voda v bencinu
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
voda v bencinu
V rezervoarju se vedno nabere nekaj vode, pa naj bo to kondenzirana, ali prigoljufana na črpalki.
Razmišljal sem, da bi gorivo od časa do časa dolil nekaj metanola. Recimo liter ali dva metanola, čez pa 250 l bencina. Bi pomagalo?
Razmišljal sem, da bi gorivo od časa do časa dolil nekaj metanola. Recimo liter ali dva metanola, čez pa 250 l bencina. Bi pomagalo?
-
Daki
Ah dej ga srat SR290, kakšen liter vode neki??? Kdo ti je to naložil? Na naftaših se res lahko pojavi nekaj vode, tudi probleme dela, na bencinu pa tega problema ziher ne bo! Na črpalki ne dobiš prav nič vode, to so teorije zarote... Kondenza je res lahko nekaj, čeprav pametni lastnik bo jeseni barko nalil do roba in ne bo nič kondenziralo... Tisto kar pa je med letom je pa tolk zanemarljivo, da se verjetno tudi zmeša z gorivom preko raznih detergentov in dodatkov, ki so itak prisotni. Čez zimo tudi ne škodi, da dodaš kak stabilizator goriva, eden je zgoraj omenjeni Datacol, tudi kak Liqui Molly ga ima, pa Starbrite, pa Kent, pa... Vse je to OK.
Na vhodu pa dober filter vsekakor, ne toliko zaradi vode, temveč zaradi ostalih nečistoč, ki se lahko pojavijo...
Se pa pri nekaterih res pojavi voda v gorivu, ta pa je v 100% primerov tam zaradi napačno narejenega odduška tanka ali čepa za polnjenje s počenim O-ringom in si vodo lepo natočiš sam v tank med pranjem barke... Potem je pa INA kriva, grrrr.
Na vhodu pa dober filter vsekakor, ne toliko zaradi vode, temveč zaradi ostalih nečistoč, ki se lahko pojavijo...
Se pa pri nekaterih res pojavi voda v gorivu, ta pa je v 100% primerov tam zaradi napačno narejenega odduška tanka ali čepa za polnjenje s počenim O-ringom in si vodo lepo natočiš sam v tank med pranjem barke... Potem je pa INA kriva, grrrr.
Mi smo to enkrat napravili in se je iz ljubega miru nabralo nekaj litrov vode, čeprav je bil pod streho. Rezervoar je iz 6 mm aluminija.
Vsekakor ga bomo jeseni vedno napolnili in dodaliu tisti normalizator.
Kaj pa bencin, ki stoji pol leta ali več je še uporaben? Cestni bencin freaki pravijo, da ni več tako dober.
Vsekakor ga bomo jeseni vedno napolnili in dodaliu tisti normalizator.
Kaj pa bencin, ki stoji pol leta ali več je še uporaben? Cestni bencin freaki pravijo, da ni več tako dober.
Glede staranja goriva verjetno res bencin po nekaj letih ni boljši, kot pa sveži z bencinske. Velik problem je star bencin v ZDA, kjer je lahko zmešana znatna količina etanola, npr. E10, E15 itd, pri nas pa je bencin star pol leta povsem enakovreden... Pri nas ima fotr doma v agregatu bencin po nekaj let, pa ko ga rabiš vžge iz drugega potega.
Ker imaš aluminijasti rezervoar (ali pa inox), potem vsekakor priporočam, da je čez zimo do roba poln. Pri plastičnem ni toliko važno, je pa vseeno bolje predvsem pri večjih rezervoarjih. Če imaš v tanku npr. pol kubika zraka, ki kondenzira na stropu tanka, bo tudi kakplica vode do spomladi...
Ker imaš aluminijasti rezervoar (ali pa inox), potem vsekakor priporočam, da je čez zimo do roba poln. Pri plastičnem ni toliko važno, je pa vseeno bolje predvsem pri večjih rezervoarjih. Če imaš v tanku npr. pol kubika zraka, ki kondenzira na stropu tanka, bo tudi kakplica vode do spomladi...
zonzi napisal/-a:Jaz sem letos spomladi odprl alu tank, notri je bilo 1/3 bencina, stene pa popolnoma mokre od kondenza.
Točno to govorim že 10 let na forumu, da je kovinske tanke v jeseni vsekakor najbolj pametno napolniti do roba, da zgoraj ostane čim manj zraka in potem nima kaj kondenzirati... Pri plastiki je pojav precej manj izrazit, vendar pa se kondenzacija vodne pare pojavlja tudi tam! Zato še enkrat vsem svetujem, da vsako jesen lepo do roba napolnite in ne bo nikakršnih problemov. Gorivo se ne bo postaralo, brez skrbi. Pa še spomladi je fino, ko imaš vsaj pri malo večjih barkah, prvi dan prihranjen kar pošten strošek...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost