Prebrskal sem vse teme o sidrih in V ZAHVALU KR3MN1 IN POLCU IZVEDEL DA OBSTAJA SIDRO MANTUS, za katerega prej nisem vedel. Če nebi ona dva delal kopije in pisala post o temu verjetno jaz nebi zvedel da obstaja Mantus, kakor verjetno polovica morjeplovcev iz foruma, saj sta fanta na vsezadnje naredila veliko reklamo za Mantus z njihovimi posti. Pa tudi sam sem naredil veliko k prepoznavnosti mantusa z mojimi posti. Mislim da bi mi pri Mantusu morali bit vsaj hvaležni če ne mi poslat bombonjero za božič, saj sem naredil večjo reklamo, kakor tisti ki bi jo moral delat.
Imel sem željo si kupit 20kg težko sidro Mantus in ga namestit na svojo barko za stalno.
Primus mi je rekel, da ima na zalogi sidro 16kg in testno sidro mislim da 6 ali 8 kg se ne spomnim.
16kg sidro je se zmeraj zadosti veliko za mojo barko.
Plačal sem sidro po predračunu skupaj s poštnino.
Zelo skrbno odprl škatlo in sidro poskusil zmontirati na barko. Ker sidro ni pasalo v moj nosilec, zaradi vijakov, ki so se zatikali v nosilec (priložena fotografija), sem bil primoran sidro predelati, ga razrezati in zavariti. Ko sem meril v kateri poziciji mora biti zavarjen ročaj, namesto privijačen, sem dobil idejo da sidro izdelam sam, saj je bilo skoraj enako dela predelati sidro ali izdelati novega.
Ko sem plačal sidro se mi niti sanjalo ni da bi se lotil projekta s sidrom storm. Potreba je rodila željo. Če bi želelkopirat sidro bi vprašal fante na forumu da mi posodijo brezplačno njihovega mantusa katerega so kopirali ostali fantje na forumu.
Sidro sem vrnil nazaj, plačal sam poštnino v obe smeri in od prodajalca nisme nikoli vprašal da mi vrne poštnino nazaj.

Kasneje se je začel projekt kako še izboljšati sidro.
Pa upam da se nekateri zavedate da se z sidrom ukvarjam od novembra kar je že sedem mesecev, sem porabil toliko denarja in časa da bi lahko šel na več tedenski dopust.