Obnova čolna G-370
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
On merc je lepo pospravljen in še nevem točno kaka je njegova usoda... Če bo brat nabavo kako malo klasiko ni dvoma kam gre... Drugače pa bo vrjetno na razpolago
Je pa zadeva v novem stanju! Tud sam komi čakam da tole namočim v vodo! te dni potekajo še finese kot je ojačitev krmne stene ker sem jo še moral dvignit za 5 cm in izvedba inštalacij... mogoče vikend(bomo vidli)
- Marcel_Mastnak
- Admiral
No tale filmček me je mal potolaži da so še kje taki neumneži kot js
Čeprav daleč na severu... 135PS tower of power na 3.8m in 110km/h
https://www.youtube.com/watch?v=i2llHPgy5Fg
Marcel_Mastnak napisal/-a:No tale filmček me je mal potolaži da so še kje taki neumneži kot jsČeprav daleč na severu... 135PS tower of power na 3.8m in 110km/h
madaf...
samo lej to vodo kot led, pa un mali al ma life jacket ali ne pri tem speedu je pomoje čisto vseeno
Ne. Mirna gladina se zalepi na dno in ga nekam leno zgrabi, ne znam povedat. Kot bi ga prisesalo na gladino. Ko useka, useka iznenada in nimaš rešitve. Valovi te pa dvignejo iz vode in leti kot gokart. Je hitrejše in bistveno varneje. Za tak mali čoln so optimalni valovi do 15 cm, za več kot 8 m pa tja do 30 cm in vsi hitrostni rekordi z pogonom na propeler so delani v takih pogojih. Pomembno je, da se dno med glisiranjem uleže čez dva valova in ga ne prične metat.
Najhujša je zrcalna gladina! Tja do kakih 80-90 km/h je še vredu, za kaj več je pa nevarna, še posebej če jo spremljajo nevidni mrtvi valovi.
@Marcel,
Z vsem spoštovanjem dvomim, da si boš iz te kombinacije brez jack plate upal potegnit maksimum in verjetno je prav tako.
Tale na posnetku je peljal daleč pod 115 km/h! Ob tej hitrosti otrok ne bi obstal v čolnu, niti ne bi mogel dihat na tem mestu, ker ti zrak napihne nosnice, vleče usta narazen... kapuca nikakor ne bi ostala na glavi potnice in nihče ne bi mogel gledat brez očal, ker ti hoče potegnit oči iz jamic. Poglej ameriške posnetke z šminkerskimi sončnimi očali in nosijo jih, da lahko gledajo!
Če ne verjameš se z motorjem pelji 115 km/h brez čelade, ali poglej iz avta. Deluje precej impresivneje kot se sliši. Bil sem na zadnjem sedežu gliserja, ki je letel 125 km/h. Her nisem imel očal sem se obrnil nazaj, ker mi je hotelo potegnit oči ven. Da sem obrnjen nazaj lahko dihal, sem moral dati roko pred usta, ker drugače nisem mogel zajeti zraka. Pri 115 km/h je vse to bolj milde sorte, apmak tako kot na posnetku pa spet ne. In tudi brazda se ne megli, pri tej hitrosti je pa nad vodo polno pene ne glede na vrsto pogona.

Najhujša je zrcalna gladina! Tja do kakih 80-90 km/h je še vredu, za kaj več je pa nevarna, še posebej če jo spremljajo nevidni mrtvi valovi.
@Marcel,
Z vsem spoštovanjem dvomim, da si boš iz te kombinacije brez jack plate upal potegnit maksimum in verjetno je prav tako.
Tale na posnetku je peljal daleč pod 115 km/h! Ob tej hitrosti otrok ne bi obstal v čolnu, niti ne bi mogel dihat na tem mestu, ker ti zrak napihne nosnice, vleče usta narazen... kapuca nikakor ne bi ostala na glavi potnice in nihče ne bi mogel gledat brez očal, ker ti hoče potegnit oči iz jamic. Poglej ameriške posnetke z šminkerskimi sončnimi očali in nosijo jih, da lahko gledajo!
Če ne verjameš se z motorjem pelji 115 km/h brez čelade, ali poglej iz avta. Deluje precej impresivneje kot se sliši. Bil sem na zadnjem sedežu gliserja, ki je letel 125 km/h. Her nisem imel očal sem se obrnil nazaj, ker mi je hotelo potegnit oči ven. Da sem obrnjen nazaj lahko dihal, sem moral dati roko pred usta, ker drugače nisem mogel zajeti zraka. Pri 115 km/h je vse to bolj milde sorte, apmak tako kot na posnetku pa spet ne. In tudi brazda se ne megli, pri tej hitrosti je pa nad vodo polno pene ne glede na vrsto pogona.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
SR290 maš prav kot vedno
pr 50mph že stvar zgleda dost bolj resna in voda je penasta in u zraku je megla
https://www.youtube.com/watch?v=EA5N7CoT9vk
Tega si js vrjetno ne bom prvoščo dokler zadevo ne spoznam dodobra in da so pogoji idealni in sam na čolnu da se razume. Sm pa prepričan da nekje do 80km/h je ta čoln popolnoma obvladljiv v mirni vodi in brez kakih oslarij... Pri 60 sm zaovinkal in se pelje kot gokart ampak ne bom ponovil ker če nebi mel od gokarta sedežev bi me izstrelilo v dravo
Če bi pa bil primeren val da bi čoln poskočil bi se pa vrjetno obrnal
https://www.youtube.com/watch?v=EA5N7CoT9vk
Tega si js vrjetno ne bom prvoščo dokler zadevo ne spoznam dodobra in da so pogoji idealni in sam na čolnu da se razume. Sm pa prepričan da nekje do 80km/h je ta čoln popolnoma obvladljiv v mirni vodi in brez kakih oslarij... Pri 60 sm zaovinkal in se pelje kot gokart ampak ne bom ponovil ker če nebi mel od gokarta sedežev bi me izstrelilo v dravo
Če bi pa bil primeren val da bi čoln poskočil bi se pa vrjetno obrnal
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Konec dopusta. S posnetkom vas ne morem razveselit.... Zadeva je sledeča: Z našo spustiva čoln v vodo nakar mi je že blo mal smešno mal pa strašno ker je on glisiral na mestu na polno
si rečem, dobro naj bo... Se spravim not in upalim. (zvok fascinantn in kurja koža je tu). z veslom se spravim izmed plovil, dam v brzino in
on potegne po d štandgasom že orng da sm takoj rukno v ler ker po marini se ne divja
ok tak pridem izza valobrana ko dam s5 v brzino in čoln se postavi pokonc in kot vedno opazovalcev ne manjka
. men je blo že tak mal adrenalinsko use skup nakar dam mal gasa in se on še mal dvigne spredi pa si rečem dajmo to mal pospešit... ene 2/3 gasa in šok je tu. Motor potegne kot da je u leru(sploh ne ve da ma čoln pred sabo!!!) in pod 45* me izstreli iz vode kot podmornco
nakar se začne rodeo... Kot je seveda napovedal SR290(ki ne brca v temo) je prop prevelik in vrtilni moment je premočen za tak čoln. Nekako le umirim zadevo da se ni več pretirano zibal in iz radovednosti gas do konca
. No do tega trenutka sem mislo da skuter potegne
V trenutku solzne oči in hitrosti vam ne znam povedat sem pa ziher da je blo dost čez 80km/h. spustim gas in se odpravim do boje. Tam sem ga mogo spredi našpanat dol da nebi kak val zadaj nafilo moje bane
Naslednji dan sma se z mojo soglasno odločla da sej mama pa zraven kolesa ki so bolj varna od tega
Tako sma uzela plovilce ven in to je to s tem motorjem... Bo pa skor 100% naprodaj če koga zanima. Deluje izvrstno 
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 14 gostov