izdelava inox sidra za varno sidranje tudi ob močnih nevihtah - STORM ANCHOR HOMEMADE DIY

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral
Kraj: Koper

Re: izdelava inox sidra za varno sidranje tudi ob močnih nevihtah - STORM ANCHOR HOMEMADE DIY

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » To Maj 29, 2018 11:44

Lani sem kupil novo barko 6 ton težko. Ob nakupu je na barki bilo montirano sidro od 7,5kg inox bruce, kar za tako barko ni zadosti niti za pojest kosilo ob mirnem vremenu, kje pa za prespat grdo vreme na sidru. Ker z novo barko ima namen hodit na dopuste sem se odločil kupiti novo sidor za svoje potrebe.

Prebrskal sem vse teme o sidrih in V ZAHVALU KR3MN1 IN POLCU IZVEDEL DA OBSTAJA SIDRO MANTUS, za katerega prej nisem vedel. Če nebi ona dva delal kopije in pisala post o temu verjetno jaz nebi zvedel da obstaja Mantus, kakor verjetno polovica morjeplovcev iz foruma, saj sta fanta na vsezadnje naredila veliko reklamo za Mantus z njihovimi posti. Pa tudi sam sem naredil veliko k prepoznavnosti mantusa z mojimi posti. Mislim da bi mi pri Mantusu morali bit vsaj hvaležni če ne mi poslat bombonjero za božič, saj sem naredil večjo reklamo, kakor tisti ki bi jo moral delat.

Imel sem željo si kupit 20kg težko sidro Mantus in ga namestit na svojo barko za stalno.
Primus mi je rekel, da ima na zalogi sidro 16kg in testno sidro mislim da 6 ali 8 kg se ne spomnim.
16kg sidro je se zmeraj zadosti veliko za mojo barko.
Plačal sem sidro po predračunu skupaj s poštnino.
Zelo skrbno odprl škatlo in sidro poskusil zmontirati na barko. Ker sidro ni pasalo v moj nosilec, zaradi vijakov, ki so se zatikali v nosilec (priložena fotografija), sem bil primoran sidro predelati, ga razrezati in zavariti. Ko sem meril v kateri poziciji mora biti zavarjen ročaj, namesto privijačen, sem dobil idejo da sidro izdelam sam, saj je bilo skoraj enako dela predelati sidro ali izdelati novega.
Ko sem plačal sidro se mi niti sanjalo ni da bi se lotil projekta s sidrom storm. Potreba je rodila željo. Če bi želelkopirat sidro bi vprašal fante na forumu da mi posodijo brezplačno njihovega mantusa katerega so kopirali ostali fantje na forumu.
Sidro sem vrnil nazaj, plačal sam poštnino v obe smeri in od prodajalca nisme nikoli vprašal da mi vrne poštnino nazaj.

Slika

Kasneje se je začel projekt kako še izboljšati sidro.
Pa upam da se nekateri zavedate da se z sidrom ukvarjam od novembra kar je že sedem mesecev, sem porabil toliko denarja in časa da bi lahko šel na več tedenski dopust.
Nazadnje spremenil Bonaparte, dne To Maj 29, 2018 11:56, skupaj popravljeno 1 krat.
Kar koli delaš, naredi kvalitetno ali se pa raje sploh ne loti.

Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
Uporabniški avatar
snwl
Admiral

Re: izdelava inox sidra za varno sidranje tudi ob močnih nevihtah - STORM ANCHOR HOMEMADE DIY

OdgovorNapisal/-a snwl » To Maj 29, 2018 11:54

Bonaparte upam, da si patentiral sidro Storm. Bojim se namreč, da te bo Mantus kopiral in potem saj veš....Oborožen z odvetniki v boj s tujo firmo je tako, kot v boj z mlini na veter, pa dokazovanje, da so oni prvi kopirali našega Mušiča, pa škoda, da si objavil slike sidra Storm (Google ga najde) in tako jim bo še lažje, da te kopirajo... :-) :-) :-) :-) :-) :-)
...Don't take life too seriously . No one gets out alive! ...
...Never sail with a crew who can't sing!...
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » To Maj 29, 2018 11:54

primusr napisal/-a:Pa bom odgovoril.!!!!
Kot sem rekel.. poslal sem v USA kar je bilo na Bolhi..
Mantus mi je odgovoril , da prihaja sedaj izboljšanja verzija Mantusa generacija 2.. in ni niti približna kopija Storma :D
Tako , da razvoj gre dalje. Kot pravijo:
Psi lajajo , karavana gre dalje...

Zgubit ni kaj!
Če se bodo upičli v to na Bolhi, bo letelo perje, to je jasno!
Prepričan sem, da če ni neke avtorske ali patenntene pogodbe zadaj, (kot pravi Bonaparte), ne bodo ukrepali.
Kaj to pomeni zate, če ne bodo ukrepali? Da imaš zastopstvo za nekaj, kar ni original? Vprašam, ker ne vem, kaj je res na tem.

Izboljšana verzija prihaja? Super! Dobro!
Lahko samo upamo, da niso kopiral...npr. Bonapartejevo sidro....bomo videli.

Pa da se razumeva...nisem kontra tebi, ki živiš od tega! In tvoj položaj ni za zavidanje!
Nisem kontra Bonaparteju, ki bi skušal zaslužit neke ojre... njegova pot do komercialnega preboja je še hudo dolga.

(mal mim teme, pa vseeno:
Piaget izdeluje vrteče prstane, znani Lj zlatar ima zanj zastopstvo...v Nemčiji, kjer sem delal, so jih veselo delali-kopirali...Bvlgari ravno tako! Denarnica firme Hermes iz Turčije je zelo dober ponaredek, po kvaliteti in izgledu... v Hong Kongu skopirajo vse, od zlatarije do zadnjega zaščitenega designa česarkoli, na udaru kopij je vse, čisto vse...)
Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » To Maj 29, 2018 11:58

snwl napisal/-a:Bonaparte upam, da si patentiral sidro Storm. Bojim se namreč, da te bo Mantus kopiral in potem saj veš....Oborožen z odvetniki v boj s tujo firmo je tako, kot v boj z mlini na veter, pa dokazovanje, da so oni prvi kopirali našega Mušiča, pa škoda, da si objavil slike sidra Storm (Google ga najde) in tako jim bo še lažje, da te kopirajo... :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Ravno obratno, Mantusu sem poslal email in jim napisal kaj bi bilo potrebno izboljsati na njihovem sidru in jim poslal .dxf datoteko za razrez Storma.

Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
Uporabniški avatar
snwl
Admiral

OdgovorNapisal/-a snwl » To Maj 29, 2018 12:09

LOL :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
...Don't take life too seriously . No one gets out alive! ...
...Never sail with a crew who can't sing!...
Dimen
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Dimen » To Maj 29, 2018 12:17

Bonaparte napisal/-a:Ravno obratno, Mantusu sem poslal email in jim napisal kaj bi bilo potrebno izboljsati na njihovem sidru in jim poslal .dxf datoteko za razrez Storma.

Ahahaaaa, huda poteza Mare :D
Dej plis napiš, ko pride povratna inf. od Mantusa.
Me res zanima. Pomoje bo zelo korekten odgovor čene celo vabilo/ponudba.
Nazadnje spremenil Dimen, dne To Maj 29, 2018 12:20, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
primorc84
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a primorc84 » To Maj 29, 2018 12:18

Fantje boste vidli da na koncu bo

Design by Bonaparte made by Mantus sale by Primusr
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » To Maj 29, 2018 12:37

primorc84 napisal/-a:Fantje boste vidli da na koncu bo

Design by Bonaparte made by Mantus sale by Primusr

Vse je možno!
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Sr Maj 30, 2018 08:30

Dimen napisal/-a:
AEgir napisal/-a:Ne, to ni konkurenca, to je hvalt se na polno s tujimi dosežki, vsak k zna štet do 10 bo v treh mesecih našel nekoga, ki bo izrezal, zakrivil in zašvasal kos kovine s par luknjami dodatnimi. To ni noben dosežek, a gor na oglasu piše najboljši na svetu???? Pa dej ne se jebat.

Lej, rahlo pretiravaš in ne razumem tvoje globoke zamere. Drži, Marko je dokaj ne taktno ravnal v primeru, ko je vrnil sidro. Vse skupaj ima sedaj nek "priokus". Verjamem, da bi sedaj ravnal drugače.
Vsi se motimo in delamo napake, ane. Če ta del odmislimo se mi zdi projekt dobro zamišljen in izveden. Če je najboljši na svetu bo pokazala praksa. Na srečanju smo imeli možnost testirati in vsi smo se strinjali, da sidro odlično deluje.

Prepotentnost gre marsikomu na jetra. Pa vendar, za uspeh je treba bit nadut, mislit, da si najboljši, verjet vase in dvomit v obstoječe. Si postavit izziv in sledit lastni viziji, ko tank.

Mogoče bi bil sedaj čas, da Primsur in Marko razmislita o povezavi. Lahko se gresta vsak svojo zgodbo in v boj za "prevlado". Lahko pa nastopita skupaj. Menim, da so povezave so ključ!

Ni tle nobene globoke zamere sam ne nosim ga v vatki kot vi in točn tko sm povedal vse kot je. Ker kot je sam rekel je kritika dobrodošla.(in to je prava kritika) Zdej če je to tebi pretiravanje - ok, je pa to čista realnost.

S tujim kurcem je lahko po koprivah mlatit.

Da bi za uspeh rabil bit nadut ne drži, za uspeh je treba bit skromen. Cela garnitura dejansko najboljših v sloveniji je zelo skromna in to vem iz prve roke, ker jih večino poznam.

Ta kopija s par luknjami in malo povečanimi ušesi (ker pač luknje je treba nekam dat) ni noben vrhunski dosežek in ne vem zakaj se vsi tko obnašate, kot da je. Mantus je vrhunsko sidro in dobr prime - ergo tudi kopija bo jasno odlično prijela.

Vse lepo in prav ampak zakaj se jaz tle oglašam je pa ta prekleti bullshit, 60% bolš prime od mantusa, najboljši na svetu je in nevem kaj še vse, testiral je pa dec na neki sveti heleni al kje.

A ste res vsi tako prekleto butasti, da vam ni jasno kaj pomeni biti najboljši na svetu, al vsak kljukec, ki ukrade pest arašidov je danes kr najboljši na svetu?

Men je to absolutno odvratno in žalitev intelekta, ameroti pravijo temu repulsive behaviour.

Ampak ja zdej bo izumitelj kolesa, naš novi Peter Florjančič to poslal in predlagal mantusu da nej oni po njegovo popravijo svoj sidr ker to je zdej nekej čist povsem novega 60%(!!!) bolš od vsega od 10 miljonov PNŠ do leta 2018 ko je v Sloveniji iz kraje designa se rodil in zgodil novi čudež - sidrni kristus.

Ravnokar sm si bruhnil mal v usta.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » Sr Maj 30, 2018 08:53

primusr napisal/-a:Pa bom odgovoril.!!!!
Kot sem rekel.. poslal sem v USA kar je bilo na Bolhi..
Mantus mi je odgovoril , da prihaja sedaj izboljšanja verzija Mantusa generacija 2.. in ni niti približna kopija Storma :D
Tako , da razvoj gre dalje. Kot pravijo:
Psi lajajo , karavana gre dalje...

Tudi jaz sem jim poslal mail pred skoraj tremi meseci in napisal kaj je treba izboljšat. Zagotovo so pa tudi sami naredili par izbiljšav, ker Greg Kutsen je kar priden za razvoj.

Slika

Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Sr Maj 30, 2018 09:04

domišljávec -vca m (ȃ) domišljav človek: domišljavec je mislil, da ga vsi občudujejo; fant je v resnici domišljavec; nadut domišljavec ♪

domišljávost -i ž (á) 1. lastnost domišljavega človeka: odbija jih fantova prevzetnost in domišljavost; s svojo domišljavostjo se je osmešil 2. zastar. domišljija: razgreta domišljavost mu je vzbujala razne misli ♪
Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » Sr Maj 30, 2018 09:22

Sidrni kristus,
jaz sem napisal to, kar so meritve pokazale.
Meritve so pokazale, da je modelček Mantusa potreboval silo 18kg, da je oral po pesku in da je modelček storma potreboval silo 28kg da je začel orat po pesku.
Narejenih je bilo po dvajset meritev za vsak modelček. To so rezultati v povprečju. In če to preračunaš pride rezultat ven kot sem ga zapisal.

Ampak mene ta rezultat (55% boljši) ni presenetil. To je posledica tega, da ima sidro globlji ročaj, in se zato zarije globlje, kar ima za posledico da sidro orje po veliko bolj trdi zemlji. Za posledico ima tudi to, da je nad lopato bistveno višji kup zemlje, ki je seveda tudi težji in ga zato sidro težje dviga.

Ampak eden od ključnih razlogov zakaj je sidro boljše so ravno te kristusove luknje. Saj sidro ko začne drset skozi zemljo se ustvarja trenje na površini med sidrom in zemljo. Trenje se ustvarja na obeh straneh sidra, saj sidro z obema stranicama drsi skozi zemljo, ko je vkopano. Luknje na sidru povečujejo trenje. Ena luknja ima dvojno funkcijo, saj povečuje trenje na dveh ploskvah. To ni moj izum, to se je spomnil http://www.anchorright.com.au/products/t-a-t-s
Njihova sidra ravno zaradi zarez držijo pol boljše kakor ostala sidra.

to ni nobena znanstvena fantastika. Enako je v drugih panogah, recimo pri avtomobislkih gumah, kjer je razlika med letnimi in zimskimi gumami v trenju 300%..

https://www.bb.si/blog/ali-res-potrebujem-zimske-gume

Slika

Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » Sr Maj 30, 2018 09:28

Zaradi globljega ročaja (na sliki označeno z roza barvo) Storm gre na marsikatero barko na katero Mantus ne gre.

Slika

Dimen
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Dimen » Sr Maj 30, 2018 10:03

AEgir napisal/-a: ... S tujim kurcem je lahko po koprivah mlatit.
... ta prekleti bullshit, ...
... A ste res vsi tako prekleto butasti, ...
... Ravnokar sm si bruhnil mal v usta. ....

Tvoja komunikacija je na dnu zato konstruktivna debata ni mogoča!
Vidi se, da vse skupaj jemlješ zelo osebno, čustva je težko krotit k ven udarjo. Škoda.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Sr Maj 30, 2018 10:11

Aha in na svetu je sam ena mivka točno tista, ki jo imaš ti v prikolici? A je možn, da bi bil najboljši na svetu v svoji mivki šele po tem ko bi še modelčke vseh ostalih nebroj sider v vseh možnih težnih razmerjih probal v taisti mivki? Pa še pol bi bil najboljši na svetu zgolj in izključno samo v tej svoji mivki in zgolj samo z modelčki. Al se morda motim?

Dimen napisal/-a:
AEgir napisal/-a: ... S tujim kurcem je lahko po koprivah mlatit.
... ta prekleti bullshit, ...
... A ste res vsi tako prekleto butasti, ...
... Ravnokar sm si bruhnil mal v usta. ....

Tvoja komunikacija je na dnu zato konstruktivna debata ni mogoča!
Vidi se, da vse skupaj jemlješ zelo osebno, čustva je težko krotit k ven udarjo. Škoda.

Ja čustven sem. Oprosti :*

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov