Dobri pregovori in misli

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Jan 12, 2015 18:23

H2O napisal/-a:
Marjan Tomki napisal/-a:Sun Zi

Sun Cu (Tzu) :wink:

kaj sedaj a ima wiki napako, a se je MT zatipkal ?
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Jan 12, 2015 19:36

Seveda se nobenemu od vaju ni dalo klikniti na povezavo...

Povezava na 'kritizirani' prispevek na prejšnji strani
Sun Tzu or Sun Zi(孙子)

Vir pod zgornjo povezavo pa je http://history.cultural-china.com, ne Wikipedia. Citat je pa tukaj na začetku besedila.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Jan 12, 2015 19:48

Marjan Tomki napisal/-a:Seveda se nobenemu od vaju ni dalo klikniti na povezavo...

Meni se je celo dalo knjigo prebrat :wink:
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Jan 12, 2015 20:06

Povezava na Project Gutenberg z (brezplačno, public domain) celo Sun Zi-jevo knjigo je za tiste, ki jih to zanima - in ki ne bi radi, da bi njihov nasprotnik poznal - in v poslovanju na njih uporabljal - tam opisane finte, oni jih pa ne bi poznali.

Če koga ne zanima, pa pač ne klikne.

Če meniš, da je kdo kaj napisal narobe, pa ne škodi, če preveriš, preden pišeš. Seveda velja to tudi zame.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Jan 12, 2015 20:31

Marjan Tomki napisal/-a:Povezava na Project Gutenberg z (brezplačno, public domain) celo Sun Zi-jevo knjigo je za tiste, ki jih to zanima - in ki ne bi radi, da bi njihov nasprotnik poznal - in v poslovanju na njih uporabljal - tam opisane finte, oni jih pa ne bi poznali.

A si jo prebral?
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Jan 12, 2015 20:36

Ne cele, povezava je tu prav za to, da si mi je ni treba zapomniti za takrat, ko grem naslednjič brat - bodisi kak del še enkrat, bodisi naprej od tam, do koder sem prebral.

Mimogrede, moj vtis je, da je ta knjiga podobna kot tale tema - najbrž ni napisana za to, da jo - ne da vmes nekajkrat prespiš - bereš od začetka do konca.

Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Jan 12, 2015 21:23

a pol to ni iz Wikija ?
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Sashs
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Sashs » To Jan 13, 2015 13:07

Marjan Tomki napisal/-a:Ne cele, povezava je tu prav za to, da si mi je ni treba zapomniti za takrat, ko grem naslednjič brat - bodisi kak del še enkrat, bodisi naprej od tam, do koder sem prebral.

Mimogrede, moj vtis je, da je ta knjiga podobna kot tale tema - najbrž ni napisana za to, da jo - ne da vmes nekajkrat prespiš - bereš od začetka do konca.

a tos tud prepisal iz vikija...
:twisted:
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Jan 19, 2015 11:14

Tex-ov 'podpis':
Tex napisal/-a:It's not the size of the boat, it's the motion of the ocean!

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Feb 20, 2015 01:12

It is not the strongest of the species that survives,

nor the most intelligent, but the one

most responsive to change.

—Charles Darwin

Od tule

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

Za izpit iz navigacije...

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Mar 23, 2015 10:11

Za izpit iz navigacije...
hrast napisal/-a:Kar mi je znano, so vsi kanali plovni s čolnom, ker je marsikje edini dostop do polja po vodi. Sicer se pa drži rekla:"Čitaj kartu a pitaj seljaka".

Lp hrast

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Maj 12, 2015 09:56

Moj dedek - KuK gimnazijski profesor in Kraljevina-SHS gimnazijski profesor je v FNR/FLR/SFR Jugoslaviji - zame takrat malega mulčka ex cathedra, torej 'papeško nezmotljivo' - rekel:

"Politika je najbolj svinjska in smrdljiva kuhinja, kar jih je. Izogibaj se je!"

Imel je izkušnje in praviloma je imel prav na vseh področjih, o katerih je kaj povedal, in poleg tega je enako mnenje je izražalo veliko ljudi iz okolja, v katerem sem rasel.

Tem besedam sem verjel precej deset let. Ampak...

Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Maj 12, 2015 14:50

Politika je kurba

...z istega filma kot titej :wink:
https://medisken.si
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » To Maj 12, 2015 22:09

Meni najljubša misel od Alberta Einsteina: Samo dve stvari sta neskončni. Vesolje in pa človeška neumnost. Ampak za vesolje nisem čisto prepričan.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Maj 13, 2015 10:05

No society can survive without communication.
Applies to any society, not human only.
Original

Nobena skupnost ne more preživeti brez sporazumevanja.
Velja za kakršno koli skupnost, ne le za človeške.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost