OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Maj 17, 2018 00:39
Iskreno se opravicujem vsem za agreaiven nastop.
LaMike vem da obvlada, vsaj v preteklosti je to dokazal na avtomobilih.
Zal je letos obdobje pametnjakovicev, ki mislijo da bodo na hitro zasluzili v marini z nekimi doktorskimi pristopi.
Vsi nekaj vedo, oziroma mislijo da vedo vse tudi o keramicnih premazih. Vecina ne izpelje projekta do konca oziroma zakljuci na pol in potem krivijo vse okoli sebe, nihce pa si ne prizna, da pac temu ni dorasel. Coln ni avto in delati zunaj ni enako delu v cisti klimatizirani delavnici.
Na barki se vsaka napaka kasneje steje v urah ali celo dnevih in stotinah evrov. Jaz vem ker sem ze na dvigoval barko na svoje stroske in se 1x porabil 150 ur, da sem dal iz rok izdelek kot se sika. Pa bi lahko vpil, da me je zahebalo vreme in vlaga. Ampak ce to delas moras te zadeve predvideti.
Tako kot se vedno popravljam napake na naketaerih barkah kjer je keramika "odpadla" v enem mesecu. Spet bi lahko zamahnil z roko in rekel proizvajalec je poslal sranje.
In zaradi prezivetih vseh tegob me nato pojezi, ko nekdo da nek učbeniški nasvet kaj je treba narest. Kot da sem jaz glup in tega ne vem, ampak nasvet iz ucbenika v praksi ne deluje.
Da raztolmacim zaradi cesa je prislo do konflikta...
Jaz sem pritrdil clanu da premaze z voskom barko ki ima spodaj keramiko. LaMike je rekel da naj uporabi keramiko. AMPAK... da das obnovitveni sloj keramike mora biti barka kirursko cista, sonce ne pomaga za namecek vsega pa ce ne obrises dobro vse lise ostanejo. Enako bo lisasto ce bo barka umazana ali ce sonce zakuri. Teh lis pa ne spravis vec dol razen s poliranjem. In uporaben nasvet lastniku je generalno, da ne dela s keramiko, razen ce je pripravljen investirati vec casa. Nikakor ne pridobis toliko vec z obnovo keramike kolikor lahko izgubis. Zato je "za na hitro" vosek boljsa izbira.
Obsolutno gledano pa ja, seveda je najbolje keramiko cez keramiko, ce pa se popravis kako napako z polirko si pa zmagal.
Torej da zakljucimo tole okoli keramike... ni to neka vesoljska znanost, tistih nekaj pravil ki so pa je potrebno upostevati z astronavtsko natancnostjo. Veliko proizvajalcev namensko trzi hi-end produkte izkljucno firmam ki se s tem ukvarjajo, ker zajebi res ne izgledajo lepo in imajo potem samo cel kup slabovoljnih strank.
Ce grdo recem pac ni to za vsakega, ki bi rad nekaj mazal.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!