Tip jadrnice: Soling

Zbirka razlag tehničnih pojmov, fizike, enačbe, pretvorbe enot

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Jul 03, 2015 18:02

Oris tipa in povezave v zvezi z njimi sem vtaknil sem, potem ko sem ugotovil, da so bili slovenski predstavniki s tem tipom jadrnice l. 2008 svetovni prvaki, jaz pa o tem ne o tem tipu jadrnice doslej nisem praktično nič vedel, čeprav je Boštjan sestričnin sin. Vedel sem da jadra in da je zelo dober, ampak s čim in s kakšnimi rezultati, pa doslej praktično nič.

Slika

Načrt za ta tip odprte balastne jadrnice je nastal l. 1965. Od l. 1968 do 2000 mislim da je bila to tudi olimpijska kategorija. Tekmovanja z njimi - tudi evropska in svetovna prvenstva - so še vedno živa.

Jadrnica je one-design, torej pomerjena za tekmovanje v jadralski veščini in ne za tekmovanje v razvoju jadrnic.

Slika
Dobrih 8 m dolga balastna jadrnica brez zaprtega krova, 580 kg balasta, nepremično, okrog tono težka lupina. Trije člani posadke. Glavno jadro, flok, špinaker.

Slika
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov