Navodilo za lepljenje, dodajanje slik na forum

Obvezno preberi!!!

Moderator: moderator

Uporabniški avatar
elbarto
Admiral

OdgovorNapisal/-a elbarto » Pe Sep 12, 2014 10:27

Slika
neverjetno,
zgornjo sliko sem pa lahko prilepil BREZ DA SEM JO NAJPREJ POSNEL NA SVOJ RAČUNALNIK ( ne pričakujem od vseh tukaj da bi razumeli, kaj vse to početje privleče za sabo..), nato naložil na slikomat ali drugi podobni web hosting service.
Opazite razliko?
Ne?
Uporabniški avatar
potapljač
Kontraadmiral
Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a potapljač » So Sep 13, 2014 09:47

gregor.n napisal/-a:Da se pa z mal truda tud rajsnegl zapičt v okvir ekrana :lol: :lol: :lol:

... pol pa to ni več lepljenje ... 8) :lol: :oops:
še mal pa bo.... :-)
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » So Sep 13, 2014 17:55

elbarto napisal/-a:Slika
neverjetno,
zgornjo sliko sem pa lahko prilepil BREZ DA SEM JO NAJPREJ POSNEL NA SVOJ RAČUNALNIK ( ne pričakujem od vseh tukaj da bi razumeli, kaj vse to početje privleče za sabo..), nato naložil na slikomat ali drugi podobni web hosting service.
Opazite razliko?
Ne?

Da ne boš mislil, da si novo toplo vodo izumil.

Ta fotka je že na nekem strežniku preko kakega albuma itd. Skratka ima svoj URL.
Zato si jo lahko enostavno copy-paste. In da boš vedel, lahko vse fotke z morjeplovca, itd...., enako prenašaš, kopiraš, popaš, netaš, .... aja rajsnedlaš, itd ...

lp

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
elbarto
Admiral

OdgovorNapisal/-a elbarto » Ne Sep 14, 2014 11:12

Pajer, z vsem spoštovanjem, internetne tehnologije so nekaj popolnoma drugega, kot ribolov, verjamem da samo eni izmed tvojih specialnosti in o katerem prispevke pišeš, ki jemljem kot zelo kvalitetne in z edukativno vsebino bogato napisane...
ampak tule pa malo pihaš mimo.. ohranjaj visoko kvaliteto tvojih prispevkov ( za razliko od par sralcev ki pišejo povsod, samo da pišejo) in napiši raje v tem slabem vremenu kaj novega o ribolovu.
Bom z veseljem prebral.
O phpbb in implementaciji addonov pa bo admin vedel kaj pišem, v kolikor je pravi

Koda: Izberi vse

site admin
, ki mu je bil tudi namenjen moj prispevek na prejšnji strani.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Apr 15, 2015 18:03

@elbarto
Imaš prav, forumov SW bi bilo potrebno posodobiti (in pri tem bi verjetno to, kar imaš v mislih v zvezi s slikami) že bilo, če ne pa add on (razširitev).

Ne le ti, še kdo drug bi bil pripravljen pomagati, ampak admin ne najde časa. In je po mojem še vedno bolje da forum, čeprav že malo šepav je, kot da ga sploh ni.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Apr 15, 2015 18:06

Od tule:
pajer1 napisal/-a:.

Saj bi kaj pripopal, pa me nekaj comp zafrkava.

MOJ ALBUM

Noče mi kopirat URL naslova, kr neki , kaj vem, jebat ga, takle mamo!

Isto kot gospe, ko so tečne, al kdaj niso? So, pa ne vedo zakaj!

.

Meni na moj album tudi ni delalo: Firefox, desna tipka na moj album, izbor 'copy image location' manjka v seznamu.

Na drugih strežnikih, pa tudi na nekaterih drugih straneh strežnika moj album ta izbira še vedno je, recimo z naslovne strani lahko z desno tipko dobim naslov tele
Slika

Ampak izbrane slike mojega - ali tvojega - albuma pa ne... Torej nekdo kvačka s SW na 'moj album'.

Kako vseeno?

1. Tools, 'page info': odpre nekaj, kjer je tudi seznam slik in njihovih naslovov - od tam lahko kopiram.
    Stran http://www.mojalbum.com/pajer1/lignji-3-1-2015/foto/22166180
    Naslov slike: http://s9.mojalbum.com/10415699_1789951 ... 166180.jpg
    Slika:
    Slika

S tem gre.
  2. Če klikneš, naj prikaže 'slide show', tudi prime desna tipka in dobiš naslov slike, le da moraš ujeti, preden ti zamenja sliko za naslednjo, oziroma odškljocati nazaj na tisto, ki jo hočeš pokazati na forumu.

Malo zeza, a tudi s tem gre.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Apr 27, 2015 09:46

Na prošnjo Alesja objavljam izpopolnjeno navodilo za lepljenje slik v forum.

V Moj Album ( mojalbum.com ) ne deluje klasično kopiranje linka slike, ker so nekaj spremenili in pozabili dodati funkcije za podatke o sliki. Pred spremembo se je pokazal razširjen meni kot na sliki levo, sedaj pa je meni okrnjen in ne omogoča vpogleda niti kopiranja pevezave za sliko v jpg.

Slika

V kolikor kopiraš več linkov pred vsakim naslednjim korakom najprej klikni osveži stran v tvojem brskalniku.

Slika

HITRA NAVODILA za pripenjanje-objavo slik ...več tem tukaj.
Lep pozdrav
Nikola T.
al

OdgovorNapisal/-a al » Pe Jun 19, 2015 11:52

Opazil sem, da se ne da več "prilimati" fotk, če jih imaš naložene na google fotografije strežniku.

Do sedaj je šlo vse lepo...
Kakšna ideja?
Uporabniški avatar
darkside
Kapitan fregate
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a darkside » Pe Jun 19, 2015 17:03

ena random slika z googla

Slika
Nazadnje spremenil darkside, dne Pe Jun 19, 2015 18:58, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Jun 19, 2015 17:45

@darkside
    Daj poišči kako, ki ne bo razrinila teksta na več, kot ima večina širino zaslona.
    Admin mislim da priporoča ok. 600 pix oziroma pik, ta ki si jo prilepil ti, je pa več ko dvakrat širša).

Primerna velikost bi bila
    Slika

'Nestandardni' URL naslovi slik na več strežnikih z novimi uslugami
    To ni slika z https://plus.google.com/photos, kar je z najbrž imel v mislih al z
    'na google fotografije strežniku', ampak slika najdena z google iskalnikom.

Google, pa tudi FB in verjetno še kdo se ne drži več standarda, da se morajo
    internetni naslovi (URL, universal resource locator) za slike končati s končnico, ki pomeni
    sliko (.jpg, .gif, .png, .bmp...). Mislim, da so v tem letu na google zamenjali programsko opremo
    (in verjetno tudi strežnike) svoje usluge s shrambo za slike, FB pa prej nisem spremljal, tako da
    ne vem, od kdaj ima tako.

Forumov SW takih, ki se ne držijo tega standarda (in se ne končajo na katero od
    za slike tradicionalno značilnih končnic (.bmp, .giff, .png, .jpg), ne zna (noče?) prikazati.

Druge nove možnosti, ki na forumu ne delajo
    Marsikje internetni strani lahko rečeš, naj večjo sliko prikaže v manjši ločljivosti.
    To bi znalo priti prav tudi tu, a tega sedanji forumov program tudi bodisi ne zna,
    bodisi jaz ne vem, kako naj mu to dopovem.

Problem je lahko tudi s prikazom slik, ki so nekje vidne, drugje pa ne, če so kje
    kaki naslovi nedovoljeni (primer dropbox za kakimi pregradami).

Uporabniški avatar
darkside
Kapitan fregate
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a darkside » Pe Jun 19, 2015 19:04

Sem menjal z eno drugo manjšo. Pozabil sem, da jih na tem forumu ne pomanjša že avtomatsko.

drugače pa ja, da sliko prikaže mora biti končnica link kot si navedel in ne kar nek tekst kot prikažejo nekatere strani.

Ne rezumem pa kaj želiš povedati s tem da Google in FB nimata slik s to končnico. Seveda jih imata. Pri FB je težava če ima lastnik slike (tisti ki jo je naložil) sliko vidno samo prijateljem ali je javna. slike ki jih pa preko iskalnika najdeš pa tudi niso ravno na googlu ampak jih google najde na straneh.

Če z desno klikneš na sliko in daš kopiraj mesto slike se ti bo po vsej verjetnosti shranil .jpg link
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Jun 19, 2015 20:23

Marca in aprila sem skušal prikazati slike od https://sl-si.facebook.com/JKNeptun na forum in naslovi iz copy image location so bili taki

Slika

Če pri tej 'odbijem' tisto za .jpg, mi forum ne pokaže slike.
Slika

Vidna pa je na strani https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 100&type=1
kar po mojem pomeni, da ni zasebna.

In za te slike žal še vedno dela tako.

Ampak imaš prav.

Ena tule - novejša, če to kaj pomeni - je takale:[/b][/size]
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... 2298_o.jpg

In še nekaj je takih - samo za na forum neposredno je še vedno prevelika je (1250 pikslov vodoravno).

al

OdgovorNapisal/-a al » Pe Jun 19, 2015 20:32

MT imaš prav in točno to je to: slike naložene na Google Fotografije (dostopanje iz www.google.com desno zgoraj) ne "delajo" več.
al

OdgovorNapisal/-a al » Ne Jul 05, 2015 13:55

Mi kdo pove kako oz. na kateri stežnik naj nalagam fotke, da jih bom lahko kopiral na ta forum in da pri tem ne bo pokazalo URL naslova fotke ampak fotko?

slikomat ne dela na macu, shrani.si piše, da se ne nahajam v SLO in da ni mogoče... svašta...
matejofski
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a matejofski » Ne Jul 05, 2015 14:19

Slike na zunanjih strežnikih, naj so naložene namensko za prikaz v temi na forumu ali pa prikazane iz drugih virov, so problematične, ker se prej ali slej lahko zgodi, da izginejo od tam. S tem pa se kvaliteta starih prispevkov na morjeplovcu slabša in to je škoda.

Kot je narejeno že pri mnogih drugih forumih, sem tudi sam na naših strežnikih gostovanih strani reševal te zadeve, bi bilo smiselno napraviti en image uploader samo namensko za Morjeplovec uporabnike z odprtimi sejami in to shrambo integrirati v forum, tako da bi bile vse vsebine (besedila že itak so, tudi slike in videoposnetki) vsakega posta na forumu na nadzorovanem in zanesljivem viru.

S tem bi bili popolnoma neodvisni od raznih slikomatov, hkrati pa bi bil postopek dodajanja slik k postom enostavnejši.

LP, Matej

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti