav...
Tud ribiči iz planin se kdaj mal lotevamo ribolova iz čolna, pa me po zadnjem uganjanju tega prijetnega opravila zanima (če ima seveda kdo mnenje) zakaj so prijemi skuš in ostalih rib letos po občutku tako hudo na previdno...kot se spominjam pred časi je skuša vabo popadla in zategnila na polno, sedaj pa samo majhno grizljanje in ko je zateg uspešen, sledi prijetno teška riba na trneku. Je to kot čas v letu ali je riba vse bolj premetena in previdna...Petru pa hvala za približno lokacijo...bom poskusil naslednjč, čeprav vemo, da se je najbolje kar pridružiti skupinici čolnov, kateri so že na morju pa vsak nekaj ujamemo. Se pa seveda rad priključim kdaj, če komu manjka sodelavec na čolniču...
Tud ribiči iz planin se kdaj mal lotevamo ribolova iz čolna, pa me po zadnjem uganjanju tega prijetnega opravila zanima (če ima seveda kdo mnenje) zakaj so prijemi skuš in ostalih rib letos po občutku tako hudo na previdno...kot se spominjam pred časi je skuša vabo popadla in zategnila na polno, sedaj pa samo majhno grizljanje in ko je zateg uspešen, sledi prijetno teška riba na trneku. Je to kot čas v letu ali je riba vse bolj premetena in previdna...Petru pa hvala za približno lokacijo...bom poskusil naslednjč, čeprav vemo, da se je najbolje kar pridružiti skupinici čolnov, kateri so že na morju pa vsak nekaj ujamemo. Se pa seveda rad priključim kdaj, če komu manjka sodelavec na čolniču...

-
- Viceadmiral
morosito napisal/-a:danes zjutraj sem bil na meji z italijo...od debelega enih 6km proti monfalcone....lovil sem na sveze pidoce...sami neki debeli riboni...pa kaksna skusica...in dve debele "gallinelle"...zda tocno ne vem slovenski izraz
Gallinela je verjetno kokot ali lastavica. Izvlečena iz vode spušča čudne glasove, sprednje trebušne plavuti, ko razpre, pa so velike in zelo lepe. Prejšnji teden sem bil z znancem, na enaki lokaciji (vremenska boja), pa je bilo bolj slabo. Nekaj malih molov, pet škombrov in to je to. Od pete zjutraj do ene popoldan. Je pa voda parkrat prav zavrela od manjših rib. Kaka tuna, ali pa delfini, sam jih ni bilo za videt.
lp
Ne pusti se povlečt dol na njihov nivo. Tam so v prednosti.
Še en 6.3 kilaš iz slovenskega morja.. (Sašo Moškon)

Nazadnje spremenil peterv6i, dne Če Sep 11, 2014 22:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Lica
Še ena iz našega morja.

Pomoč :-)
Kje to najlažje ujet kakšno skušo...pismo se mi kar oči solzijo, ko gledam te lepe repke, sam pa največkrat mali ribončki in menule...mal svetovanj bi prosil in mogoče kakšna usmeritev na lokacijo...pa kako je važno glede brumanja ? Hvala že v naprej za kakšen odgovor in help 

Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti