Ventili in vsisi BRON
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Ventili in vsisi BRON
Tudi jaz jih nisem našel.
Pokliči, piši:
++386 1 568 37 32
++386 1 565 48 88
GSM: ++ 386 31 749 004
info@tramontana-net.si
Pokliči, piši:
++386 1 568 37 32
++386 1 565 48 88
GSM: ++ 386 31 749 004
info@tramontana-net.si
No, danes sem poklical v Tramontano.Oglasila se je prijazna gospa Erna.Ne sam da je prijazna,je tud precej strokovno podkovana.Naročil sem ventile,vsise in pripadajoči material v CR (corosion resistant)izvedbi,po njenem nasvetu.Povedala mi je da so to ventili od Maestrinija in je medenina tako zlita,dodani vanjo taki materiali, da je primerna za morje .Material mi bodo poslali po pošti upam že jutri.Tako da morjeplovci..priporočam.
Ja, gospa Erna jadra, majo družinsko jadrnico in ve tudi kaj iz prakse - za razliko od npr. prodajalcev v Motomarine in večine navtičnih serviserjev na slo obali.
CR je medenina. Bronasti ventili, vsisi itd. pa so cca. 2x dražji. V teoriji vsi priporočajo bronaste, jaz jih bom vgrajeval prvič.
CR je medenina. Bronasti ventili, vsisi itd. pa so cca. 2x dražji. V teoriji vsi priporočajo bronaste, jaz jih bom vgrajeval prvič.
No dans so pršli vsi kosi.Na vsakem je vgravirano CR ventili se lepo zapirajo in kosi so lepo izdelani...no sej ni to neki čudo tehnike.upam da bodo ok.ja bron je še dražji sam ne želim pa plačat za 2 sklopa 300 e.tole je blo dobrih 100 e kar sem dobu.
Jaz sem dobil nastavke za cev v pakiranju kot da je bron, ampak sem siguren, da to ni bron, ampak medenina - se vidi, da ni ulit, spolirani in svetleči zunaj in znotraj. Vsi otali kosi (vsisi, ventili, vmesni členi) zgledajo uliti. Žig, da gre za bron pa imajo samo ventili. Naročeno pa vse skup na SVB, kao Maestrini roba. Spet bo treba še to naročat na novo. Po lanskem debaklu z inox verigo vse manj zaupam tem italijanskim firmam.
Grega295 napisal/-a:Jaz sem dobil nastavke za cev v pakiranju kot da je bron, ampak sem siguren, da to ni bron, ampak medenina - se vidi, da ni ulit, spolirani in svetleči zunaj in znotraj. Vsi otali kosi (vsisi, ventili, vmesni členi) zgledajo uliti. Žig, da gre za bron pa imajo samo ventili. Naročeno pa vse skup na SVB, kao Maestrini roba. Spet bo treba še to naročat na novo. Po lanskem debaklu z inox verigo vse manj zaupam tem italijanskim firmam.
Pa kaj nisi ti to leta 2012 vse menjaval.
Ja, sem. Se pa lotevam prestaviti wc iz prednje kabine v manjso zadnjo, tako kot ima vecina jadrnic.
Dva ventila bom torej vrgel ven, dva nova vgradil. Ostane se ventil za zajem morske vode za motor in en odtok v kuhinji. Na dolgi rok je najbolje zamenjati vse in dati bronaste ali plasticne.
Se vprasanje: je v mojem primeru bolje stare ventile, kjer je bil WC vreci ven iz luknje zaplastificirati ali dati cepe v ventile in jih torej pustiti notri?
Dva ventila bom torej vrgel ven, dva nova vgradil. Ostane se ventil za zajem morske vode za motor in en odtok v kuhinji. Na dolgi rok je najbolje zamenjati vse in dati bronaste ali plasticne.
Se vprasanje: je v mojem primeru bolje stare ventile, kjer je bil WC vreci ven iz luknje zaplastificirati ali dati cepe v ventile in jih torej pustiti notri?
Bronaste ventile in pripadajoče kose (vsise, kolena, nastavke za cev) imajo tudi v Motomarine.
Moja barka je letos dopolnila 12 let. Pred 2 letoma sem zamenjal originalne ventile in vsise pod vodno linijo vse s plastiko Trudesign. Originalni ventili so mi razpadli v roki in je bilo samo še vprašanje časa za glu glu.
Po 2 letih uporabe se novi ventili odpirajo kot za šalo, res z 2 prstoma. So precej večji od kovinskih in zamenjati je potrebno vse od vsisov do gibljive cevi. Za montažo je potrebno malo telovadbe in tudi kakšna sprememba v postavitvi. Nobene korozije nikoli več. Zadeva cenovno ni ravno zanemarljiva, je pa sodeč po izkušnjah (mojih in drugih) zadeva top-shit. Resnično priporočam.
Po 2 letih uporabe se novi ventili odpirajo kot za šalo, res z 2 prstoma. So precej večji od kovinskih in zamenjati je potrebno vse od vsisov do gibljive cevi. Za montažo je potrebno malo telovadbe in tudi kakšna sprememba v postavitvi. Nobene korozije nikoli več. Zadeva cenovno ni ravno zanemarljiva, je pa sodeč po izkušnjah (mojih in drugih) zadeva top-shit. Resnično priporočam.
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
Jaz sem jih nabavljal v Zagrebu neposredno pri uvozniku za Trudesign. Firma se imenuje Vijci Kranjec (nekaj takšnega kot naš KAMM):
http://nautika.hr/contact/
Sicer pa lahko tudi preko distributerja, ki oskrbuje manjše trgovine po Istri:
Danijel
GSM: +385 98 723 418
tarc.line@hi.htnet.hr
Lahko jih naročiš tudi pri SVB.
Še moj nasvet glede menjave ventilov:
Jaz sem naročal popolnoma enake nazivne mere ventilov kot so bili prej vgrajeni. Opazil pa sem en problem pri iztokih iz umivalnikov in kuhinjskega korita. Prej so bili ventili in ostali fitingi dimenzije 3/4'' z nastavkom za plastično armirano cev 25mm. Trudesign te kombinacije nima. Največji nastavek za plastično cev pri 3/4'' ventilu je 22mm to pa je povzročalo (vsaj pri meni) slabši pretok. Ker so navoji pri prejšnjih ventilih in Trudesign enaki sem odšraufal plastične nastavke 22mm in jih zamenjal s starimi kovinskimi 25mm. Pretok je boljši in zadovoljiv vendar še vedno ne takšen kot je bil prej. Zato svetujem, če se odločite za menjavo, da nabavite za iztoke dimenzijo ventilov in fitingov 1'' z nastavkom za cev 25mm.
Iztočni ventili za WC dimenzije 1 1/4'' z nastavkom za cev 38mm in vsisni ventili za WC dimenzije 3/4'' z nastavkom za cev 19mm delajo BP.
Fitinge, ki gredo skozi trup sem zalepil z epoxy smolo z dodatkom Colloidal Silice (West sistem), za tesnenje fitingov znotraj barke pa Siko 291i (vse skladno z navodili Trudesign).
http://nautika.hr/contact/
Sicer pa lahko tudi preko distributerja, ki oskrbuje manjše trgovine po Istri:
Danijel
GSM: +385 98 723 418
tarc.line@hi.htnet.hr
Lahko jih naročiš tudi pri SVB.
Še moj nasvet glede menjave ventilov:
Jaz sem naročal popolnoma enake nazivne mere ventilov kot so bili prej vgrajeni. Opazil pa sem en problem pri iztokih iz umivalnikov in kuhinjskega korita. Prej so bili ventili in ostali fitingi dimenzije 3/4'' z nastavkom za plastično armirano cev 25mm. Trudesign te kombinacije nima. Največji nastavek za plastično cev pri 3/4'' ventilu je 22mm to pa je povzročalo (vsaj pri meni) slabši pretok. Ker so navoji pri prejšnjih ventilih in Trudesign enaki sem odšraufal plastične nastavke 22mm in jih zamenjal s starimi kovinskimi 25mm. Pretok je boljši in zadovoljiv vendar še vedno ne takšen kot je bil prej. Zato svetujem, če se odločite za menjavo, da nabavite za iztoke dimenzijo ventilov in fitingov 1'' z nastavkom za cev 25mm.
Iztočni ventili za WC dimenzije 1 1/4'' z nastavkom za cev 38mm in vsisni ventili za WC dimenzije 3/4'' z nastavkom za cev 19mm delajo BP.
Fitinge, ki gredo skozi trup sem zalepil z epoxy smolo z dodatkom Colloidal Silice (West sistem), za tesnenje fitingov znotraj barke pa Siko 291i (vse skladno z navodili Trudesign).
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Edo, podpišem!
Upoštevati navodila proizvajalca je običajno zakon.
Sam nimam težav z odtoki iz umivalnikov, le kuhinjski se malce slabše prazni ampak to se je že tudi pred menjavo ventilov. Bo potrebno verjetno kaj drugega postoriti.
Upoštevati navodila proizvajalca je običajno zakon.
Sam nimam težav z odtoki iz umivalnikov, le kuhinjski se malce slabše prazni ampak to se je že tudi pred menjavo ventilov. Bo potrebno verjetno kaj drugega postoriti.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta