Nakup 7m plovila nasveti

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
theDamjan
Admiral
Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a theDamjan » Sr Avg 05, 2015 09:18

ttomi73 napisal/-a:Tale barka bo sigurno zadovoljila vse njegove in vaše potrebe.

Slika

Za leto ali dve, potem bo premajhna za en meter. :D
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » So Avg 15, 2015 15:22

No ker je šla gumica od bajte, ja Tomi nema više solemarja,
sem šel gledat fišermana , gor je 250 yamaha 2t trim ne dela, čoln je podrt ampak ene 2 leti dela pa bi bil ok.
jao bože ampak ok, če se zdilam s tipom, da ne vzamem tega motorja ker mi je brezvezen in bi dal not notranjega.Čoln vaga 2 toni.
Koliko recimo stane čez palec vgradnja?računajte da je gor sedaj izvenkrmni.Neki rabljeni 4t imajo tudi ceno da glava peče.
Čeprav bi raje imel to gor.Na notranjih sem mrzel čist, se pa hitro učim tako da šraufat znam tudi sam.
Prosim za oceno,
Če se odločim Habibi bi bil rad tvoj prijatelj:)
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » So Avg 15, 2015 16:31

Kaj pa če bi projekte pustil drugim in kupil kaj takega?
Konfekcija, vendar za ta denar je to ponavadi nabolje.

http://www.njuskalo.hr/motorni-brodovi/ ... as-9321477
https://vodovod-rh.si/
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » So Avg 15, 2015 21:32

cibro napisal/-a:No ker je šla gumica od bajte, ja Tomi nema više solemarja,
sem šel gledat fišermana , gor je 250 yamaha 2t trim ne dela, čoln je podrt ampak ene 2 leti dela pa bi bil ok.
jao bože ampak ok, če se zdilam s tipom, da ne vzamem tega motorja ker mi je brezvezen in bi dal not notranjega.Čoln vaga 2 toni.
Koliko recimo stane čez palec vgradnja?računajte da je gor sedaj izvenkrmni.Neki rabljeni 4t imajo tudi ceno da glava peče.
Čeprav bi raje imel to gor.Na notranjih sem mrzel čist, se pa hitro učim tako da šraufat znam tudi sam.
Prosim za oceno,
Če se odločim Habibi bi bil rad tvoj prijatelj:)

Ma, sem te imel za normalnega, razsodnega, za tistega, ki ve kaj hoče, zmore, ...., zdaj pa tole.
Še ene tri letnike revije Sam svoj mojster, lepo vezane, pokaži, mejdun.

Poznam kar nekaj samograditeljev, ki so bolj ali manj uspešno zaključili projekte, toda nihče se ne bi še enkrat odločil za predelavo, popolno obnovo in podobno.

Že vedo zakaj!

So taki časi, da se ugoden nakup in potem obnova, revitalizacija še izide. Predelava pa nanese ogromno improvizacije.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » So Avg 15, 2015 22:32

ubistvu si ti kriv da gledam to cudo od fisha z unim zaradi kondenza.sedaj razmisljam ce ne bi raje vzel tega baya ki ga robert predlaga pa naredil HT.sem ti ze hotel zs pisat pa si me prehitel.coln ce se ga uredi je top.je pa sedaj cist u klincu.vse zjeban potrgan abslesan...lah ga das v vodo pluje sam je pa k bmw m3 letnik 91 ki je dal cez ene 3 busanske lastnike in vsak je vlozil vanj zero koma nic.seveda sem omejen na 7. pa skrcen kur..c to je lih ta bay od robija in cca max 10000.
navtik_borut
Admiral

OdgovorNapisal/-a navtik_borut » Ne Avg 16, 2015 12:44

Imaš v teh okvirjih tudi HT barke od Baya.

http://www.njuskalo.hr/motorni-brodovi/ ... s-12407776

Slika

Svoj prosti čas pa raje preživi z otroci ne pa v delavnici :wink:

Imaš pa tukaj modela, ki je naredil to, kar omenjaš http://www.njuskalo.hr/motorni-brodovi/ ... s-15604661

Ne vem no.. Bom se zadržal komentarja :lol:

Slika

Slika[/img]
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Ne Avg 16, 2015 13:29

Lahko ti zrihtam rabljenega Dominatorja 75.... solidna zadeva in precej poceni glede na to kaj nudi...

Slika
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Ne Avg 16, 2015 13:45

Cibro,prjatu si itak pa če maš sam šajtrgo.Če bi rad še naprej glisiru mi je tale Bay.2452 prav luštkan,mal bi le podaljšal trdo streho,ker ne maram cerad nad glavo,bi bila luštna zadeva za kruzanje.Verjetno bi se dal tud za ceno kaj zmenit,če bi šlo za res.Jaz sem sicer pri tistih ki jih tiči prehitevajo,ker imava z ženo dovolj nabijanja.Tud počas se da kam priti,je pa res da moraš imet pa vina,piva itd.mal več na zalogi,saj se plovbe podaljšajo,grlo se pa suši :wink: :lol: Letos sem npr.porabil od Tunarce do Hvare in nazaj,seveda s cikcakanjem med otoki,za 350 eu nafte,tolk za orientacijo. :shock: :lol:
mašinfirer
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Avg 16, 2015 14:23

DR.E napisal/-a:precej poceni

Koliko?
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Ne Avg 16, 2015 14:57

H2O napisal/-a:
DR.E napisal/-a:precej poceni

Koliko?

Trenuto ti ne morem dati neke končne cene... moral bi se povezat s prodajalcem. Sicer pa v tem razredu lahko najdeš zdaj ogromno bark po zelo nizki ceni...

Sunseeker Predator 75 recimo bo za cca 200.000 + DDV ali pa še kak eur manj, če pokažeš denar na svetlem...

Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Avg 16, 2015 15:11

Hypo?
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Ne Avg 16, 2015 15:26

hypo, dominator pa še pride

Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Ne Avg 16, 2015 15:41

Tale bay je ok, v Strunjanu kjer sem nažical za vez ne vem če mi bodo pod prste gledali če bo čez 7m, pa bojim se nizke vode izvenkrmnega pa lahko bolj dvigneš, ma ubistvu sem precej nagnjen k unem trofiju, moram sam že zglihat ceno in organizirat prevoz do lj da ga lahko pedenam čez zimo.
Če z dan sem z otrokom brez skrbi, vseh teh zadev se lotevam zvečer ko gre otrok spat, ker se lažje odpovem spanju., Spijem čez dan kavo ali dve in sem dober:)
navtik_borut
Admiral

OdgovorNapisal/-a navtik_borut » Ne Avg 16, 2015 15:46

No, toliko le glej, da boš zadevo sproti dokumentiral tukaj, da bomo imeli kaj brati čez zimo.

Greza pa ima drugače 0,85 ob normalno trimani nogi. Ni to jadrnica :wink:
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Avg 16, 2015 15:54

habibi Vll napisal/-a:Cibro,prjatu si itak pa če maš sam šajtrgo.Če bi rad še naprej glisiru mi je tale Bay.2452 prav luštkan,mal bi le podaljšal trdo streho,ker ne maram cerad nad glavo,bi bila luštna zadeva za kruzanje.Verjetno bi se dal tud za ceno kaj zmenit,če bi šlo za res.Jaz sem sicer pri tistih ki jih tiči prehitevajo,ker imava z ženo dovolj nabijanja.Tud počas se da kam priti,je pa res da moraš imet pa vina,piva itd.mal več na zalogi,saj se plovbe podaljšajo,grlo se pa suši :wink: :lol: Letos sem npr.porabil od Tunarce do Hvare in nazaj,seveda s cikcakanjem med otoki,za 350 eu nafte,tolk za orientacijo. :shock: :lol:

Še ti odpri staro-novo temo o porabi, pa se bomo zopet na petnajstih straneh dogovorjali-kregali o merilih za porabo. Na nadaljnih tridesetih straneh pa .....
Nehajte s tem! Bemti, a samo na števce gledate? Doma bodite, pa ne bo teklo po lajtungah in tudi po grlu.

OK, zdaj sem sem se "izkašljal"!

Gremo dalje in pomagajmo Cibro-tu, da se bo znašel v kabini "hardtop" barke in postane večsezonski morjeplovec. Za po Ljubljanici ma pa sigurno gumico, ki ne bo šla od hiše.

Glej, Bay 2452 je zelo soliden. Poznam tip barke in človeka, ki jo ima. Ni nobel, ni jajc, je pa dovolj prostorna in če namestiš zadaj še kopalno ploščad, ga ne boš več dal od hiše. Otrok se bo imel kje igrat, ti boš popoldansko siesto opravil brez, da se ti kdo prilagaja, .....
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov