Dobri pregovori in misli

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Sep 22, 2014 19:24

Ena teoretična od dežurnega teoretika...

Velik užitek je kihniti - še posebej kak teden ali dva po tem, ko si imel nalomljeno kako rebro in to spet gre, ne da te vsakič zvije...
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Sep 23, 2014 10:24

Osel gre le enkrat na led...

Kaj pomeni ljudska modrost, da gre osel le enkrat na led:

Osla že prvi nesrečni stik za vedno odvrne, da bi se še kdaj spopadel z oviro.
Osel je trmast, zato ga prva napaka ne izuči, ampak še enkrat isto naredi.
Niti osel ni tak bedak, da bi dvakrat naredil isto napako.
Osel je osel, ker sploh gre na led.

Katera od štirih možnosti je pravilna?

Oton Župančič:

Osel gre le enkrat na led, baš to je oslovsko, modrec ve: danes sem padel, jutri bom plesal po njem.

Poznal, ampak nisem vedel, da je Župančičeva

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
nac
Admiral

OdgovorNapisal/-a nac » To Sep 23, 2014 11:37

MT- potemtakem tudi previdnost ne bi bila mati modrosti,če bi bila pri "tisti zadevi" količkaj previdna,a ne? Ne štima vse vedno.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Sep 23, 2014 11:39

Temeljni zakon vesolja - po mojem - ni entropijski ali kateri drugi od fizikalnih, ampak Murphy-jev.

In previdnost, s katero se pretirava, tudi ni dobra.

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Če Sep 25, 2014 19:34

marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » Pe Sep 26, 2014 08:57

Marjan Tomki napisal/-a:Ena teoretična od dežurnega teoretika...

Velik užitek je kihniti - še posebej kak teden ali dva po tem, ko si imel nalomljeno kako rebro in to spet gre, ne da te vsakič zvije...

Za nektere je tut velik užitek kihnit, ko prebirajo razne "pametne prispevke" raznih vanabi pametnjakovičev, katerih prebiranje povzroča drisko.
Ne pusti se povlečt dol na njihov nivo. Tam so v prednosti.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Sep 26, 2014 11:20

marenostrum napisal/-a:Za nektere je tut velik užitek kihnit, ko prebirajo razne "pametne prispevke" raznih vanabi pametnjakovičev, katerih prebiranje povzroča drisko.

Tudi nekateri tvoji prispevki so dobro odvajalo.

Mimogrede, z izjemo 'pomečkane' tujke in enega 'tut' tokrat zelo lep jezik.

marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » So Sep 27, 2014 09:27

Marjan Tomki napisal/-a:
marenostrum napisal/-a:Za nektere je tut velik užitek kihnit, ko prebirajo razne "pametne prispevke" raznih vanabi pametnjakovičev, katerih prebiranje povzroča drisko.

Vem da so. Ampak se nikakor ne morejo kosati z tvojimi :lol:

Kje ti vidiš kako tujko :?: :roll:

Pa še "pregovor"

"Ni vse v življenju vikipedija. Nektere stvari morš tut razumet kaj pomenijo".

No tuki pa nastane problem pri tebi. Nihče pač ni popoln :lol:
Ne pusti se povlečt dol na njihov nivo. Tam so v prednosti.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Sep 29, 2014 10:24

marenostrum napisal/-a:
Marjan Tomki napisal/-a:

Vem da so. Ampak se nikakor ne morejo kosati z tvojimi :lol:

Kje ti vidiš kako tujko :?: :roll:

"vanabi"

Iz want-to-be že v angleščini v wanna be in naprej pomečkano v wannabe
pa še ti v vanabi
marenostrum napisal/-a:Pa še "pregovor"

"Ni vse v življenju vikipedija. Nektere stvari morš tut razumet kaj pomenijo".

No tuki pa nastane problem pri tebi. Nihče pač ni popoln :lol:

Ni pravila brez napake, pravi (paradoksalen) pregovor.

Torej... nihče ni popoln... razen mogoče tebe.

Ti si po po vsem sodeč samo po njihovih prispevkih na forum sposoben diagnosticirati probleme oseb, ki jih sicer najbrž ne poznaš...

Zanimivo, koliko se ukvarjaš z mojim pisanjem na forum. Ampak v glavnem so to mnenja - recimo namigovanje na to kaj je pravo plovilo in oziroma kaj ni - ipd. - ne pa kaj o tem, kaj kje od tistega, kar sem napisal, ni držalo.

Tale - dobrodošle - popravke dobim od drugih.

Kar zadeva wikipedijo pa... tudi tisto, kar piše v njej - če te to seveda zanima - je dobro, če razumeš.

Edit: nekaj mojih zatipkanih - ricimo -> recimo ipd. - opaženo in popravljeno. Navedka pa nisem spreminjal.
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Če Okt 22, 2015 10:58, skupaj popravljeno 1 krat.

janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Po Sep 29, 2014 13:08

Ita vija oba nekam, pa nam dajta MIR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :!:
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Po Sep 29, 2014 20:35

Al si pa izmenjajta mobi številki in se u živo "spolno nadlegujta", al pa vsaj po zs, nas ne zanima kateri ima krajšega! :wink:

Aja, pa da ne zaidem s teme še en pregovor: Bodi zadovoljen z majhnim, ker ti velik NE bo nikol zrastu :lol:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Nov 17, 2014 06:25

janadino napisal/-a:Ita vija oba nekam, pa nam dajta MIR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :!:

Hvala za ta nauk - čeprav za zdaj še vedno ne vem, česa se moram iz tega naučiti. Dalje tule.

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Dec 16, 2014 17:54

"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for dinner. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote.” Benjamin Franklin

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Jan 12, 2015 16:36

Carl von Clausewitz:
    Business is War

'Prepesnjeno':
    Obstoj v poslovnem svetu je v bistvu podoben vojni.

Si velja zapomniti...
    Tega se je treba zavedati tudi, ko te prepričujejo, da je treba prodati vse, kar premoreš vrednega in s čimer bi se sicer lahko trajno preživljal. Kot če kdo kmeta prepričuje, naj proda vso zemljo od kmetije...

Clausewitz je sicer bil vojak, častnik in teoretik vojne v Napoleonovem času in njegovi spisi so bistven del evropske vojaške klasike.

Na stavek 'Business is War' sem prvič naletel v 'triler' detektrivki
    Rising Sun. Zgodba se - zanimivo in prepričljivo - vrti okrog uboja v ozadju japonskega prevzema ključne ameriške računalniške tvrtke.

Connor explains to Smith how in Japanese culture, business is war, and it is meant literally. According to AllReaders.com, “…the famous Japanese saying ‘Business is War’ applies everywhere…” (Krishnamurthy). He tells him how anything will be done in order to have a successful business. In fact, that is the idea that the theme of the book revolves around.

Sicer pa marsikje študijski program poslovnih smeri (MBA, Master of Business Administration) obsega tudi preučevanja dela
    Umetnost vojne, ki ga je pred približno 2500 leti (domnevno) napisal Sun Zi.

Veliko nas pa je naivnih...

Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Jan 12, 2015 16:44

Marjan Tomki napisal/-a:Sun Zi

Sun Cu (Tzu) :wink:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti