novinec1 napisal/-a:Evo da še jaz poročam moje dogajanje na "šterki" trdo obračanje mi je nekako uspelo omehčat zmontiral sem celo nastavek za mazalico nafilal mast da je pritekla spodaj in zgoraj rezultat "obračanje servo"![]()
ker ni bilo časa motorja dan pred odhodom nisem kaj posebej gledal ne poznam ga ker sem ga letos dobil zraven čolna
Ok na dvorišču sem ga vžgal parkrat dal na obrate ... in zadovoljno ugotovil da dela BP![]()
no na morju se je pokazalo drugače na začetku je vžiga iz prve delal ok recimo ene 2 ure potem pa se je začelo ko se segreje ugasne ga ne moreš vžgat. mrzel tako -tako je treba ene 10 krat potegnt sem ga privlekel v nedeljo s sabo da bom doma v miru prišel stvari do dna
včeraj sem na hiro videl da imam svečko bosna mislim da je oznaka 80 dal bi NGK BP7HS, BP8HS prečistil karburator ne vem ali bi gledal kaj platine okvirno se spomnim nastavljanja z listki na mopedih pred 20 letina kaj bi še rabil bit pozoren?
Lahko ti prebija vžigalna tuljava, preglej pa tudi črpalko za gorivo. Predvžig je tukaj statičen, nastavitev je 1.5 mm pred GMT.