Prenosna/prevozna domača bencinska 100+ litrov

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Paco
Admiral
Kraj: Lj-Pag

Prenosna/prevozna domača bencinska 100+ litrov

OdgovorNapisal/-a Paco » Ne Okt 08, 2017 10:57

Pozdravljeni navtiki,

Tokrat nekaj drugačnega nekaterim uporabno drugim popolnoma NE. Sam sem stacioniran na otoku pagu in kot nekateri že veste z manjšo motorno barčico. Vse lepo in prav.... se pa zaplete pri tankanju saj če izvzamemo zadevo ki ji rečejo črpalka v Novalji ( ki še ob plimi komaj zadosti globini rent a boat čolničev) cel otok ne premore druge morske "tankirnice". Vožnja kant z avtom in njih premikanje in pretakanje se po določenem letu večinoma za vsakega mornarja počasi ustavi in tako ti ostaneta dve opciji ( brez tiste za zamenjavo plovila :) ) ali se voziš 20nm v eno smer do bencinske in nazaj ali pa predstavljena rešitev.

CEMO DT-MOBILE EASY

Zadevo izdelujejo v mnogo različicah tako za bencinski prevoz kot dizelski ( pozor NI ENAKO). Ogledane kapacitete so 125l, 200l in 430l. Seveda se tako dimenzijsko kot tudi po teži bistveno razlikujejo med seboj kar pripelje do merjenja domačega prtljažnika avtomobila in "še sprejemljive" prazne teže.

Preizkušeni model je tako imel 200 L. V osnovnem kompletu je že ročica z 4 m cevi , ki pa se enostavno s hitro spojko podaljša z 7 ali več metersko cevjo. Montirana pompa brez problema požene 12 metersko dolžino ter izprazni 200 litrov v popolnoma enakovrednem času na črpalki. Rezervoar je opremljen z električno pumpo z dvema klemama ki jih lahko enostavno namestimo na avto akumulator , zaradi lažje manipulacije (dolžina kablov do avto aku) pa predlagam mali skuter akumulatorček s katerim lahko opravite cca 2-3 izpraznitve . seveda je možno vedno podaljšanje kablov ali pa montaža "cigaretnega" vtiča pri čemer je potrebno paziti na jakost vtičnice.
Vse podaljšave katerihkoli cevi ali kablov so vededa tudi sila nepraktiče ob kasnješem zlaganju v avto.

.....ko začneš enkrat raziskovati vtičnice ---Sam sem to delal pri nakupu inverterja in njihovo (navedeno moč ...) se nehote zopet vrneš na jakost napeljave do te cigaretne vtičnice in problem preobremenitve! ( dodatna pojasnila bo znal Nikola bolje od mene) in zadeva ni ravno trivialna.To pa je že druga tema....

Dodatno je rezervoar pokrit z pokrovom , ki pa v primeru transporta in uporabe iz avtomobila onemogoča dostop do cevi in pumpe ter smo ga takoj na začetku odstranili in pospravili.

Še zanimivost, kljub relativno vročemu letu in ne vedno polni izpraznitvi rezervoarja le ta "ni dihal" vonja v avto do naslednje uporabe, po moji oceni pa tudi cca 5-10 litrov vedno ostane notri.

Še linki in slike :D

Slika
Slika
Slika
hitra spojka

Slika

https://www.youtube.com/watch?time_continue=195&v=WcDe7LDhsTQ

https://www.cemo-group.si/browsecatalog/flipviewerxpress.html?pn=47

Pa en lep pozdrav

Paco
pojdi se z bikom bost!

Kdo je na strani