Sidro MANTUS

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

navtik_borut
Admiral

OdgovorNapisal/-a navtik_borut » Pe Feb 07, 2014 16:56

Hodim v Spara :)

Seveda ni bilo mišljeno, kot napad, le ceni mi nista sli skupaj.. Na tistih 7c pa le pazi, da te davcna ne zahakla :wink: Želim uspešno resitev.
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Pe Feb 07, 2014 17:52

Ni problema :lol:
mašinfirer
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Po Feb 10, 2014 15:48

A res ni kandidata za nakup tega sidra,spustim tudi na ceni,da mi ga ni treba vračat na -NL-.Slike in dimenzije so na Malih oglasih. :cry:Sidro je za barke -jadrnice do 12m.Ima odlične karakteristike napram ostalim sidrom :idea:
mašinfirer
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Jun 17, 2016 16:52

Nadaljevanje zgodbe iz te teme je bilo nekoč večinoma v temi z oglasi, kjer je (najbrž admin) stare oglase pobrisal.

Povzetek
  • Manthus je takle: Slika
  • Habibi je najprej naročil 11 kg, ki se je izkazal za njegovo barko nepotrebno prevelikega, pa še za nosilec na premcu je bil prevelik; tega je potem kupil pale za precej težjo barko.
  • Habibi je potem naročil 6 kg in na njem varno spi zasidran zadnjih nekaj let - in pravi, da ne zamenja za nič drugega
  • paletovega si je za osnovo vzel polanc in naredil precej težjo različico, ki je zvarjena (ne sestavljena z vijaki)

Teme oziroma celega prispevka, kjer je polanc opisal svojo različico, torej na forumu ni več, našel pa sem sliko in del opisa.
    Z nekaj muke sem uspel še najti tole:
polanc napisal/-a:Apr 20, 2015
Naredil sem si novo sidro, in ko sem že delal, sem jih naredil nekaj. Material je St52. Oblika je podobna kot Manthus, le da ...
Če kdo želi, je pred cinkanjem tudi mogoče v steblo sidra 'po meri' izvrtati odprtino, skozi katero se pri nekaterih 'vagah' za sidro na premcu z vzvodom ...

Uspelo mi je tudi najti, kje je bila tale slika
      Slika
    Torej polančeva različica je zvarjeno, ne kot Manthus z vijaki sestavljeno sidro. Verjetno je tudi nekoliko debelejši material in z dvema plastema jekla na konici, kar je pomenilo zelo trdno sidro odlične oblike, a precej težje od vzornika (in torej primerno za večje in težje plovilo, ki ni namenjeno glisiranju).

Drugje na forumu je bilo vprašanje, kako gre Rocna (tudi sidro z lokom) v račji klun na premcu in tako sem jaz na prejšnjem mestu polanca vprašal, kako gre to z njegovim na Vektorju
polanc napisal/-a:Paše pa brez predelave na katamaran 13 m na LURE tovo Bavario na moj Vektor...
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
a-lex
Admiral
Kraj: Piran-Ljubljana

OdgovorNapisal/-a a-lex » Ne Avg 13, 2017 06:34

Habibi VII kako se ti obnese sidro Mantus. Malo napiši kje prime in kje se obnese kaj slabše. Na vseh video prezentacijah zgleda vse juhu. Meni posnetek rocna sidra ne sede ravno, sem malo razočaran. zdaj se odločam med Mantusom in Fortrase sidrom.
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Ne Avg 13, 2017 10:54

polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Avg 13, 2017 11:14

Al ne more napisat kje ne prime..če prime POVSOD.Men je takoj prjelo na Unijah..enkrat je bil tud evovi zraven in enih 15 vozlu vetra,pa Volme,pa Drvenik,kjer so kamnite stene not in vse drsi..včas prvlečem ven za pol šajtrge mulja..včas le peščico peska.Ne vkopavam jo več,ker se po potrebi sama in na glavno smer vetra..obrat pa zgleda v dnu tako da splog ne izorje ven ,le polkrog odkoplje in je fertik.
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Ne Avg 13, 2017 13:50

Prime povsod, na kaki plošči itak nobeno sidro ne prime.Sidro je OK in škoda še kaj polamizirat, ker je bilo že dovolj napisanega.Jaz osebno po 5-tih letih nimam ene slabe izkušnje.Tudi letos sem bil 6 dni v Mali luki na sidru zaradi burje,domacin pravi, da ji pravijo fen burja, ker piha enkrat od zadaj pa iz boka, nasplošno se vrti.Tako, da sem se nonstop vrtel in lahko rečem dobremu sidru v miru spal.Meni je kul, tudi druga sidra so dobra pa naj o tem fantje sami povedo, da ne bo pretirano le Mantus, Mantus.Prisegam pa na sidra, ki imajo vlečno roko na sredi sidra in ne na koncu.
mašinfirer
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Avg 13, 2017 13:53

Sej je VULCAN tud perfektno sidro sam žal ni 12 kilsko le 70 evrov ampak 450,je pa marsikter morjeplovec tko naštelan,da rade volje da 30ke za čoln 450e za sidro je pa absolutn predrago.
andlapo
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a andlapo » Po Avg 14, 2017 21:04

Lani kupil original Mantus 6 kg ,ko sem ga prvič uporabil sem mislil, da je zadel
kamen tako močno je prijel, pa je bila sama mivka. Jaz ga ne menjam več za nič.
lp
Uporabniški avatar
a-lex
Admiral
Kraj: Piran-Ljubljana

OdgovorNapisal/-a a-lex » Sr Avg 16, 2017 18:31

sem ga danes dobil, bom povedal kako drži, ko dobim še barko nazaj :wink: :wink:
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Če Avg 17, 2017 11:26

Pozam en, ki so ga metal in probal doma na vrtu al pa na njivi in pravjo da tud tam drži. :lol: :lol:
mašinfirer
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Če Avg 17, 2017 11:47

nas je več ja :oops:
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Avg 17, 2017 14:51

:lol: o dada fata on ma ne mož ga izvuč van ..
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » Če Avg 17, 2017 22:45

polanc napisal/-a::lol: o dada fata on ma ne mož ga izvuč van ..

:?: :?: :?:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov