7. ruta Morjeplovec.net

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Jun 23, 2015 14:36

CAR napisal/-a:Mi smo na Istu. Jugo piha kot pri norcih. Ponoči burja v četrtek pa naj bi se stabiliziralo.

Ste pa izbrali kraj za jugo :roll:
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Jun 23, 2015 14:37

kaj pol delaš na istu, pejd mal jadrat, če že piha ;)
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Jun 23, 2015 15:17

H2O napisal/-a:
CAR napisal/-a:Mi smo na Istu. Jugo piha kot pri norcih. Ponoči burja v četrtek pa naj bi se stabiliziralo.

Ste pa izbrali kraj za jugo :roll:

Zakaj? V severni trajektni luki je super truper pomol in si varen pred jugom. Ampak, ko začne pa bruja pa bejž stran.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Jun 23, 2015 15:34

Jaz ob takšni napovedi (močan jugo, nato pa močna burja) sigurno ne bi izbral Ista.
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » To Jun 23, 2015 15:46

Tezko komentirate ker niste tukaj. Prenočil sem v Jaziju (Molat)sedaj pa smo se premaknili na Ist ker je ponoči napovedana močna burja in je Ist zašćiten. Sedaj bomo kakšne 4 urce mal potrpel bote bo pa OK.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Jun 23, 2015 15:53

CAR napisal/-a:Tezko komentirate ker niste tukaj. Prenočil sem v Jaziju (Molat)sedaj pa smo se premaknili na Ist ker je ponoči napovedana močna burja in je Ist zašćiten. Sedaj bomo kakšne 4 urce mal potrpel bote bo pa OK.

Kolk pa kaj gunca na Istu ob takem jugu? A si na boji?
al

OdgovorNapisal/-a al » To Jun 23, 2015 16:02

Marchi napisal/-a:
CAR napisal/-a:Tezko komentirate ker niste tukaj. Prenočil sem v Jaziju (Molat)sedaj pa smo se premaknili na Ist ker je ponoči napovedana močna burja in je Ist zašćiten. Sedaj bomo kakšne 4 urce mal potrpel bote bo pa OK.

boje so drage :twisted:
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Jun 23, 2015 16:03

al napisal/-a:
Marchi napisal/-a:

boje so drage :twisted:

maš pa ob jugu zastonj gardaland :P
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » To Jun 23, 2015 16:34

janadino napisal/-a:Lepo, na meniju bosta kot vsako leto samo dve stvari. Če kdo želi še kaj drugo lahko prinese zraven in bom spekel.
Prijavljeni do sedaj:
- mi2
- mile 2x
- admin 2x
- DTM 2x
- theDamjan
- medvedi (čuda)

V sredo zaključim. se vidimo, lp
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
CC
Admiral
Kraj: Veleje~Dunat

OdgovorNapisal/-a CC » To Jun 23, 2015 16:38

Janadino, moja se prijavlja na piknik,pa mene lahk baje tud zravn dopišeš
Lp CC
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » To Jun 23, 2015 19:22

Smo v mandraču. Na bojah pa je rock and roll. Tukaj je tudi 4 naši člani z jadrnico in imamo osmico :D
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Wolf
Kontraadmiral
Kraj: KRANJ- VOLME

OdgovorNapisal/-a Wolf » To Jun 23, 2015 20:57

Roberth1 napisal/-a:
Marchi napisal/-a:Iz torka na sredo ponoči (kaže da v drugem delu noči) bo obrat iz juga na burjo, ki marsikomu dela težave pri izbiri sidrišča. Mogoče ponoči tudi kakšna kaplja dežja.

Kvarner v torek in sredo ne bo miren (jugo, burja)! Morje bo 3-4 stopnje (1-2m). Kdaj ga prečkati? Z jadrnico kadarkoli, veter bo ok, čeprav pozor na sunke burje, z motornim plovilom pa je najbolje počakati sredo popoldan, ko bo burja padla. Mogoče boste izkušeni zapluli čez Kvarner že v torek, v jugo valove, ki so praviloma daljši in lažje obvladljivi, čeprav nekega strašnega glisiranja ne bo, guncanja pa precej, naj pove kdo od izkušenih motronih, kako je s tem.

Ker pa se ruta pravzaprav začne v četrtek, se mogoče do takrat napoved še zboljša.

Pa prosim, ne za šankom sprejemat odločitve, kdaj gremo čez Kvarner, ker vas ne bomo lovili po celem Jadranu. Če se ne morete odličit al gremo al ne, raje dotočite bevando in počakajte, da se zadeva umiri :wink: :D 8)

Dober veter in mirno morje!

Zato sem jaz izkoristil zadnje okno za prečkanje Kvarnerja.
Marina Mali Lošinj, čakamo na veter in pranje barke.

Če je kdo za tarok maraton, naj pride na ponton R1 41...

Ali nisi bral, da te bodo na Malem Lošinju odrli za privez- močno so pojačali cene
KJER SE KOPNO KONČA SE ŽIVLJENJE ZAČNE
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Jun 23, 2015 22:58

CAR napisal/-a:Smo v mandraču. Na bojah pa je rock and roll. Tukaj je tudi 4 naši člani z jadrnico in imamo osmico :D

CAR si še živ? Poročaj v živo, kakšno je stanje na Istu, jugo, burja.
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Sr Jun 24, 2015 00:28

Wolf napisal/-a:
Roberth1 napisal/-a:
Marchi napisal/-a:Iz torka na sredo ponoči (kaže da v drugem delu noči) bo obrat iz juga na burjo, ki marsikomu dela težave pri izbiri sidrišča. Mogoče ponoči tudi kakšna kaplja dežja.

Kvarner v torek in sredo ne bo miren (jugo, burja)! Morje bo 3-4 stopnje (1-2m). Kdaj ga prečkati? Z jadrnico kadarkoli, veter bo ok, čeprav pozor na sunke burje, z motornim plovilom pa je najbolje počakati sredo popoldan, ko bo burja padla. Mogoče boste izkušeni zapluli čez Kvarner že v torek, v jugo valove, ki so praviloma daljši in lažje obvladljivi, čeprav nekega strašnega glisiranja ne bo, guncanja pa precej, naj pove kdo od izkušenih motronih, kako je s tem.

Ker pa se ruta pravzaprav začne v četrtek, se mogoče do takrat napoved še zboljša.

Pa prosim, ne za šankom sprejemat odločitve, kdaj gremo čez Kvarner, ker vas ne bomo lovili po celem Jadranu. Če se ne morete odličit al gremo al ne, raje dotočite bevando in počakajte, da se zadeva umiri :wink: :D 8)

Dober veter in mirno morje!

Zato sem jaz izkoristil zadnje okno za prečkanje Kvarnerja.
Marina Mali Lošinj, čakamo na veter in pranje barke.

Če je kdo za tarok maraton, naj pride na ponton R1 41...

Ali nisi bral, da te bodo na Malem Lošinju odrli za privez- močno so pojačali cene

Po zadnjih pol ure, mi je popolnoma vseeno, koliko je dnevni vez....
https://vodovod-rh.si/
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Jun 24, 2015 06:29

CC napisal/-a:Janadino, moja se prijavlja na piknik,pa mene lahk baje tud zravn dopišeš

naj ti bo.
Guma je guma, zaenkrat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti