SailGrib Weather routing
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Nisem še nobene sprobal v praksi. Malo sem bral odzive in priporočila, pa bi znalo bit zanivmivo. Ena od slabosti teh napovedi je, da so premalo natančne oz. so bolj globalne in ne lokalne, kar pomeni, da ne upoštevajo mikro sprememb smeri in jakosti vetra, kot posledico vpliva konfiguracije terena ipd. Ne vem kako je s podatki o tokovih in valovih, kar tudi ni zanemarljiv faktor pri načrtovanju poti.
Zadeva je bolj priročna na daljših poteh, stran od obale. Kakor koli, zabavno jo bo preizkusiti in ne smemo biti preveč zahtevni, ker že to je krasen bonbonček.
Zadeva je bolj priročna na daljših poteh, stran od obale. Kakor koli, zabavno jo bo preizkusiti in ne smemo biti preveč zahtevni, ker že to je krasen bonbonček.
Jaz ga uporabljam, je bil kar uporaben na routingu v Grčijo, tudi napovede je ARPEGE bazirana na Aladinu (ni čisto isto), tako da je zelo primerljiva.
Nimam pa izkušnje z AIS - tega imam na Garmin ploterju, tako da se nisem z njim igral.
Vsekakor app vreden svojega denarja in dobiva vedno več funkcionalnosti.
Nimam pa izkušnje z AIS - tega imam na Garmin ploterju, tako da se nisem z njim igral.
Vsekakor app vreden svojega denarja in dobiva vedno več funkcionalnosti.
Ja, uporabljam ga primarno za Weather routing za relacije. Letos sem ga uporabljal za transfer iz Biograda v Grčijo in planiranje dnevnih relacij med letnim dopustom (Izola - Mljet - Izola).
Fajn je ker uporabim polar od moje jadrnice, nastavim efficiency na 90% polarja, določim da pod 3.5vz hitrosti raje motoriram in mi hitro naredi opcije kaj se da narediti na določeni ruti in potem hitro preigram scenarije z različnimi časi starta - tako da vem kdaj približno štrartat, da bomo največ jadrali.
Fajn je ker uporabim polar od moje jadrnice, nastavim efficiency na 90% polarja, določim da pod 3.5vz hitrosti raje motoriram in mi hitro naredi opcije kaj se da narediti na določeni ruti in potem hitro preigram scenarije z različnimi časi starta - tako da vem kdaj približno štrartat, da bomo največ jadrali.
bouton napisal/-a:Je kdo morda že preizkusil omenjeni program?
Meni bi bil sicer zanimiv kot AIS sprejemnik z Daisy AIS preko OTG USB na Android telefonu. Žal free verzija tega ne podpira.
Jaz ga imam, poleg routinga uporabljam tudi Ais preko wifija, imam Easytrx Ais z wifi modulom, ki mi oddaja Nmea podatke. Sailgrib jih normalno sprejme in prikaze.
Re: SailGrib Weather routing
SailGrib je samo danes (Black Friday) na voljo z 30% popustom na Google Play Store
https://play.google.com/store/apps/deta ... ib_wr.paid
https://play.google.com/store/apps/deta ... ib_wr.paid
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gosti