Seveda ni bilo mišljeno, kot napad, le ceni mi nista sli skupaj.. Na tistih 7c pa le pazi, da te davcna ne zahakla
Sidro MANTUS
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
-
navtik_borut
- Admiral
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
- habibi Vll
- Admiral
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Nadaljevanje zgodbe iz te teme je bilo nekoč večinoma v temi z oglasi, kjer je (najbrž admin) stare oglase pobrisal.
Povzetek
Povzetek
- Manthus je takle:

- Habibi je najprej naročil 11 kg, ki se je izkazal za njegovo barko nepotrebno prevelikega, pa še za nosilec na premcu je bil prevelik; tega je potem kupil pale za precej težjo barko.
- Habibi je potem naročil 6 kg in na njem varno spi zasidran zadnjih nekaj let - in pravi, da ne zamenja za nič drugega
- paletovega si je za osnovo vzel polanc in naredil precej težjo različico, ki je zvarjena (ne sestavljena z vijaki)
Teme oziroma celega prispevka, kjer je polanc opisal svojo različico, torej na forumu ni več, našel pa sem sliko in del opisa.
Z nekaj muke sem uspel še najti tole:
polanc napisal/-a:Apr 20, 2015
Naredil sem si novo sidro, in ko sem že delal, sem jih naredil nekaj. Material je St52. Oblika je podobna kot Manthus, le da ...
Če kdo želi, je pred cinkanjem tudi mogoče v steblo sidra 'po meri' izvrtati odprtino, skozi katero se pri nekaterih 'vagah' za sidro na premcu z vzvodom ...
- Uspelo mi je tudi najti, kje je bila tale slika

Drugje na forumu je bilo vprašanje, kako gre Rocna (tudi sidro z lokom) v račji klun na premcu in tako sem jaz na prejšnjem mestu polanca vprašal, kako gre to z njegovim na Vektorju
polanc napisal/-a:Paše pa brez predelave na katamaran 13 m na LURE tovo Bavario na moj Vektor...
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Al ne more napisat kje ne prime..če prime POVSOD.Men je takoj prjelo na Unijah..enkrat je bil tud evovi zraven in enih 15 vozlu vetra,pa Volme,pa Drvenik,kjer so kamnite stene not in vse drsi..včas prvlečem ven za pol šajtrge mulja..včas le peščico peska.Ne vkopavam jo več,ker se po potrebi sama in na glavno smer vetra..obrat pa zgleda v dnu tako da splog ne izorje ven ,le polkrog odkoplje in je fertik.
- habibi Vll
- Admiral
Prime povsod, na kaki plošči itak nobeno sidro ne prime.Sidro je OK in škoda še kaj polamizirat, ker je bilo že dovolj napisanega.Jaz osebno po 5-tih letih nimam ene slabe izkušnje.Tudi letos sem bil 6 dni v Mali luki na sidru zaradi burje,domacin pravi, da ji pravijo fen burja, ker piha enkrat od zadaj pa iz boka, nasplošno se vrti.Tako, da sem se nonstop vrtel in lahko rečem dobremu sidru v miru spal.Meni je kul, tudi druga sidra so dobra pa naj o tem fantje sami povedo, da ne bo pretirano le Mantus, Mantus.Prisegam pa na sidra, ki imajo vlečno roko na sredi sidra in ne na koncu.
mašinfirer
- habibi Vll
- Admiral
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov