Hladilne torbe za barko
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Hladilne torbe za barko
Kakšne imate izkušnje z namenskimi hladilnimi torbami za led na barkah. Sam uporabljam klasično hladilno torbo in dam notri zamrznjeno vodo v plastenkah in mi kar zdrži sploh če je v senci na barki. Če bi z kako namensko torbo bistveno podaljšal hlajenja bi jo nabavil. Vglavnem rabim za ribolov.
Kaj priporočate je kaka razlika?
Re: Hladilne torbe za barko
Nekaj na to temo je tule: viewtopic.php?f=5&t=22422&hilit=
Sam imam na barki hladilno torbo Igloo, ni velika, bila 70€ - če dam en dan notri vrečo ledenih kock, se v 24 urah ohrani še cca. 20% kock, skratka hladna pijača za skoraj 2 dneva.
Doma imam eno hladilno torbo za 25€, deluje enako. Je pa res, da ima Igloo precej tanjše stene, očitno je izolacija boljša.
Sam imam na barki hladilno torbo Igloo, ni velika, bila 70€ - če dam en dan notri vrečo ledenih kock, se v 24 urah ohrani še cca. 20% kock, skratka hladna pijača za skoraj 2 dneva.
Doma imam eno hladilno torbo za 25€, deluje enako. Je pa res, da ima Igloo precej tanjše stene, očitno je izolacija boljša.
Hočeš reči da ti v navadni hladilni torbi zdrži enako samo da ima debelejše stene?
Ker če ni bistvene razlike ne vidim razloga za nakup.
V zgornji temi ni nič konkretnega.
Ker če ni bistvene razlike ne vidim razloga za nakup.
V zgornji temi ni nič konkretnega.
-
tyson
Uporabljam navaden pleskarski hobuk s pokrovom, notri dam dve zmrznjeni litrski pvc flaši z vodo, gor sadje, senvdiče...šele zvečer se voda odtaja, če je glih ne vzamem ven zaradi žeje in jo namenoma tajam. Druga zamrznjena tako še vedno ohlaja, kar je okoli nje!
Se pravi so buče ko berem da nak bi v dobrih skrinjah led "blok"zdržal do 12 dni...
shop/index.php?route=product/product&manufacturer_id=58&product_id=1283
Sem mislil da če blok zdrži 12 dni ba bi morale plastenke vsaj 2 dni
Jest mam eno navadno hladilno...pa dam not dve flaše od radenske zmrznjene, sam pol placa zmanjka za vse pive
...tko da mam v kabini šeeno uno stiroporasto iz kliničnga za organe prevažat
...ta pa še bolj drži če je zmrznena flaša notr... 
erneesto napisal/-a:Se pravi so buče ko berem da nak bi v dobrih skrinjah led "blok"zdržal do 12 dni...
Led blok je baje drugače, sem slišal od znanca, da so enkrat imeli blok ledu na barki in se niti v tednu ni stopil.
Za zanimivost:
Led so od tod vozili v sodih. Manjši sod je bil v notranjosti večjega, vmesni prostor so zapolnili s smrekovimi vejami in ledenim drobirjem ter vse skupaj naložili na vozove. Glavna porabnica ledu je bila pivovarna v Senožečah, z njim pa so zalagali tudi tržaške gostilne. Najdlje so led od tod vozili v Egipt. In to z minimalnimi izgubami. Izjeme so bili primeri močnega puščavskega vetra, ko so imeli približno dvajsetodstotno izgubo, sicer pa je bilo izgube le kakšnih pet odstotkov. To je bilo izredno malo, očitno so bile smrekove veje nadvse učinkovita izolacija
Vir: http://www.delo.si/prosti-cas/potovanja ... krava.html
Erneesto, kakšno barko si nabavil...se spomnim, da je bilo kar nekaj pisanja okrog tega pred nekaj meseci....
...če imaš čoln z kabino, potem ti predlagam investicijo v kompresorski hladilnik. Jaz sem se kar nekaj let ubadal z hladilno skrinjo in ledom. Načeloma mi je led v plastenkah zdržal 2 dni in je za dnevna kopanja dovolj. Problem nastane, ko nimaš dovolj prostora, da bi zamrznil plastenke in kadar gerš za več kot dva dni na pot in prej ko za vez vprašaš za led....se mi je zgodilo , da sem menjal ribe za led...
...če imaš čoln z kabino, potem ti predlagam investicijo v kompresorski hladilnik. Jaz sem se kar nekaj let ubadal z hladilno skrinjo in ledom. Načeloma mi je led v plastenkah zdržal 2 dni in je za dnevna kopanja dovolj. Problem nastane, ko nimaš dovolj prostora, da bi zamrznil plastenke in kadar gerš za več kot dva dni na pot in prej ko za vez vprašaš za led....se mi je zgodilo , da sem menjal ribe za led...
mirno morje
-
Daki
erneesto napisal/-a:Kakšne imate izkušnje z namenskimi hladilnimi torbami za led na barkah. Sam uporabljam klasično hladilno torbo in dam notri zamrznjeno vodo v plastenkah in mi kar zdrži sploh če je v senci na barki. Če bi z kako namensko torbo bistveno podaljšal hlajenja bi jo nabavil. Vglavnem rabim za ribolov.
Čas hlajenja boš podaljšal že s tem, če boš v plastenkah zamrznil slano (morsko vodo), ker zamrzne pri nižji temperaturi.
Sem pisal že od teh Igloo torbah, skrinjah. Da bi led zdržal par dni
... Sam sem jo kupil predvsem zato ker jo na gumenjaku lahko uporabljam kot dodatno klop za mularijo pa tudi zaradi same praktičnosti nošenja in velikosti... dimenzije so mi ustrezale tako po globini širini in višini in z njo lepo zapolnim prostor med sedežem pred konzolo in med prednjim ležalnim delom. Glede funkcije hlajenja... za dnevna potepanja dovolj, zvečer sta pivo ali špricer še vedno prave temperature, pa tudi čokolada se ne stopi. Sedaj pa ali imam zmrznjeno vodo v flašah ali pa pingivnčke z gelom je to za enodnevno uporabo skorajda vseeno.
Dejstvo je samo to, da vodo na koncu še lahko spiješ, pingvinčke pač ne 
--- Lenuhec.si ---
...ko maš pa enkrat hladilnik, pa niti pomisliš ne več na torbe z ledom...
..jaz hladilnik vključim, ko pridem na dopust, čez 3 tedne, ko grem domov ga pa ugasnem...mam pa na čolnu samo en akumulator 100Amh in celico 110W...
..jaz hladilnik vključim, ko pridem na dopust, čez 3 tedne, ko grem domov ga pa ugasnem...mam pa na čolnu samo en akumulator 100Amh in celico 110W...
mirno morje
Tista voda, ki ostane v plastenki(po odtajanju), včasih prekleto prav pride, če pride do kakšne nepredvidene okvare in si jo vesel boj kot toplega pira! Torbo si lahko sam še dodatno ali pa boljše izoliraš kot je org., enostavno odpreš pogledaš kakšna je izolacija in koliko jo je, včasih je samo zrak in jo nadomestiš z več ali pa z boljšo izolacijo. 
Čas hlajenja boš podaljšal že s tem, če boš v plastenkah zamrznil slano (morsko vodo), ker zamrzne pri nižji temperaturi.[/quote]
Ne vem ali je res kaj na tem kajti v skrinji ko daš zamrznit je tistih -18C in to je max , sedaj pa če je to slana ali navadna voda ne vem če je kaj razlike.
Najboljše bi bilo če bi imel skrinjo ki bi zamrznila na na nižjo temperaturo na kakih -30C.... to bi bilo top. Vem da obstajajo profi skrinje ki gredo do -70 samo to ne bo za moj žep.
Ne vem ali je res kaj na tem kajti v skrinji ko daš zamrznit je tistih -18C in to je max , sedaj pa če je to slana ali navadna voda ne vem če je kaj razlike.
Najboljše bi bilo če bi imel skrinjo ki bi zamrznila na na nižjo temperaturo na kakih -30C.... to bi bilo top. Vem da obstajajo profi skrinje ki gredo do -70 samo to ne bo za moj žep.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost