Tesnilna masa
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Matejc, ne vem kje si jo hranil, moja je še nekako podobna, kot je bila pred leti in če bi bilo treba, bi še služila svojemu namenu.
Za tiste, ki sprašujete, ne to ostane mehko, ne reagira, je pač nekaj podobnega kot plastelin. Nagneteš nekam in tam ostane. Tlaka zagotovo ne drži veliko, če bi jo dodal od zunaj, zagotovo precej več. Krpanje cevi s tem ni neka sreča, je boljši navaden power tape, je pa za trup lahko super. Tudi kako tubo navadnega sanitarnega silikona je dobro imeti na barki, nikoli ne veš...
Za tiste, ki sprašujete, ne to ostane mehko, ne reagira, je pač nekaj podobnega kot plastelin. Nagneteš nekam in tam ostane. Tlaka zagotovo ne drži veliko, če bi jo dodal od zunaj, zagotovo precej več. Krpanje cevi s tem ni neka sreča, je boljši navaden power tape, je pa za trup lahko super. Tudi kako tubo navadnega sanitarnega silikona je dobro imeti na barki, nikoli ne veš...
pod dnom v salonu se je sčasoma nabralo malo vode, po 14 dneh si jo z gobico popivnal. Mislil sem, da pušča pri vijakih kobilice. Pa sem odvil vijake, ki držijo podnice in odnesel podnice ven. Glej ga zlomka, en vijak je bil privit skozi trup. In tam je bil sedaj en mali izvir, fi 3mm. Najprej sem gor pritisnil prst. Drži. Ker to ni trajna rešitev, sem našel kos armacell izolacije (to je tista penjena guma z zaprtimi porami), malo deščico (različni kosi lesa vedno pridejo prav) in daljšo letev in postavil čez luknjo armacell, nato deščico in jo z letvijo podprl v rob vrat. Potem sem pobrisal vodo in začel razmišljati o bolj trajnih opcijah izmed stvari, ki so bile pri roki (silikon, lepilo, les, epoksi, dvigalo v marini). Našel sem prav kratek inox vijak, podložko in kos hypalona. Vse skupaj sem namazal z lepilom icema r145/12 in privil v luknjo. Omenjeno lepilo reagira z vlago (vodo), podobno kot purpen, in se pri tem prav malo speni. Čez sem položil polivinil, nato armacell, nato deščico in podprl z letvijo. Čez pol ure, ko je bila reakcija končana, sem odstranil polivinil in luknja je bila povsem zatesnjena. Še enkrat sem na debelo premazal z omenjenim lepilom in bo tako počakalo na jesen, ko bomo delali nov AF in popravili še to.
Ker mi radovednost ni dala miru, sem doma vzel dve popolnoma premočeni deščici, na eni je stala luža vode, polil po eni nekaj omenjenega lepila in ju stisnil skupaj. Čez pol ure je bil spoj trden, ne sicer tako kot bi lepil suh les z epoksijem, vsekakor pa dovolj, da ne razpade kar tako. Tako da imam sedaj eno plastenko tega lepila vedno s seboj.
Ker mi radovednost ni dala miru, sem doma vzel dve popolnoma premočeni deščici, na eni je stala luža vode, polil po eni nekaj omenjenega lepila in ju stisnil skupaj. Čez pol ure je bil spoj trden, ne sicer tako kot bi lepil suh les z epoksijem, vsekakor pa dovolj, da ne razpade kar tako. Tako da imam sedaj eno plastenko tega lepila vedno s seboj.
motorni
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov