byboat
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
byboat
Mi lahko kdo pove če je ful razlika pri byboatu če je trdo dno in pa mehko?
Te ki majo trdo dno mi je problem dno ker ma kobilico in mislim da bi se mi prevračal uzadaj zvezan(guncal levo desno)
Te ki majo trdo dno mi je problem dno ker ma kobilico in mislim da bi se mi prevračal uzadaj zvezan(guncal levo desno)
- odvisno koliko imaš veliko barko in s tem prostora za bayboat
- s tem povezano, koliko ljudi naj bi se naenkrat z njim vozilo
- koliko denarja in kakšen motor
- mehko dno je lažje in hitreje zložljivo (zavzame manj prostora)
- trdno dno je bolj trpežno in ima ob kobilici boljše plovne lastnosti, pri večji hitrosti
Jaz imam na 11,5m jadrnici bayboat, mehko dno, 185cm, 2,5KM. Dovolj do obale in nazaj.
Bom pa verjetno nabavil cca 230-250cm, 4-6KM, ker bi rad včasih barko zasidral za par dni in na lokaciji z bayboatom crusal naokoli.
Pozabi, da boš 14 dni za sabo vlekel čoln. Slej ko prej ga boš dvignil iz vode in za to moraš imeti prostor.
- s tem povezano, koliko ljudi naj bi se naenkrat z njim vozilo
- koliko denarja in kakšen motor
- mehko dno je lažje in hitreje zložljivo (zavzame manj prostora)
- trdno dno je bolj trpežno in ima ob kobilici boljše plovne lastnosti, pri večji hitrosti
Jaz imam na 11,5m jadrnici bayboat, mehko dno, 185cm, 2,5KM. Dovolj do obale in nazaj.
Bom pa verjetno nabavil cca 230-250cm, 4-6KM, ker bi rad včasih barko zasidral za par dni in na lokaciji z bayboatom crusal naokoli.
Pozabi, da boš 14 dni za sabo vlekel čoln. Slej ko prej ga boš dvignil iz vode in za to moraš imeti prostor.
Kot je rekel Marchi, ne pozabi pa tudi, da ga je treba dvigniti in teza igra zelo vazno vlogo. Ce nabavis takega z trdnim dnom, je precej tezji in to lahko povzroca neprijetnosti pri dviganju. Nekateri ga na jadrnicah dvigajo na roke ali ga pac vlecejo na daljsi vrvi., drugi na motornih jahtah z pasarelo. Prvo dobro razmisli pred nakupom in upostevaj tezo!
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
Vse je odvisno od velikosti "primarnega" plovila, kot so že ostali napisali.
Na jadrnicah je za moje pojme nujno da je zadeva ločljiva, se pravi da lahko odstraniš motor in po potrebi čoln spraviš na palubo. Mi uporabljamo 2,5 dolgega Trimarina s trdim dnom in Tohatsu 9,8, kombinacija je super, zglisira z dvema odraslima in doseže ca 20 vozlov, kadar je "špegu" in brezvetrje. Na dopustu, devamo vedno med plovbo z jadrnico motor dol in vlečemo gumenjaka zadaj, med letom, pa je na palubi (dvignemo na podigač), barka je pa jadrnica 42 čevljev. Mogoče je edina pomanjklivost čolna njegova dolžina, ampak če bi bil daljši bi bil že absolutno pretežek.
Na jadrnicah je za moje pojme nujno da je zadeva ločljiva, se pravi da lahko odstraniš motor in po potrebi čoln spraviš na palubo. Mi uporabljamo 2,5 dolgega Trimarina s trdim dnom in Tohatsu 9,8, kombinacija je super, zglisira z dvema odraslima in doseže ca 20 vozlov, kadar je "špegu" in brezvetrje. Na dopustu, devamo vedno med plovbo z jadrnico motor dol in vlečemo gumenjaka zadaj, med letom, pa je na palubi (dvignemo na podigač), barka je pa jadrnica 42 čevljev. Mogoče je edina pomanjklivost čolna njegova dolžina, ampak če bi bil daljši bi bil že absolutno pretežek.
LP, Uroš.
Spyder, pazi samo da ne boš mel byboata večjega od samega čolna.
Jaz bi ti svetoval čim lažjega, kar pa čolni z trdim podnom žal niso. Jaz mam 2 metrsko gumico in 3,5ks pa se zbašemo gor 2 odrasla in 2 otroka. Ampak samo za prevoz iz boje do obale, če pa sem sam pa se zapeljem tudi malo naokoli, za kaj več pa tele igračke niso. Za kakšen resnejši gumenjak pa moraš žal imeti tudi večjo barko.
lpg
Jaz bi ti svetoval čim lažjega, kar pa čolni z trdim podnom žal niso. Jaz mam 2 metrsko gumico in 3,5ks pa se zbašemo gor 2 odrasla in 2 otroka. Ampak samo za prevoz iz boje do obale, če pa sem sam pa se zapeljem tudi malo naokoli, za kaj več pa tele igračke niso. Za kakšen resnejši gumenjak pa moraš žal imeti tudi večjo barko.
lpg
https://medisken.si
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Moje mnenje je, da si kupi tisto, kar misliš da ti bo namensko služilo. Sam imam na enajstmetrskem in tri in pol metre širokem motornem plovilu 2,3 m dolgega gumenjaka z napihljivo kobilico in lesenim podnom. Cena 500 Eur in teža 28 kg, poganja pa ga motorček 2,5 2T motorjem. Kot pravi Gregor.n. imam to le za dostop do obale, prevaža 4 osebe in je OK. Prej sem imel Arimarja s trdim plastičnim dnom ter dolžine 2m in 4T Yamaho 5 . Slaba kombinacija, čoln pa veliko pretežak za dvigovanje.
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
...........................................................(J.H.)
Pozdravljen spyder
Sam imam gumico 2,3m dilžone VISOL z napihljivim dnom, ki je bil zelo ugoden.
Poganja ga 5KS Suzuki.
Ko sem sam na gumici ( sem dec 82KG
) čolniček neverjetno glisira in imam prav športnoadrenalinsko vožnjo
Pri prevažanju 4 odraslih oseb pa je prav prijetna umirjena vožnja in tudi premagovanje malo večjih valov je brez problemov.
Sam imam gumico 2,3m dilžone VISOL z napihljivim dnom, ki je bil zelo ugoden.
Poganja ga 5KS Suzuki.
Ko sem sam na gumici ( sem dec 82KG
Pri prevažanju 4 odraslih oseb pa je prav prijetna umirjena vožnja in tudi premagovanje malo večjih valov je brez problemov.
Ja moj je t napihljivim dnom in mislim, da ima teže cca.: 27kg
Na spodnjem linku imaš podatke in ceno in tako naprej.
Jaz ga imam že tretje leto in sem z njim zelo zelo zadovoljen
predvsem je pa super za zimovanje, ker mi ne zavzame skoraj nič prostora ko je zložen in pospravljen v priloženi torbi.
http://www.visol.info/trg/detajl.php?id=301&hid=16
Na spodnjem linku imaš podatke in ceno in tako naprej.
Jaz ga imam že tretje leto in sem z njim zelo zelo zadovoljen
predvsem je pa super za zimovanje, ker mi ne zavzame skoraj nič prostora ko je zložen in pospravljen v priloženi torbi.
http://www.visol.info/trg/detajl.php?id=301&hid=16
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost